STSJ Cataluña , 20 de Octubre de 2000

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2000:13129
Número de Recurso4612/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución20 de Octubre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 4612/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA ILMO. SR. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMA. SRA. Dª. ÁNGELES VIVAS LARRUY En Barcelona a 20 de octubre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 8493/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por D. Luis Enrique frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº19 Barcelona de fecha 14 de marzo de 2000 dictada en el procedimiento nº 1301/1999 y siendo recurrido Prosegur Compañía de Seguridad, S.A.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30 de diciembre de 1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Extinción a instancia del trabajado, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma.

Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 14 de marzo de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda presentada per Luis Enrique contra PROSEGUR, COMPAÑIA DE SEGURIDAD, SA i absolc la part demandada de la demanda que s'ha presentat en contra seu."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- La part actora Luis Enrique treballa per a l'empresa PROSEGUR, COMPAÑÍA DE SEGURIDAD, SA amb la categoria professional, l'antiguitat i el salari mensual, incloses les prorrates de les pagues extraordinàries, següents: vigilant de seguretat, antiguitat des d'1 de març de 1991 i salari de 153.000 pessetes.

Segon

La jornada de treball és de 164 hores i 27 minuts mensuals. Si el treballador no arriba en un mes a complir el total d'hores, ha de compensar-les al mateix o a d'altre servei, en els dos mesos següents, com a màxim.

Tercer

Durant els mesos de gener a juny de 1999, l'actor ha prestat els seus serveis segons el següent desglossament horari mensual: gener, 136,45 hores, a la secció cuirassada i a Caixa Laietana; febrer, 175,45 hores a la secció cuirassada, a Coenco, a Caixa-Bus i a Line Investiment; març, 128 hores a Techno Perfil; abril, 144,02 hores a secció cuirassada, Castellana de Subastas i Amen Corner, haven-hi estat també en situació d'IT; maig, 194 hores en situació d'IT, a Roca Radiadors i vacances; juny, 208 hores a Roca Radiadors. Els serveis prestats ho varen ser en funcions pròpies de la categoria de vigilant de seguretat (docs. 19 a 24 de la part demandada, i confessió en judici actor).

Quart

En d'altres seccions de l'empresa, s'ha donat la circumstància de què hi hagi vigilants que no arribin a complir la jornada mensual establerta, no essent habitual a la secció on està adscrit l'actor; a les dites seccions,es compensaven les hores com a dies de vacances. (testifical Sr. Jose María). També és pràctica de l'empresa recuperar hores no treballades durant els dos mesos següents. (testifical Sra. Valentina).

Cinque.- Durant uns dies, l'actor no va tenir servei, va ser adscrit a un altre sector unsdies i en retornar a la seva secció habitual, l'empresa va donar instruccions de donar-li més serveis per compensar els dies no treballats (testifical Don. Jose María).

Sisè

L'actor ha interposat papereta de conciliació en reclamació de quantitat per "dietes" que entén meritades entre els mesos de gener a abril de 1999. (doc. 47 de la demandada)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado que lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia de instancia, que desestimó su...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 119/2013, 13 de Febrero de 2013
    • España
    • 13 Febrero 2013
    ...el mismo sentido, la jurisprudencia ( sentencia del Tribunal Supremo de 10 de diciembre de 2001 y sentencia de este Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 20 de octubre de 2000 ) exige la notificación para el perfeccionamiento de la interrupción del plazo de Según resulta del ex......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR