STSJ Cataluña , 16 de Octubre de 2000

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2000:12760
Número de Recurso4510/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución16 de Octubre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 4510/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL ibs ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS En Barcelona a 16 de octubre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 8320/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Sección Sindical UGT Transports de Barcelona, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº 1 Barcelona de fecha 20.03.2000 dictada en el procedimiento nº 151/2000 y siendo recurrido/a Transports de Barcelona S.A., Sección Sindical C.C.O.O., Sección Sindical C.G.T., Sección Sindical A.C.T.U.B. y Sección Sindical Sindicato Independiente de Transportes. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 18.02.2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 20.03.2000 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda presentada per la Secció Sindical d'UGT amb l'assentiment de les Seccions Sindicals de CC.OO., S.I.T. i ACTUB; declarar que no correspon aplicar al personal Perifèric apercebre iguals retribucions econòmiques que percep el personal Euro i absoldre TRANSPORTS DE BARCELONA, S.A."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - L'anomenat Personal Perifèric, és el conjunt d'administratius que presten serveis per a Transports de Barcelona i que el 1987 no van ser traslladats al centre de treball Zona Franca-2; són 34 treballadors.

  2. - L'anomenat "personal Euro" és el grup de treballadors tècnics i administratius de Transports de Barcelona que el 1987 van ser traslladats a serveis centrals al centre de treball Zona Franca-2 i presten serveis indistintament per a Autobusos i Metro; són 104 treballadors. D'aquests, aproximadament 90 segueixen a Zona Franca-2, i la resta estan en l'actualitat prestant serveis a altres centres de treball.

  3. - Únicament en dos centres de treball hi ha coincidència de treballadors Euro amb treballadors Perifèrics: A Universitat coincideixen dos Euro i dos Perifèrics; A Santa Eulàlia coincideixen dos Euro i un perifèric.

  4. - El dia 19.12.1999, es va signar entre l'empresa Transports de Barcelona i la representació dels treballadors de la mateixa el "Pacte de Trasllat i Unificació de Personal"; en l'apartat segon de l'esmentat pacte s'establia el següent:

    Al personal de TB ubicado en Zona Franca-2 de forma definitiva (no el que esté con carácter transitorio y temporal), se le aplicaran los incrementos y revisiones salariales que sean de aplicación al personal de Metro ubicado en Zona Franca-2

  5. - L'article 2 del Conveni Col.lectiu de Transports de Barcelona de 1998/2001, s'estableix el següent:

    "El personal Euro es regeix pel pacte de trasllat acordat a aquest efecte i pels acords específics referents a aquest col.lectiu"

  6. - El personal Euro està regit per un sistema de classificació de personal per categories professionals, mentre el personal perifèric està classificat per nivells retributius elaborats per un sistema de valoració de llocs de treball.

  7. - La pràctica totalitat del personal Euro realitza jornada anual de 1714 hores, a aquestes, el personal que presta serveis a Zona Franca-2 dedueix 63 hores per major temps invertit. El personal Perifèric realitza jornada anual de 1690 hores.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR