STSJ Cataluña , 10 de Octubre de 2001

PonenteMARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2001:12080
Número de Recurso2477/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución10 de Octubre de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 2477/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MCP ILMO. SR. D. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ ILMO. SR. D. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ En Barcelona a 10 de octubre de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 7698/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por INSS frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 30.06.2000 dictada en el procedimiento nº 966/1999 y siendo recurridos Braulio y GENERALITAT DE CATALUNYA. Ha actuado como Ponente el Ilma. Sra. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1.10.1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30.06.2000 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Braulio , contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social i la Generalitat de Catalunya i declarar el dret del demandant a percebre la prestació per maternitat durant 4 setmanes, per import del 100% de la base reguladora diària de 9.000.- ptes., equivalent en total a 277.200.- ptes. Condemno en conseqüència a l'INSS a pagar la prestació indicada, amb absolució de la Generalitat de Catalunya.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El demandant Braulio , major d'edat, d'alta a la Seguretat Social amb el núm. NUM000 , presta serveis per compte de la Generalitat de Catalunya en qualitat funcionari categoria de Mosso d'Esquadra i amb salari de 297.000.- ptes. al mes amb inclusió de prorrata de pagues extres.

Segon

L'actor està afiliat al Règim general de la seguretat social i la base de cotització per contingències comunes en data juny 99, va ser de 300.000.- ptes., equivalents a 10.000.- ptes. al dia.

Tercer

La cònjuge del demandant Ariadna , és Advocada en ejercici de l'Il.lustre Col.legi d'Avocats de Barcelona. El dia 14 d'abril de 1999 van ser pares de una nena Frida .

Quart

El demandant va demanar el dret a gaudir de les 4 setmanes de descans per maternitat, per delegació de la mare, que no podia exercitar el dret per no estar afiliada a cap règim de la seguretat social i si a la Mútua de previsió social dels Advocats de Catalunya. Per la Generalitat li va ser admès el dret a suspendre el contracte de treball per aquesta causa, no havent prestat efectivamente serveis durant 4 setmanes de suspensió del contracte.

Cinquè

Sol.licitada la prestació a l'INSS li va ser denegada per resolució de data 22.06.99. El demandant va presentar reclamació administrativa prèvia que va ser desestimada per silenci.

Sisè

L'import de la prestació a què té dret el demandant en base a les 4 setmanes de descans exercitades és de 277.200.- ptes., al ser la quantia máxima reclamada.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia de instancia, estimatoria de la demanda inicial sobre reconocimiento de prestación económica por maternidad a favor del esposo, se alza en suplicación el demandado INSS...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR