STSJ Cataluña , 16 de Octubre de 2003

PonenteENRIQUE GARCIA PONS
ECLIES:TSJCAT:2003:10186
Número de Recurso231/2000
ProcedimientoCONTENCIOSO
Fecha de Resolución16 de Octubre de 2003
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO SECCIÓN QUINTA Recurso nº 231/2000 SENTENCIA Nº 944/2003 Ilmos. Sres.:

Presidente:

DON JOAQUÍN JOSÉ ORTIZ BLASCO Magistrados:

DON JUAN FERNANDO HORCAJADA MOYA DON ENRIQUE GARCÍA PONS En la Ciudad de Barcelona, a dieciséis de octubre de dos mil tres.

LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA (SECCIÓN QUINTA) ha pronunciado la siguiente Sentencia en el recurso contencioso-administrativo arriba referenciado, interpuesto por la empresa SERVICIOS JAF, S.A., representada por el Procurador de los Tribunales D. Francisco Fernández Anguera y asistida por el Letrado D. Manuel Ballesteros, contra el AYUNTAMIENTO DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS, representado por el Procurador de los Tribunales D. Angel Quemada Ruiz y asistido por el Letrado D. Carlos Xiol Ríos. Ha sido Ponente el Magistrado Ilmo. Sr. D. ENRIQUE GARCÍA PONS, quien expresa el parecer de la Sala.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Por la representación de la parte actora, en escrito presentado en la Secretaría de esta Sala, se interpuso el presente recurso contra el Acuerdo de la Comisión de Gobierno del Ayuntamiento de Santa Margarida i els Monjos, de fecha 14 de febrero de 2000.

SEGUNDO

Acordada la incoación de los presentes autos, se les dio el cauce procesal previsto por la Ley Reguladora de esta Jurisdicción, habiendo despachado las partes, llegado su momento y por su orden, los trámites conferidos de demanda y contestación, en cuyos escritos respectivos, en virtud de los hechos y fundamentos de derecho que constan en ellos, suplicaron respectivamente la anulación de la resolución objeto del recurso y la desestimación de éste, en los términos que aparecen en los mismos.

TERCERO

Continuado el proceso por los trámites que aparecen en autos, se señaló día y hora para la votación y fallo, diligencia que tuvo lugar en la fecha fijada.

CUARTO

En la sustanciación del presente pleito se han observado las prescripciones legales.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Constituye el objeto del presente recurso contencioso- administrativo la impugnación ejercitada por la parte actora contra el Acuerdo de la Comisión de Gobierno del Ayuntamiento de Santa Margarida i els Monjos, de fecha 14 de febrero de 2000 (y parcialmente contra el acto de que trae causa, el Acuerdo de la Comisión de Gobierno de dicho Ayuntamiento, de fecha 31 de diciembre de 1999), por el que se resolvió:

Primer.- Resoldre estimant en part el recurs de reposició efectuat contra I'acord de 31 de desembre de 1999; així s'acorda el següent:

- NO aplicar els acords de revisió de preus acordat el proppassat 31 de desembre de 1999, així tornar a tots els acords aprovats per part de la Comissió de Govern de 26 de juliol de 1999, excepte pel que respecta al següent apartat.

- Acceptar la liquidació efectuada de diferencies per I'any 1999, malgrat que no tenia que haver-se efectuat el pagament per no haver-se realitzat la corresponent reunió informativa al personal de I'empresa, sempre i quan aquesta sigui pagada als treballadors; pels conceptes de diferències en part i com a quantitat pagada per part de l'Ajuntament als treballadors de I'empresa contractista, en funció de la seva bona predisposició al treball, sobretot durant aquest passat any en el que l'Ajuntament ha realitzat obres al seu immoble i trasllats.

- Efectuar el descompte corresponent de la quantitat pagada de més durant el mes de gener, a la factura del mes de febrer, per la qual cosa aquesta no serà igual a una dotzena part de la quantitat, establerta com a revisió de preus a I'acord de 26 de juliol de 1999, sino que es redueix en relació a la factura emesa realment per part de I'empresa.

- l'acord d'increment del preu del contracte i del preu de I'ampliació (ampliació del contracte aprovada el 5 de maig de 1999) aprovades en sessió 31 de desembre de 1999, queda sense efectes, continuant vigent el preu de contracte aprovat en sessió de 26 de juliol de 1999 per un import de 13.796.600.-pessetes, IVA inclós, i per I'ampliació abans esmentada pel preu inicialment acordat.

Segon.- Aclarir que els preus mensuals corresponents a I'any 1999 han estat de forma definitiva establerts en els següents:

Pel contracte inicial: 1.149.716.-pessetes IVA inclós, (6909,93 euros).

Per l'ampliació: 88.798.-pessetes, IVA inclós, (533,69 euros).

Tercer.- Fer avinent a I'empresari contractista que la factura corregida del mes de febrer i posteriors seran emeses per I'empresa i liquidades per la Corporació d'acord amb la present resolució, i en cas que no siguin presentades o aquestes siguin emeses amb dades diferents, seran efectivament contretes amb els imports correctes i els imports totals consignats a la Corporació o a altre organisme que ens sigui comunicat per I'empresa, sense que s'efectuï cap pagament que no s'ajusti a les condicions establertes en aquesta Comissió.

Quart.- Recordar a I'empresari que caldrà efectuar una reunió informativa al personal de la seva empresa que presta serveis a aquesta Corporació per informar-lo de tots aquests esdeveniments, atesa la possibilitat que puguin reclamar danys i perjudicis a I'empresa contractista.

Cinquè.- Es requereix a I'empresa contractista que el més aviat possible informi a la Corporació dels increments a sol.licitar pel contractista per a aquest exercici, i, si és possible, els demani immediatament.

SEGUNDO

A fin de centrar el objeto del presente litigio, resulta pertinente dejar constancia de los siguientes hechos acreditados en las actuaciones.

La Comisión de Gobierno del Ayuntamiento de Santa Margarida i els Monjos, en fecha 26 de julio de 1999, decidió:

Primer.- Denegar I'augment soI.licitat de l'increment del coeficient deIs sous del conveni en relació a les modificacions sobre les cotitzacions deIs treballadors contractats per l'empresa, segons la Llei 49/98 del 30-12-98 deIs pressupostos generals de l'Estat desenvolupada per Ordre de 15 de gener de 1999, ja que aquestes circumstàncies són alienes al contracte de serveis, i no tenen origen a la Corporació, s'han d'entendre incloses en el risc i ventura del contractista.

Segon.- Revisar el preu del contracte de prestació del servei de neteja de les instal.lacions i dependències municipals amb l'empresa SERVICIOS JAF S.A., i establir la formula polinòmica per a la revisió de preus, d'acord amb les següents dades:

R= 60/100 x 11.687.914 x 1,02 + 40/100 x 11.687.914 x 1 ,014=

7.153.003 + 4.740.618 = 11.893.621.- 11.893.621 + 16%= 13.796.600.- Una vegada aplicat l'Impost sobre el Valor Afegit, fixar el nou preu d'adjudicació revisat en la quantitat de pessetes TRETZE MILIONS SET-CENTES NORANTA-SIS MIL SIS-CENTES (13.796.600.-ptes.).

Tercer.- Suspendre l' executivitat d' aquesta actualització fins que sigui aportada per part del contractista còpia de la publicació del conveni col.lectiu, pel qual s'aplica aquest increment, deIs treballadors publicat al Diari Oficial corresponent.

Quart.- Aquest preu tindrá aplicació amb efectes des de l'1 de gener de 1999, i serà aplicada una nova disposició a la partida...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR