STSJ Cataluña 9127/2001, 22 de Noviembre de 2001

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2001:14543
Número de Recurso4636/2001
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución9127/2001
Fecha de Resolución22 de Noviembre de 2001
EmisorSala de lo Social

D. JOSÉ QUETCUTI MIGUELD. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYAD. JOSÉ CÉSAR ALVAREZ MARTÍNEZ

Rollo núm. 4636/2001

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

DE CATALUNYA

SALA SOCIAL

MIF

ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA

ILMO.SR. D. JOSÉ CÉSAR ALVAREZ MARTÍNEZ

------------------------------------------

En Barcelona a 22 de noviembre de 2001

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A Nº 9127/2001

En el recurso de suplicación interpuesto por LABORATORIOS MIRET, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº. 32 de los de Barcelona de fecha 30 de marzo de 2.001 dictada en el procedimiento nº. 795/2000 y siendo recurrido Silvio . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22 de diciembre de 2.000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30 de marzo de 2.001 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Silvio i condemnar LABORATORIOS MIRET, S.A. que aboni a la part actora 1.488.000 (UN MILIÓ QUATRE-CENTES VUITANTA-VUIT MIL) ptes. en concepte de quantitats no abonades pel pacte de no competéncia subscrit per les parts el 31.12.1998, pel període comprés entre novembre de 1999 i gener d'enguany.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

L'actor, titulat en ciències químiques, va prestar els seus serveis per compte de la demandada des del 14.1.1982, amb la categoria GP8.

Segon

El senyor Silvio fou acomiadat de l'empresa referida, essent conciliada la dita rescissió contractual en seu administrativa en data 28.1.1999, per un total de 20.209.606 ptes. L'actor passà a la situació de desocupació subsidiada.

Tercer

Prèviament, en data 31.12.1998 ambdues parts havien subscrit un pacte de finalització contractual, pel qual la demandada es comprometia a reconèixer en la dita seu administrativa la improcedència de l'acomiadament i a abonar a l'actor la indemnització referida en el fet anterior. Per la seva banda, l'actor es comprometia a que, a la finalització del seu contracte, no efectuaria "prestació laboral de cap mena en activitat comercial o industrial similar, per compte pròpia o aliena, a la què venia realitzant en l'empresa, per un termini de dos anys", per la qual cosa l'actor rebria una indemnització complementària a l'anterior de 2.232.000 ptes. repartides per 24 mensualitats de 93.000. Els requisits per a continuar prestant la dita prestació eren els següents: a) continuar en situació de desocupació, no estar d'alta a la Seguretat Social en cap empresa l'activitat de la qual entri en competència amb la desenvolupada per LAMIRSA; i c) no estar d'alta en el R.E.T.A. per activitat per compte pròpia que entrin en competéncia amb les desenvolupades per LAMIRSA.

Quart

En data 1.9.1999l'actor va endagar una relació laboral amb HENKEL IBÉRICA, S.A. en data 15.11.1999 el demandant notificà a LAMIRSA la dita contractació, considerant que aquella empresa no realitzava funcions que fessin la competència al seu anterior empresari.

Cinquè

A partir de l'esmentat moment, l'ara demandada deixà de pagar a l'actor les 93.000 ptes. a què s'havia compromés en l'anterior pacte. L'actor reclamà el pagament de la dita quantitat a través de telegrama remés el 7.4.1999, que fou contestatper LAMIRSA per escrit rebut per l'actor el 20.4.1999 en què es considerava que s'havien incomplert les condicions de l'esmentat acord.

Sisè

L'activitat principal de l'empresa demandada, del sector de la química, és la fabricació de productes per al tractament d'aigúes, en tractament de calderes i circuïts de vapor condensat, tractament de plantes d'aigua de captació i abocaments i aigües de refrigeració.

Setè

El contracte de treball subscrit per l'actor amb HENKEL IBÉRICA és indefinit per a la realització de funcions del grup 7 del Conveni General de la Indústria Química, contenint un pacte de no competència a la finalització del mateix.

Amb posterioritat a la signatura de l'esmentat contracte, HENKEL IBÉRICA, S.A. s'ha integrat en l'empresa PULCRA IBÉRICA del grup COGNIS.

Vuitè

Les activitats desenvolupades per COGNIS IBÉRICA, S.L. relacionats amb el tractament d'aigües són els següents: seguretat i medi ambient, enginyeria/manteniment, comandament de producció i control de qualitat.

Les línies principals d'activitat productiva i investigació de l'esmentada empresa són la cosmètica, els detergents, el sector de neteja, domèstica i industrial, l'agroquímica, pintures, tecnologia d'adobats, mineria, química per petroli, tecnologia per a plàstics, lubricants sintètics i tecnologia tèxtil.

Novè

L'actor presta els seus serveis per compte del nou empresari en departament AWT-COF, laboratori de desenvolupament i investigació de productes. Al llarg d'aquesta relació laboral, l'actor ha desenvolupat treballs de recerca respecte a aniònics, defoamers, catiònics, esters, noniònics, polímers, etc.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia estimatoria de la demanda que en reclamación de cantidad había interpuesto D....

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 3394/2021, 21 de Junio de 2021
    • España
    • 21 de junho de 2021
    ...con que la actividad del trabajador se desarrolle actuando en el mismo mercado y afectando al mismo círculo potencial de clientes ( STSJ Cataluña 22-11-01). Procede por lo expuesto la desestimación del recurso de la parte Queda por último referirse al motivo de censura jurídica planteado en......
1 artículos doctrinales

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR