STSJ Cataluña , 12 de Abril de 2000

PonenteENRIQUE JIMENEZ-ASENJO GOMEZ
ECLIES:TSJCAT:2000:4987
Número de Recurso3881/1999
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución12 de Abril de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 3881/1999 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MAJ ILMO. SR. D. JOAQUÍN RUIZ DE LUNA DEL PINO ILMO. SR. D. GREGORIO RUIZ RUIZ ILMO. SR. D. ENRIQUE JIMÉNEZ ASENJO GÓMEZ En Barcelona a 12 de abril de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 3350/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 9 febrero de 1999 dictada en el procedimiento nº 862/1998 y siendo recurrido/a Luis Manuel . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. ENRIQUE JIMÉNEZ ASENJO GÓMEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30 de julio de 1998 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Varios Invalidez, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de febrero de 1999 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada per Luis Manuel contra l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, i deixar sense efecte la revisió per milloria acordada per l'entitat gestora, a la que es condeman a seguir abonant la pensió reconeguda per Invalidesa Permanent Total, per import mensual del 55 per cent de la base reguladora de 40.877.- ptes. al mes, més revaloritzaciones y mínims legalment procedents, des del día 1.5.98".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El demandant Luis Manuel , nascut el dia 26.3.44, i amb DNI núm. NUM000 , va ser declarat en situació de invalidesa permanent total, per resolució de l'INSS de data 24.4.80. La seva professió anterior era d'especialista, a la empresa SEAT, S.A.

Segon

Les lesions que es van valorar en el moment de ser declarat en situació de Invalidesa Permanent Total van ser:

- Fractura luxació espatlla dreta, tractada amb artrodesi i placa en T. Cicatriu de 30 cm. de longitud sobre cara anterior de l'espatlla dreta.

- Bona mobilitat, excepte rotació externa del braç.

- Pèrdua important de la potencia muscular del braç indicat.

Tercer

La base reguladora de la prestació és de 40.877 ptes al mes.

Quart

L'INSS va notificar a la part actora l'inici de l'expedient de revisió per milloria al haver transcorregut el termini fixat en la resolució havent formulat al×legaciones l'actor.

Cinquè

Per resolució de l'INSS de data 1.5.98, previ exàmen del CRAM, es va declarar no revisar per milloria el gradu d'incapacitat declarat al treballador interessat, per constituir les seqüeles el mateix grau d'incapacitat permanent reconegut. Suspendre temporalment el cobrament de la pensió que té reconeguda l'interessat en l'actulitat i des de la data de la present resolució.

Sisè

Contra l'anterior resolució va presentar l'actora reclamació administrativa prèvia que va ser desestimada per resolució de data 23.6.98.

Setè

El demandant pateix en la actualitat:

- Limitació de la mobilitat de l'extremitat superior dreta (ABD 90%) i seqüeles de fractura de l'humer dret amb artrosi en l'articulació.

Vuitè

L'actor va ser ercolocat per SEAT, S.A. en un lloc adequat per disminuït físic, d'acord amb l'article 150 del Conveni Col×lectiu. Les trasques que desevolupa en l'actualitat no són d'esforç, i per tant, molt diferents a les que abans desenvolupava. Concretament està destinat a la secció 246 de muntatge model Màlaga, Taller 7, fent feines d'Auxiliar de Taller, encara que la categoría formal és d'Oficial 3ª. També ha treballat al T. 11, Dependència 403 realitzant funcions d'efectuar retocs en pintura de linees. El lloc de trebal es especialment catalogat pels serveis mèdics de empresa. L'actor cobra un 50% de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR