STSJ Cataluña , 22 de Julio de 2004

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2004:9174
Número de Recurso2730/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución22 de Julio de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL sa ILMO. SR. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA ILMO. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

En Barcelona a 22 de julio de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 5683/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Servicios Especiales de Limpieza S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 30 de octubre de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 510/2003 y siendo recurrida Sonia y Fogasa. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21 de junio de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Extinción a instància del trabajador, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30 de octubre de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Sonia en contra SERVICIOS ESPECIALES DE LIMPIEZA S.A. i FONDO DE GARANTIA SALARIAL i disposar l'extinció del contracte de treball que unía les parts amb data d'efectes del dia d'avui i declarar el dret de lá ctora a percebre una indemnització per l'extinció del contracte de 9.406,55 euros (254,30 dies de raó de 36,99 euros) i condemno a l'empresa SERVICIOS ESPECIALES DE LIMPIEZA S.A (SELSA) a estar i passar per aquesta declaració i al pagament de l'esmentat import.

Aboslc al FONDO DE GARANTIA SALARIAL de les peticions de la demandada, sense perjudici de les seves obligacions legals

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.-La demandant presta els seus serveis per la demandada amb relació laboral indefinida, categoria profesional de netejadora, antiguitat des del 12.02.91 salari mensual de 1.125,01 eruos amb inclusió de pagues extraordinàries.

2n.-L'empresa demandada s'encarrega de la neteja de divesos locals de propietat municipal a Mataró, en els quals l'actora presta els seus serveis: dipòsit de detinguts, sanitaris de Pça. Santa Anna, sanitaris Cerdanyola i dipòsit de vehícles, Fins el dia 27.05.03, l'horari de l'actora era de dilluns a divendres de 15 hores a 20,30 hores i dissabtes de 16 hores a 20,30 hores.

3r.-La demandant també treballa per compte dúna altra empresa de raó social Merusa (Mantenimiento y Servicios S.A) pel matí, netejant el mateix parquing on esta ubicat el dipòsit de vehicles de l'Ajuntament en el que treballa per les tardes per compte de la demandada. L'horari que realitza pels matins a l'altra empresa es de 6 a 12 hores. (documental de la part actora folis núm 29 a 31, confessió de l'actora, testifical de l'encarregat de la demandada).

4t. El dia 27.05.03 la demandada va modificar l'horari de l'actora que va passar a ser de dilluns a dissabte de 14 hores a 20 hores, Aquest canvi puposa començar la jornada laboral de dilluns a divendres una hora abans i 2 hores abans el dissabte, Aixi com finalitzar la jornada de dilluns a dissabte una hora abans, (documental folis núm 21,22, 49, 50 i 51).

5è.- En data 11.06.03 la demandant va remetre burofax a la demandada en el que manifestava que optava per rescindir el seu contracte de treall amb dret a percebre la indemnització de 20 dies per any de Server, segons el que s'estableix a l' article 41.3 segon paràgraf de l'ET . i solicitava a l'empresa que ne termini de 48 hores li indiquessin dia i hora per la l'abonament de la indemnització i la liquidacio amb advertimene de que accionaria judicialmente ne reclamacio de extinció contractual per modificació substancial de ocndicions de treball. L'empresa va respondre amb un burofax de data 13.06.03 del seguent contingut:

6è.- La demandant esta en situació de Incapacitat Temporal des del 30 de setembre de 2003 per malaltia comuna. (folis núm 24 i 15).

7è.- En data 17-07-03 es va realitzar la conciliació administrativa a la SCCI del Departament de Treball de la Generalitat amb el resultat de sense avinença, havent-se presentat la papereta el 19.06.03."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia estimó la demanda de la actora, en la que pretendía la rescisión del contrato de trabajo que la ligaba con la empresa demandada, como consecuencia de haber modificado ésta el horario de trabajo, lo que le irrogaba un perjuicio al incidir en la vida personal, familiar y social con las consecuencias inherentes a tal declaración.

Frente a ella se alza el recurso de Suplicación interpuesto por la demandada, que articula desde la triple perspectiva que autoriza el artº 191 del Texto Refundido de la Ley de Procedimiento Laboral, aprobado por Real Decreto Legislativo 2/1995 de 7 de abril a) Reponer las...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Extremadura 503/2014, 20 de Octubre de 2014
    • España
    • 20 Octubre 2014
    ...penosa la situación, con el cambio lo es más, causándosele un perjuicio adicional. Como en un caso semejante se razona en la STSJ de Cataluña de 22 de julio de 2004, "Si los demás datos (domicilio, medios de transporte y horarios de éstos) no se alteran, es evidente que aquel acortamiento t......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR