STSJ Cataluña , 14 de Junio de 2004

PonenteFRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS
ECLIES:TSJCAT:2004:7436
Número de Recurso6248/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución14 de Junio de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMA. SRA. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 14 de junio de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 4667/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por POLICLÍNICA DEL VALLES FUNDACIÓ PRIVADA frente a la Sentencia del Juzgado Social nº 1 Granollers de fecha 29 de abril de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 1850/2002 y siendo recurrido D. Clemente . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6 de noviembre de 2002 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 29 de abril de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda promoguda per Clemente contra l'empresa PLICLÍNICA DEL VALLÉS, FUNDACIÓN PRIVADA, condemno l'empresa demandada a abonar a l'actor la quantitat total de CINC MIL CINC-CENTS SET EUROS AMB VUITANTA CÈNTIMS (5.507,80 Euros).

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La part actora ha prestat serveis en l'empresa demandada amb antiguitat de 01/06/94, categoria professional de metge i salari mensual de 1.869,90.'Euros amb inclusió de la part proporcional de les pagues extraordinàries.

2n.- En data 26/07/02 l'empresa demandada i els representants dels treballadors en l'empresa van subscriure un acord en relació amb l'expedient de regulació d'ocupació que l'empresa havia promogut el dia 08/07/02 davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i que afectava 28 treballadors.

Segons consta en aquest acord, paral.lelament i derivat directament de l'expedient de regulació d'ocupació, també es va iniciar un procediment de modificació substancial de les condicions de treball per causes econòmiques i organitzatives que afectava 12 treballadors. La necessitat d'aquest procediment de modificació era conseqüència directa del criteri de selecció utilitzat per l'empresa per decidir els treballadors afectats, que no era un altre que el criteri d'especialitat per als facultatius i de menor antiguitat per a la resta dels treballadors. En els antecedents d'aquests acord es va fer constar que s'havien dut a terme nombroses reunions entre la direcció de l'empresa i els legals representants dels treballadors durant les quals es va constatar la realitat i abast de les causes que havien motivat la decisió empresarial, així com les mesures per atenuar les conseqüències per als treballadors afectats. En el pacte segon es va recordar que finalment l'extinció de contractes afectaria 22 treballadors (entre els quals no es trobava l'actor) i en el pacte tercer que els efectes de l'extinció serien el dia 31/08/02. En el pacte quart es va disposar que els treballadors afectats per l'extinció tindrien dret a percebre en concepte d'indemnització per l'extinció del seu contracte la quantitat addicional de 7 dies de salari per any de servei, sense que en cap cas la quantitat resultant pogués ser superior a una anualitat. En el pacte sisè es va fer constar que els treballadors afectats eren els que figuraven al document dos de l'acord (entre els quals es trobava l'actor), i en el pacte setè es va acordar que la modificació de condicios de treball tindria efectes a partir del dia 01/09/02 (folis 99 a 105).

3r.- En data 30/07/02 l'empresa demandada va notificar a l'actor la modificació substancial de les seves condicions de treball, amb efectes per al dia 01/09/02 per causes económiques i organitzatives amb especificació detallada de la situació econòmica de l'empresa, de tal manera que passava a desenvolupar la seva activitat al servei de guàrdies d'urgències de medicina per la qual cosa al costat de la Sra. Constanza haurien de cobrir els caps de setmana i dies festius intersetmanals de 24 hores, de 08/00 a 08,00 (folis 116 a 120).

4t.- La Delegació Territorial de Barcelona del Departament de Treball en data 08/08/02 va dictar una resolució en l'expedient de regulació d'ocupació 238/02 per la qual autoritzava l'empresa demandada a rescindir els contractes de 22 dels seus treballadors, amb dret a la percepció de les indemnitzacions legals (foli 122).

5è.- En data 02/08/02 l'actor va comunicar a l'empresa demandada que, a l'emparament del disposat a l' art. 41.3 del l'ET , amb relació a l'acord de 26/07/02 subscrit entre la direcció de l'empresa i el comitè, optava per l'extinció de la relació laboral amb efectes per al dia 01/09/02 i la percepció de la indemnització fixada en aquest acord (foli 76).

6è.- En data 25/09/02 l'empresa demandada va ordenar a l'entitat bancària BBVA que ingressessin amb càrrec al seu compte la quantitat de 8.224,70.'Euros corresponents a la indemnització pactada en ERO núm. 238/02 del Sr. Clemente (foli 123).

7è.- L'actor va cessar en l'empresa demandada el dia 01/09/02.

8è...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR