STSJ Cataluña 5885/2000, 5 de Julio de 2000

PonenteNATIVIDAD BRACERAS PEÑA
ECLIES:TSJCAT:2000:9176
Número de Recurso2662/2000
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución5885/2000
Fecha de Resolución 5 de Julio de 2000
EmisorSala de lo Social

D. EMILIO DE COSSIO BLANCOD. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZDª. NATIVIDAD BRACERAS PEñA

Rollo núm. 2662/2000

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

DE CATALUNYA

SALA SOCIAL

XTR

ILMO. SR. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO

ILMO. SR. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ

ILMA. SRA. Dª. NATIVIDAD BRACERAS PEñA

------------------------------------------

En Barcelona a 5 de julio de 2000

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A Nº 5885/2000

En el recurso de suplicación interpuesto por CONSORCI SANITARI DE BARCELONA frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 9.4.99 dictada en el procedimiento nº 952/1998 y siendo recurrido/a Jose Luis y Otros. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. Dª. NATIVIDAD BRACERAS PEñA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 2.9.98 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reintegro gastos médicos, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9.4.99 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Jose Luis , Carmen i Natalia , contra el Consorci Sanitari de Barcelona i condemnar al demandat a que li pagui als actors un total de 146.254 pessetes, en concepte de rescabalament de despeses d'assistència sanitaria, més els interesos legals que es devenguin des de la data d'aquesta resolució.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1º.- El demandant Jose Luis , és espòs de la causant Encarna . Les altres demandants Carmen i Natalia , són les seves filles. La causant Encarna , estava afiliada a la seguretat social amb el num. NUM000 , i era beneficiària de les prestacions d'assistència sanitaria.

  1. - La Sra.Encarna , tenia antecedens de neoplàsia de colon (1983) i adenocarcinoma endometrial (1989). El dia 20 de març de 1997, acudeix al servei d'urgències de la Vall d'Hebron, per patir un fort dolor en la cama dreta. Al ser examinada pel servei d'urgències indicat se li va diagnosticar "dolor mecànic", amb indicació de seguir amb medicació que prenia per la trombosi i "nolotil si dolor" i control per c. vascular i traumatòleg zona. No se li van realitzar cap classe de proves complementaries a l'exploració.

  2. - La Sra. Encarna , que patia forts dolors, es va dirigir a la Clinica del Pilar, on després de la pràctica de l'exploració i proves complementaries, se li va diagnosticar una trombosi de vena cava inferior causada per neoplàsia d'endometri en progressió retroperitoneal. Es va procedir a l'administració d'un tractament de quimioterapia i analgèsic espinal, per paliar el fort dolor que patia. Va estar en tractament durant uns mesos d'acord amb el diagnostic indicat, a diversos centres i darrerament a l'IC d'Oncologia, fins que va morir el dia 19.1.98.

  3. - La causant havia sol×licitat al Consorci demandat el rescabalament de despeses d'asistència sanitaria amb data 18.12.97. Per resolució de data 30.4.98 el Consorci Sanitari de Barcelona va denegar la sol×licitut de la part actora. Interposada reclamació previa que va ser desestimada per resolució del CSB de data 17.07.98.

  4. - Demanen els successors de la Sra. Encarna , que han seguit la seva reclamació l'import de 146.254 ptas, que corresponen a part de les despeses d'ingres hospitalitari a i tractament mèdic realitzat i que va haver d'abonar al centre privat Clínica El Pilar.

  5. - Els demandants no han tramitat la declaració d'hereus ab-intestato."TERCERO.- Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurre en suplicación el Consorcio Sanitario de Barcelona contra la sentencia que le condenó al pago de la suma de 146.254 ptas. en concepto de reintegro de los...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR