STSJ Cataluña , 28 de Octubre de 2004

PonenteROSA MARIA VIROLES PIÑOL
ECLIES:TSJCAT:2004:12026
Número de Recurso4269/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución28 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL JSP ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMA. SRA. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 28 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7537/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Ajuntament de Bordils frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Girona de fecha 26-02-04 dictada en el procedimiento Demandas nº 678/2003 y siendo recurridos Servei Català de la Salut Girona, Carmela y Servei Català de la Salut Girona. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 29-12-2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 26-02-04 que contenía el siguiente Fallo: "

Decideixo estimar la demanda que origina aquestes actuacions, declarar improcedent l'acomiadament de Carmela ocorregut el 15-12-2003, condemnar l'AJUNTAMENT DE BORDILS demandat a atenir-se a aquesta declaració, i a que a la seva opció, que haurà d'exercir en el terme dels cinc dies següents a la notificació d'aquesta resolució i per mediació de l'est Jutjat, readmeti l'actora en les mateixes condicions que regien anteriorment a l'acomiadament o que doni per extingit el contracte de treball, amb abonament en aquest últim cas de la indemnització de 4.543,05 euros. S'enten que de no efectuar aquesta opció és procedent la readmissió, i que ha d'abonar aixi mateix qualsevol que sigui el sentit de l'opció, els salaris deixats de percebre des que es va adoptar l'acomiadament i fins a la notificació d'aquesta resolució a raó d'un import diari de 19,54 euros, i absoldre els codemandats INSTITUT CATALA DE LA SALUT i SERVEI CATALA DE LA SALUT de les pretensions contingudes en la demanda". "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1er.- Carmela , ha prestat els seus serveis d'auxiliar administrativa al consultori mèdic municipal de Bordils a temps parcial amb jornada de treball dd 25 hores setmanals, des del 15-10-1988 i percebent un salari mensual de 586,23 euros.

2n.- El 16-12-2003 l'Ajuntament demandat va notificar per escrit a l'actora el seu acomiadament objectiu per causes organitzatives i partint dels fets que conté aquesta comunicació, i el text dels quals aquí es té per reproduït, en essència al.lega la necesitat d'amortitzar el seu lloc de treball en haver decidit l'Institut Català de la Salut que sigui la Unitat d'Atenció a l'Usuari de l'EAP de Celrà la que es faci càrrec de les tasques de suport administratiu i d'atenció a l'usuari del consultori municipal. En aquesta comunicació s'estableix que l'acomiadament objectiu adoptat tindrà efectes del 05-01-2004, es posa a disposició de l'actora la indemnització de 2.037,62 euros.

3er.- L'actora va començar a prestar els seus serveis a l'Ajuntament demandat en virtud d'un contracte de treball temporal i de sis mesos de durada per acumulació de tasques al dispensari municipal, a la conclusió del qual i sense solució de continuitat va subscriure un altre per les mateixes circumstàncies i per uns altres sis mesos de durada, ambdues parts el 14-10-1999 fan la transformació del contracte precedent en contracte indefinit a temps parcial. El 09-11-2001 ambues parts van convertir l'ampliació de la jornada de treball de l'actora de 25 hores setmanals, així com l'ampliació de les seves tasques, contenen les de "carácter administrativo-sanitario, que comprenden el apoyo material respecto de las tareas administrativas asistenciales propias del Area Basica de Salud de Celrà, así como las funciones de valija y asistencia a las reuniones de equipo en las que sea requerida por su jefe funcional, que es el Director del Area Básica de Salud de Celrà".

4rt.- En conveni entre l'Ajuntament de Bordils i el Servei Català de la Salut, el 23-11-1998 s'estableix que aquell disposa d'un local de titularitat municipal inscrit en el Registre de centres, serveis i establiments sanitaris de la Direcció General de Recursos Sanitaris del Departament de Sanitat i Seguretat Social amb el núm. NUM000 , i en virtud d'aquest conveni s'acorda establir-hi l'atenció als beneficiaris de la Seguretat Social. Al seu torn s'hi estableixen les condicions d'ús d'aquest local i les obligacions de les parts, el seu contingut es té aquí per reproduït.

5è.- En comunicació del director del SAP de la Garrotxa-Ripollès-Pla de l'Estany-Gironès Nord de 25-11-2003 es notifica a l'Ajuntament de Bordils l'ampliació del servei mèdic prestat per ICS al seu dispensari municipal per realitzar espirometries a l'efecte del qual estima necessària l'ampliació de la plantilla amb una auxiliar d'infermeria per fer seguiment del nou servei i suport a l'actual Unitat d'Atenció a l'usuari i que es fes càrrec de les tasques de suport administratiu i d'atenció a l'usuari en relació amb el nou servei.

6è.- El dispensari municipal de Bordils està atès, entre altres, pel Dr. Millán i l'ATS Sra. Nuria , que tenen la condició de personal dels Serveis Sanitaris Locals, realitza la seva activitat de manera complementària per a la sanitat local i per a l'entitat gestora de l'asistencia sanitaria de la Seguretat Social.

7è.- Al dispensari municipal de Bordils, més del Dr. Millán i l'ATS Sra. Nuria , també presten serveis d'assitencia als beneficiaris de la Seguretat Social en jornada de dues tardes per setmana un pediatre i una infermera de l'ABS de Celrà, als quals no prestaba suport administratiu l'actora.

8è.- Les substitucions per vacances o altres circumstàncies de l'actora han estat realitzades per personal contractat per l'Ajuntament demandat.

9è.- L'actora no exerceis ni va exervir l'any anterior al seu acomiadament la condició de representant legal o sindical dels treballadors.

10è.- L'actora vca formular reclamació prèvia davant de l'Ajuntament demandat el 18-12-2003, amplia la seva demanda davant l'ICS i el SCS el 04-02-2004.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia de instancia que estimando la demanda, declara improcedente el despido de Dña. Carmela , ocurrido el 15-12-2003, condenando al AJUNTAMENT DE BORDILS demandado a estar y pasar por esta declaración, y a que a su opción, que habrá de ejercitar en el término de cinco días desde la notificación de la misma, readmita a la trabajadora en las mismas condiciones que regían antes del despido, o que de por extinguido el contrato de trabajo, con abono en este último caso de la indemnización de 4.543,05 euros; entendiendo la opción a favor de la readmisión en caso de no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 12 de Diciembre de 2019
    • España
    • 12 Diciembre 2019
    ...objeto ambas de despido objetivo, existiendo además una persistente falta de liquidez. La sentencia de contraste ( STSJ de Cataluña, 28/10/2004, rec. 4269/2004) desestima el recurso de suplicación presentado por el empresario, confirmando la sentencia de instancia que había calificado el de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR