STSJ Cataluña , 8 de Octubre de 2002

PonenteJOSE QUETCUTI MIGUEL
ECLIES:TSJCAT:2002:11077
Número de Recurso1385/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 8 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 1385/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL F.S. ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 8 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6368/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por CESPA INGENIERIA URBANA SA frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 7 de noviembre de 2001 dictada en el procedimiento nº 1095/2001 y siendo recurrido/a Donato . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 3 de setiembre de 2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 7 de noviembre de 2001 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda interposada per Donato , contra CESPA INGENIERIA URBANA, SA. Condemno CESPA INGENIERIA URBANA, SA a abonar al Sr. Donato la quantitat de 420.894 ptes., corresponents al període del 01/07/00 al 05/06/01 pel "plus abocador Granollers".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1) La part actora està treballant per a l'empresa demandada amb la categoria de conductor de dia, antiguitat de 02/09/01, contractat mitjançant un contracte eventual i percebent un salari de 265.173 ptes.

amb prorrateig de pagues extres.

L'actor ha estat prestant els seus serveis amb l'empresa ocupadora en el següents períodes:

15/12/99 a 05/06/01 mitjançant un contracte d'interinitat 18/06/01 a 01/09/01 mitjançant un contracte d'interinitat Durant el període de contractes d'interinitat va substituir a conductors del servei nocturn de recollida d'escombraries, realitzant idèntiques funcions que ells mateixos, que perceben el denominat "plus abocador Granollers".

2) El dia 22/01/97, davant del Tribunal Laboral de Catalunya, Delegació de Barcelona, es van subscriure entre INGENIERIA AMBIENTAL CATALANA, SA, BFI GRANOLLERS i el Comitè d'Empresa diversos pactes entre ells qual hi ha el denominat "plus abocador Granollers" que tenia el contingut següent:

"A causa de la diferència del major temps de trasllat que ocasiona el canvi de planta de transferència de Granollers a Mollet, s'estableix una compensació econòmica consistent en:

Conductor....................37.692 ptes./mes.

Peó..........................25.000 ptes./mes.

Els peons no faran l' últim viatge a abocador.

Aquesta quantitat també serà retribuïda en vacances.

Amb aquesta compensació econòmica, els equips de recollida de Granollers es comprometen a finalitzar els actuals recorreguts, i s'entén com a variació i ampliació dels recorreguts actuals l'ampliació a zones de recollida en els quals actualment no es recull cap container o escombraries".

El pacte esmentat estipulava, en el punt quart, que "els plusos esmentats seran variats en funció que canviï el punt de l'abocador sobre el qual es sosté aquest acord, és a dir Mollet del Vallès.

3) La relació laboral entre les parts es regeix per l'establert pel Conveni Col.lectiu de l'Empresa CESPA INGENIERIA URBANA, SA, per als 2001 i 2002, el qual estableix a l'art.5è l'estructura salarial i, concretament, al costat d'altres plusos, es recull el denominat PLUS D'ABOCADOR, incorporant-se textualment el text de l'acta del TLC de data 22/01/97.

4) Actualmente la transferència d'abocaments es fa a la població de Granollers, a l'extrem del municipi, al costat del terme municipal de Montornès del Vallès. L'actor des que ha estat contractat el 02/09/01 no ha anat a realitzar l'abocament. Només es va fer l'abocament quan va estar contractat per interinitat per substituir altres conductors de la recollida nocturna d'escombraries.

5) La quantitat que reclama l'actor pel denominat "plus abocador Granollers", pel període del 01/07/00 al 05/06/01, ascendeix a 420.894 ptes, a raó de 37.692 ptes. mensuals.

6) Els conductors de recollida d'escombraries finalitzen la seva jornada diària de treball quan han completat el recorregut assignat i han fet el seu abocament al lloc de transferència indicat. En una nit, solen anar a l'abocador en 2 o 3 ocasions. És comú que setmanalment els conductors hagin realitzat una jornada inferior a les 35 hores, fluctuant la jornada com a conseqüència de diferents paràmetres (circulació, major quantitat d'escombraries que s'han de de recollir, incidències al camió de recollida, climatologia etc.)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Que como primer motivo del recurso y bajo correcto amparo procedimental en la letra a)

del art. 191 de la LPL, se interesa la declaración de nulidad de la resolución de instancia por supuesta infracción procedimental del art. 97.2 en relación con el art. 24 de la CE. Que no puede estimarse el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR