STSJ Cataluña , 7 de Febrero de 2003

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2003:1680
Número de Recurso7415/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 7 de Febrero de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7415/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL s.a. ILMO. SR. D. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA ILMO. SR. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMO.SR. D. FRANCISCO ANDRÉS VALLE MUÑOZ En Barcelona a 7 de febrero de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 818/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por Rebeca frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº33 Barcelona de fecha 24 de julio de 2002 dictada en el procedimiento nº 452/2002 y siendo recurrido Matica,S.A. y Campos y Cia ,S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 29.05.02 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 24 de julio de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda per acomiadament interposada per Rebeca contra MATICA, S.A. i CAMPOS Y CIA, S.L."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.-L'actora, de 22 anys d'edat i amb nivell d'estudis bàsics, va començar a treballar per la demandada en data 15-11-99, amb categoria d'hostessa, i una retribució mensual, inclosa la prorrata de pagues extres, de 1.203,11 euros al mes. El grup empresarial integrat per les dues societats condemandades és titular d'una caden ade salons recreatius especialitzat amb màquines d'atzar. L'actora, per la seva condició de "corretorns", havia prestat serveis a diversos locals ubicats a Barcelona (als carrers Fontanella, Villarroel, Via Laietanta, Creu Coberta, Pelai, etc).

  1. -El dia 2 de maig el DIRECCION000 de Personal de les demandades, Sr. Adolfo , cità a l`actora al seu despatx a les 17 h. de la tarda, fora de la seva jornada laboral. En comparèixer l'actora a l'hora prevista, Sr. Adolfo estava acompanyat per l'administradora de l'empresa, el lletrat de la demandada Sr. Luis Francisco , i el representant de Securitas (l'empresa responsable de la vigilància i seguretat a les sales de joc).

  2. -L'objecte d'aquesta reunió era doble: perun costat, el d'interrogar a l'actora respecte a la seva relació amb el Sr. Ricardo . vigilant de seguretat empleat per SECURITAS i adscrit al de les demandades al Carrer Pelai, a qui s'imputava la sustracció de diners d'algunes màquines d'atzar aprofitant la informació que l'actora li hauria facilitat. Per l'altre, cas de confirmar-se la sospita que l'actora havia facilitat aquella informació, instar-la a cessar voluntàriament en la seva relació laboral, advertint-la que, en cas contrari, seria acomiadada disciplinariament. Pocs minuts deprés d'iniciada la reunió , a les 17h 11 minuts, el Sr Adolfo va rebre de la gestoria el document de liquidació de parts proporcionals i qutança de l'actora, que havia encarregat prèviament (folio 112). En aquell moment, el Sr. Adolfo ja disposava d'un document 118, que es dona aquí per reproduït), de data 30-4-02, en el que el Sr. Ricardo reconeix "que he volcado las maquinas de nuestro cliente Campos y Cia, de la c/Pelayo nº 1, en los días 17, 18, y 29 del mes de abril.

    Entre ellas la Mini Nevadasacando en total uno 252 euros cantidad que autorizo que se me descuente de mi liquidación.Ya que causo baja voluntaria en el día de hoy, negando cualquier otra acusación sobre hechos similares superiores."

  3. -En el decurs de la reunió, de dues hores de durada aproximadament, l'actora, va reconèixer que havia tingut una relació sentimental amb el Sr. Ricardo i que li había donat certa informació sobre els sistemes de seguretat del local del Carrer Pelai, sense ser conscient de l'ús que en faria. Prèviament a fer aquest reconeixement, havia estat informada que sinó cessava voluntàriament, seria acomiadada disciplinàriament, i que els fets serien denunciats per via penal, al tractar-se d'un robatori, i que seria la jurisdicció penal la que determinaria les responsabilitats corresponents. Com a mínim en una ocasió li fou permés a l'actora. visiblement nerviosa i plorosa, sortir de la reunió i fer consultes telefòniques. L'actora telefonà al seu pare, tot i que no conseguí parlar amb ell. Això no obstant, avisat per la seva esposa, el seu pare va comparèixer a la seu de l'empresa coincidint amb el final de la reunió, a la que, per tant, no participà, i quan l'actora ja havia signat els documents que es referiran mes endavant.

  4. -La reunió va acabar quan l'actora, després d'intentar infructuosament connectar telefónicament amb el seu Pare, va escriture i signar dos documents (folis 110 i 111), que es donen aquí per íntegrament reproduïts. El primer, tot i ser manuscrit per l'actora, li fou dictat pel lletrat assessor de la demandada, i té el següent tenor literal:

    Por medio de este escrito solicito mi baja laboral con carácter voluntario e irrevocable en la empresa en la que vengo prestando mis servicios desde 15 de noviembre de 1999 con efectos del día de hoy, solicitando de la empresa Campos y Cia SL curse y tramite mi baja laboral y voluntaria con esta fecha, quedando extinguida toda la relación laboral con Campos y Cía y Matica, SA en fecha de hoy 2 de mayo de 2002, no habiendo dado preaviso alguno a las empresas citadas de mi baja voluntaria y me considero totalmente saldada y finiquitada con las referidas empresas habiendo percibido la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR