STSJ Cataluña , 13 de Junio de 2000

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2000:7826
Número de Recurso1991/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución13 de Junio de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 1991/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL .asm ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 13 de junio de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 5063/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Octavio frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº1 Barcelona de fecha 13 de enero de 2000 dictada en el procedimiento nº 501/1999 y siendo recurrida FIKE EUROPE B.V.B.A.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 19 de mayo de 1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13 de enero de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda presentada per Octavio i absoldre la demandada FIKE EUROPE NV (Sucursal a Espanya de FIKE EUROPE Bvba.)."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- El demandant treballava per a l'empresa demandada amb salari anual de 7.858.788.- PTA per a 1999 (sou brut de febrer de 1999, 561.342.- multiplicat per 14).

Segon

Al contracte de treball signat entre les parts el 27.4.1994 hi consta una clàusula que diu:

[...] l'empleat s0abstindrà, durant la vigència d'aquest contracte, i durant un període d'un any desrpés de la seva extinció, de realitzar activitats similars, ja sigui dirigint una empresa pròpia, ja sigui incorporant-se a una empresa de la competència com a empleat, agent, consultar o en qualsevol altre relació.

Aquesta clàusula de no concurrència serà aplicable dins Espanya.

Aquesta clàusula també serà d'aplicació si el contracte es dona per finalitzat per la companyia sense mala conducta greu de l'empleat.

Finalitzat el contracte, la societat pagarà a l'empleat a títol de compensació per les limitacions exposades, una indemnització equivalent a dotze cops la remuneració bruta que la societat hagi pagat a l'empleat en el mes precedent al dia en el qual el contracte hagi finalitzat.

Si la societat renunciés a l'aplicació d'aquesta clàusula dins el termini de 15 díes des de la finalització del contracte, no es deurà cap indemnització.

Si l'empleat violés aquesta clàusula de no concurrència, haurà de reemborsar la indemnització que li va ser pagada per la societat i pagar una quantitat addicional igual a la dita indemnització a la societat.

Nogensments la societat tindrà dret de reclamar danys i perjudicis suplementaris sempre que la societat pugui provar els dits danys i perjudicis"

Tercer

El demandant va ser acomiadat amb efectes de l'1.3.1999; a la carta d'acomiadament es manifestava:

"En referència a la clàsula 9 del contracte [...], renunciem a la claùsula de no concurrència".

Quart

El 22.3.1999, en acte de conciliació administrativa,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR