STSJ Cataluña 4014/2008, 15 de Mayo de 2008

PonenteMIGUEL ANGEL SANCHEZ BURRIEL
ECLIES:TSJCAT:2008:5228
Número de Recurso2053/2008
Número de Resolución4014/2008
Fecha de Resolución15 de Mayo de 2008
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 4014/2008

En el recurso de suplicación interpuesto por DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 26 de noviembre de 2007 dictada en el procedimiento Demandas nº 630/2007 y siendo recurrido Víctor y otros. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 26 de noviembre de 2007 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda presentada per Víctor, Mariano i Gaspar, en contra de DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, en reclamació per ACOMIADAMENT, declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament efectuat amb efectes del dia 11.07.07 i condemno la demandaa a que opti entre a) Readmetre els treballadors en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o en cas contrari, c) Els indemnitzi en la quantia de: Víctor 19.120,72 euros (292,50 dies a raó de 65,37 euros); Mariano 18.140,17 euros (277,50 a raó de 65,37 euros) i Gaspar 18.875,58 euros (288,75 dies a raó de65,37 euros), amb pagament dels salaris de tramitació a Víctor des de la data de l'acomiadament fins a la notificació de la sentència per l'import del salari diari i a Mariano i Gaspar en els termes del fonament de dret

XIII.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- Els demandants Víctor amb DNI NUM000, Mariano amb DNI NUM001 i Gaspar amb DNI NUM002 han prestat serveis per compte de la demandada, amb la categoria professional de Monitor de Formació Ocupacional i percebent un salan mensual de 1.961,34 euros (diari de 65,37 euros) inclosa prorrata de pagues extraordinàries, amb antiguitat des del 1.03.99.

  1. - Les parts van subscriure contractes de treball modalitat de servei determinat, en base a l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors i l'article 2 deI RD 2720/1998 de 18 de desembre per a prestar serveis de Monitor de Formació Ocupacional en diversos projectes dei Programa Cases d'Oficis, durant els periodes i realitzant les funcions que es detallen a les certificacions de serveis prestats aportats en la prova documental de les parts i que es donen per reproduïts (folis núm. 58, 59 i 60, 61, 86 i 102).

    3 - El demandant Mariano esta trebaliant des del 4.10.07. Gaspar esta en situació de incapacitat temporal amb anterioritat a la comunicació de i'extinció de la relació laboral i continuava en la mateixa situació en la data del judici. (reconeixement de la part actora)

    4 - Els programes Casa d'Oficis ("Treballem per a la Formació") s'integren en l'oferta de Programes de Garantia Social promogut pel Departament de Treball amb el suport del Fons Social Europeu i organitzat pel Departament d'Ensenyament. Els Programes de Casa d'Oficis es financen mitjançant subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en virtut de Conveni de col.laboració amb el Departament d'Educació i el SOC. Aquest programe sta dirigit a joves de 16 a 24 anys en atur i te com objectiu d'actuació la formació i insercio laboral d'aquests joves mitjançant la impartició de les actuacions per al manteniment i millora de les instal.lacions dels IES de Catalunya per un periode 12 mesos. L'activitat consisteix en el desenvolupament de continguts teoric practics de la especialitat establerta en les programacions, amb la finalitat que els joves puguin aconseguir un bon nivell de competencies professionals, en organitzar i dirigir el treball dels alumnes treballadors en la segona fase del projecte vetllant pel compliment de la normativa de seguretat ¡ salut laboral ¡ en col.laborar en el seguiment I tutorització deis joves així corn en el desenvolupament transversal dels continguts de formació bàsica. (sense controversia)

  2. - En virtut del Reial Decret 1050/1997 de 27 de juny, l'Estat va transferir a la Comunitat Autònoma de Catalunya la competencia de la gestió fins aleshores de I'INEM en materia relativa a l'àmbit de treball, foment de la ocupació i formació, havent assumit la Generalitat la competencia en la gestió i control deis programes de Escoles Talles i Cases d'Oficis.

    Els Programes de Cases d'Oficis formen part del Projecte anomenat "Treballem per a la formació" i s'han vingut aprobant i realitzant de forma regular i anual d'acord amb la Ordre de 22.04.98 (DOGC de

    8.05.1998). Amb posterioritat a aquesta Ordre s'han subscrit convenis marc de col.laboració entre el Departament d'Educacio i de Treball de la Generalitat així corn convenis del Departament d'Educació amb el Servei d'Ocupació en que el SOC que assumeix el finançarnent del projecte.

  3. - Dins dels Programes de Garantia Social s'insereixen també els Programes de Formació i Aprenentatge Professional (FlAP) que es desenvolupen també en col.laboracio amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i s'adrecen a joves de més de 16 anys que no han obtingut el graduat en ESO i tenen l'objectiu de completar la seva formació i facilitar la seva inserció en el món laboral. Tenen una durada d'octubre a juny amb 1.050 hores de les quals 200 son pràctiques en ernpreses. (folis núm. 371 a 376 i testifical)

  4. - Per carta de 5.06.07 la demandada va comunicar als actors la finalització del seu contracte de treball el dia 11.07.07. (sense controversia)

  5. - La demandada va oferir als demandants I'adhesió a un acord firmat amb el sindicat CCOO en data

    16.05.07, segons el que podien optar per: a) ser contractat en la modalitat de interinitat per a l'execució deis programes d'ocupació i/o dels plans de formació que es desenvolupin en el Departament d"Educació; b) Incorporar-se a la borsa de treball per a prestar serveis amb caràcter temporal corn personal interí docent per a impartir educació infantil i primària o cicles formatius i c) Ser indemnitzat per amortització de Iloc de treball en la quantia prevista en l'article 52 de l'Estatut deIs Treballadors si a data 15.10.07 no Ii havia estat proposat nomenament que Ii garantís una prestació de serveis superior a 6 mesos. No consta l'acceptació per part dels demandants .(documental demandada, sense controversia)9.- El perfil i funcions del lloc, de treball "Monitor/a d'ofici" son les seguents: "Desenvolupar els continguts teòrico-pràctics de l'especialitat establerts a les programacions, a fi que els joves. puguin assolir un bon nivell de competències professionals. Organitzar i dirigir el treball deIs alumnes treballadors en la 2ª fase del projecte, vetllant pel compliment de la normativa de Seguretat i Riscos Laborals. Col.laborar amb el/la responsable del projecte en el seguiment i tutorització dels joves així com en el desenvolupament transversal dels continguts de formació bàsica, de manera aplicada en la part professional".

  6. - Víctor va treballar un total de 78 mesos. Mariano un total de 74 mesos i Gaspar un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR