STSJ Cataluña , 5 de Julio de 2002

PonenteROSA MARIA VIROLES PIÑOL
ECLIES:TSJCAT:2002:8466
Número de Recurso2299/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 5 de Julio de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 2299/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL js ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 5 de julio de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 4910/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Jose Francisco frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº33 Barcelona de fecha 31.12.2001 dictada en el procedimiento nº 756/2001 y siendo recurrido/a DIRECCION000 ". Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 26.10.01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 31.12.2001 que contenía el siguiente Fallo:

Apreciar l'excepció de caducitat oposada per DIRECCION000 i, per tant, desestimar la demanda per acomiadament formulada contra la mateixa per Jose Francisco .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - L'actor ha treballat a l'empresa demandada des del 1.3.77, i darrerament tenia reconeguda la categoria professional de oficial 1ª i percebia el salari mensual de 696.205 ptes., mensuals inclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries (fet conforme).

  2. - L'actor va patir un accident de trànsit en data 17.1.01, al ser embestist amb la seva moto per un vehicle, a resultes del qual es fracturà l'espatlla dreta e inicià un procés d'incapacitat temporal transitòria derivada d'AT que ha perdurat fins el 23.7.01, data en que ha estat donat d'alta médica per curació i, a l'hora, ha estat donat de baixa per malaltia comú (folis 116 i 117).

  3. - El 7.6.01 l'empresa, per conducte notarial, va fer a mans al treballador, en el seu domicili particular (al estar en situació d'incapacitat temporal) un plec de càrrecs (folis 173 i 174) amb les següents imputacions de caràcter disciplinari:

    "Vosté en data 23 de novembre de 2000 va cursar una factura de despeses d'empleat per 36.600 ptes., amb abonament al seu compte d'havers 3016.22.1980-26 i contrapartida al compte comptable 10-18 "accions comercials". Aquesta despesa es va produir el 8 de novembre de 2000, pel pagament fet amb la seva targeta VISA de les entrades al museu Egipci de Barcelona, d'un grup de pensionistes, de la Zona de la Gerència Comercial de Terrassa, en realitzar una excursió a Barcelona, organitzada per l'empresa Avui Viatges.

    Posteriorment en data 4 de desembre de 2000, vostè va tornar a abonar-se en el seu compte 3016.22.1908-26 les 36.600 ptes., amb la qual cosa vostè va percebre dues vegades aquest import i per tal que no es detectés aquesta duplicitat vostè va demandar al proveïdor Avui Viatges que les factures de l'excursió incorporessin un increment en 36.600 ptes., superior al de la despesa real.

    En data 27 d'octubre de 1999 vostè va concedir, sense la intervenció de cap més responsable, els préstecs (amb garantia pignoratícia d'unes accions d'INCOSA), núm. NUM000 , a nom de vostè, i el núm.

    NUM001 , a nom de la seva esposa Sra. Lidia , per un import de 1.054.621 ptes. cadascun.

    Aquests prèstecs els va formalitzar mitjançant pagaré sense l'annex de pignoració i sense afectar els títols corresponents. En el préstec de la seva senyora ella tampoc va signar ni la pòlissa ni el pagaré del préstec havent-li condonat 33.521 ptes., (corresponent 6.000 ptes a la comissió d'obertura i 27.521 ptes. a la comissió de cancel.lació). Tampoc li va recollir la signatura de les ordres de compra i venda de valors corresponents al expedient de valors NUM002 de la seva senyora.

  4. - També en data 8.6.00 la demandada comunicà a la secció sindical de CCOO l'esmentat plec de càrrecs, atès la condició d'afiliat a aquell sindicat del actor (folis 298 a 300).

  5. - L'actor va presentar plec de descàrrecs en data 11.6.01, plec que es dona aquí per íntegrament reproduït (folis 267 a 295). En síntesi, l'actor va recordar el seu historial professional a l'entitat demandada, va invocar la prescripció dels fets imputats, els quals, en tot cas, responien a errors involuntaris a conseqüència de la càrrega de treball, i que els prèstecs havien estat atesos amb tota normalitat.

  6. - També la secció sindical de CCOO va presentar escrit d'al.legacions (foliis 302 a 303, que es donen per íntegrament reproduïts), en la mateixa línia que l'actor i de forma coordinada amb el mateix (declaració testimonial del Sr. Jose Daniel).

  7. - En data 19.6.01, la Sra. Rebeca , empleada del Departament de Relacions Laborals de la demandada, va convocar telefònicament al actor i al membre de CCOO -i President del DIRECCION003 de Barcelona- Don. Jose Daniel per comparèixer al esmentat departament el dia 22.6.01 a fi de notificar-los la resolució final del expedient disciplinari endegat. (declaracions testimonials de la Sra. Rebeca i Sr. Jose Daniel , coincidents , i certificació de Telefónica , foli 307, respecte al número NUM003 , que l'actor ha reconegut com corresponent al seu mòbil).

  8. - Al rebre aquesta convocatòria telefònica, i en la forma que fou feta, Don. Jose Daniel -amb molts anys d'experiència com a empleat i sindicalista, i a la vista de les imputacions- ja va entendre que la resolució final que havia de ser comunicada el dia 22.6.01 era d'acomiadament; la pràctica habitual, en cas d'expedient disciplinari a un dels seus afiliats, es que siguin informats anticipada i verbalment de la resolució final només si aquesta no es d'acomiadament.

    Després de ser convocat, però prèviament al dia 22.6.01, Don. Jose Daniel va connectar telefònicament amb l'actor i acordaren de comparèixer junts l'esmentat dia al Departament de relacions laborals, per la qual cosa s'emplaçaren 15 minuts abans d'aquella cita per trobar-se en el vestíbul de la seu del esmentat departament. En aquesta conversa telefònica l'actor ja era conscient del probable final del expedient ("que la cosa pintava malament", en expressió literal del testimoni del Sr. Jose Daniel , que no recorda si li va arribar a avançar explícitament el resultat final).

  9. - El dia 22.6.01 , a l'hora de la cita prèvia al vestíbul, l'actor no va comparéixer, per la qual cosa, passat un temps prudencial i després d'intentar localitzar-lo telefònicament, el Sr. Jose Daniel es va presentar a Doña. Rebeca , tal com havien quedat, on esperaren inútilment al actor durant una hora, passada la qual el Sr. Jose Daniel va marxar. La carta d'acomiadament, que obra els folís 314 i 315 i que es dona aquí per íntegrament reproduída, refereix les mateixes imputacions del plec de càrrecs, i en forma literalment idèntica. L'única diferència es que integra la qualificació dels fets: falta molt greu per transgressió de la bona fe contractual i abús de confiança, segons l'art. 79, apartats 4.4 y 4.9 del Estatut dels Empleats de les Caixes d'estalvi, i comunica la decisió del acomiadament disciplinari, amb efectes a partir de la data de recepció del escrit de notificació (folis 311 a 315). Aquesta carta, ja redactada i signada en data en data 21.6.01, no fou entregada ni exhibida al Sr. Jose Daniel en aquell moment, qui , això no obstant, quedà

    plenament assabentat de la decisió del acomiadament l, la qual fou notificada oficialment al DIRECCION003 que presideix en una data indeterminada del mes de julios. Posteriorment al dia 22.6.01, l'actor es va presentar al local de CCOO i s'excusà de la seva incompareixença del dia 22 de juny, però sense adduir cap raó concreta (declaració testimonial del Sr. Jose Daniel).

  10. - Atesa la incompareixença del actor, el Departament de relacions laboral va decidir notificar la carta d'acomiadament per conducta notarial, com ja havia fet amb el plec de càrrecs dies abans. El mateix notari que havia fet aquella notificació es va presentar en el domicili particular del actor (que seguia en situació d'incapacitat temporal) els dies 25 de juny, a les 19,30 hores, i el 26 de juny, en dues ocasions, a les 15 i a les 21 hores, sense poder notificar la carta d'acomiadament, al no ser oberta la porta (no consta acreditat si hi havia algú a la casa).

  11. Vist el fracàs d'aquest nou intent de notificació de la carta d'acomiadament, el Director de Relacions Laborals va encarregar a una agència d'investigació privada el seguiment del actor, a fi de possibilitar la comunicació de la carta d'acomiadament. La instrucció concreta era que, un cop localitzat l'actor i sempre que la situació semblés adequada, avisar telefònicament a dos empleats de "

    DIRECCION000 " prèviament determinats a fi que procedissin a notificar-li la carta d'acomiadament, fet que seria registrat fotogràficament pels detectius. L'agència d'investigació privada que va rebre l'encàrrec "Intelligence Bureau", ja havia desenvolupat serveis semblants, encara que no per la demandada (declaració de la Sra. Antonieta , detectiu responsable del seguiment).

  12. El dia de julios a la tarda, els dos empleats designats per procedir a la notificació, Srs. Julián i Darío (adscrits al departament de seguretat), reberen l'avís telefònic dels detectius de que l'actor havia entrat a la Clínica Fremap de la Vía Augusta i que, per tant, podrien trobar-lo a la sortida i intentar la notificació. Aproximadament a les 18 h. 45 minuts ambdós empleats, prèvia i ràpidament personats a la sortida d'aquella Clínica, s'aproparen al actor quan sortia de la mateixa i era a punt de pujar a la seva moto, s'indentificaren com a empleats de DIRECCION000 (exhibint el corresponent carnet) i li expressaren el seu propòsit de notificar-li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR