STSJ Cataluña 6317/2010, 4 de Octubre de 2010

PonenteDANIEL MARTINEZ FONS
ECLIES:TSJCAT:2010:7059
Número de Recurso1027/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6317/2010
Fecha de Resolución 4 de Octubre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2009 - 0010120

MDT

ILMO. SR. JACOBO QUINTANS GARCIA

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. DANIEL MARTÍNEZ FONS

En Barcelona a 4 de octubre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 6317/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por Germán y Rosa frente a la Sentencia del Juzgado Social

25 Barcelona de fecha 20 de noviembre de 2009 dictada en el procedimiento nº 340/2009 y siendo recurridos Pedro, Pulver Lack, S.L., Carlos Miguel y Fondo de Garantia Salarial. Ha actuado como Ponente la Ilmo. Sr. DANIEL MARTÍNEZ FONS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 01.04.09 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 20 de noviembre de 2009 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar en part la demanda presentada per Pedro en contra de PULVER LACK, S.L., Germán, Rosa

, Carlos Miguel i el Fondo de Garantia Salarial, en relamació per acomiadament, declarar la improcedència de l' acomiadament, declara la improcedència de l' acomiadament de la part actora produït amb efectes del

13.02.09, condemnar als demandats PULVER LACK, S.L., Germán i Rosa conjunta i solidariament a que optin entre readmetre al treballador o abonar-li una indemnització de 19.828,42 euros (221,25 dies a raó de 89,62 euros/dia) amb pagament en els dos casos de salaris de tramitació, absoldre al co-demandat Carlos Miguel i sense perjudici de les responsabilitats legals del Fondo de Garantia Salaria."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1r. La part demandant Pedro ha prestat serveis per compte de la societat demandada amb una antiguitat de 1.04.04, categoria professional de administratiu comercial i amb un salari mensual de 2.688,77 euros (89,62 euros/dia) amb inclusió de pagues extraordinàries: (sense controvèrsia)

2n. El dia 13.02.09 l' empresa va comunicar al demandant l' extinció del contracte laboral mitjançant carta d' acomiadament disciplinari per disminució voluntària en el rendiment normal del seu treball.

3r. La societat demandada es una empresa familiar de la que son socis els dos codemandats i la seva filla Irene. Te per objecte la representació i distribució de pintures en pols compra i venda de maquinaria en general per a tractament de superfície. La co- demandada Sra. Rosa colaborava a l' empresa efectuant gestions a les entitats bancàries com ara ingressos, també havia acudit al stand de l' empresa en alguna de les Fires en les que participava. (testifical de Roman i Jesús Ángel )

4t. El co-demandat Germán i la seva cònjuge Rosa han estat administradors solidaris de la societat, la Sra. Rosa va cessar en el càrrec el mes de desembre de 2008. El matrimoni te una filla de nom Irene. Els dos co-demandats i la seva filla tenien targetes del BBVA amb càrrec a la societat que els co-demandats utilitzaven pel pagament de despeses personals, viatges, dinars i regals.

5è. En concret el Sr. Germán disposava de les targetes núm. NUM000, núm. NUM001, del BBVA amb les que ha pagat dinars entre altres al restaurant Maldonado, regals i depeses personals. També es pagaven a càrrec de l' empres despeses personals del matrimoni com ara viatges de vacances, inclòs hotels i viatges en creuers. Les línies de telèfon mòbil dels pares i la filla, així com la línia ADSL i la alarma del domicili particular es paguen a càrrec de l' empresa. (folis núm. 100 a 104, 113 a 135, 137 i interrogatori de Germán i Rosa )

6è. La plaça de parking que utilitzava la filla del matrimoni i el vehicle Smart així com el rentign del vehicles Peugot 206 anaven a càrrec de l' empresa. Irene també disposava d' una targeta de crèdit del BBVA a càrrec de l' empresa demandada Pulver Lack S.L. núm. 4343-8700-0072-7986 amb la que pagava despeses personals. (foli núm. 136 i testifical de Montserrat)

7è. El co-demandat Carlos Miguel es comercial des de fa 17 anys en el mateix sector que l' empresa demandada, treballava per una altra empresa, va capitalitzar l' atur, es va establir pel seu compte a la localitat de Almassora província de Castelló i es dedica a vendre els mateixos productes que Pulver Lack S.L. amb la marca comercial "Mas Force) Va adquirir el material en stock de la societat demandada entre el mes de març o abril de 2009, així com també mobiliari (dos taules, estanteries) dos ordinadors que es va buidar abans de ser adquirits i el "toro". (folis núm. 220, 222, reconeixement)

8è. L' actor també ha creat un empresa (Protecciones Industriales Alta Temperatura S.L.) amb Roman que es un ex treballador de Pulver Lack S.L., i es dedica a la mateixa activitat que la societat Pulver Lack S.L.. Te comercials la zona de Llevant i Zona Nord de la península que abans havien treballat per a la demandada. (foli núm. 144, 145, 229, Interrogatori de l' actor)

9è. El demandant no ocupa ni ha ocupat càrrec sindical ni de representació a l' empresa.

10è. En data 20.05.09 es va realitzar la conciliació administrativa prèvia, amb el resultat de sense avinença, havent-se presentat la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR