STSJ Cataluña , 16 de Marzo de 2001

PonenteFRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS
ECLIES:TSJCAT:2001:3671
Número de Recurso8457/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución16 de Marzo de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 8457/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 16 de marzo de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 2527/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por D. Luis Pedro frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 19 de mayo de 2000 dictada en el procedimiento nº 258/2000 y siendo recurridos JET LIMP, S.L. y el FONDO DE GARANTIA SALARIAL. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21 de marzo de 2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinari, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 19 de mayo de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda formulada per Luis Pedro contra Jet Limp, SL i declaro procedent l'acomiadament realizat per l'empresa en data 24-0-00. En Conseqüència convalido l'extinció contractual de la data indicada, sense que el demandant tingui dret a indemnització ni a salaris de tramitació.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- El demandant Luis Pedro , presta serveis per compte de l'empresa JET LIMP, SL, amb antiguitat des de 28-03-97, amb categoria professional de Peó Especialitzat i salari brut mensual, amb prorrata de pagues extraordinàries de 135.640 ptes. No ostenta càrrecs sindicals ni de representació.

2n.- El dia 24-02-00 l'empresa va notificar al demandant la carta que consta unida a la demanda i que es dóna per reproduïda, en la qual se li imputaven uns fets i se li notificava la decisió d'acomiadar-lo, amb efectes del mateix dia. 3r.- El demandant havia rebut dues cartes de sanció per falta greu, per fets imputats els dies 4 i 5 de febrer de 2000, les quals van ser impugnades pel demandat i estan pendents de judici. Els fet imputats eren negar-se a signar el quadre horari.

4t.- El dia 2-2-00, l'empresa va notificar a tota la plantilla i mitjançant avis al taulell d'anuncis, que: "A partir del dia 3 de 2 de 2000 todos los operarios que empiecen la jornada laboral a las 6:00 tendran que pasar por Seguridad y firmar las horas de registro":

5è.- A partir del dia 3-02-00 es va obligar a tot el personal a signar el full d'entrada, a efectos de control horari, concretament els dies de febrer 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 16, 18, 19, 21, 22. El demandant va entrar a teballar amb un retard de una hora aproximadament els dies 2 de febrero de 2000.

no va jusiticar la causa.

6è.- L'onze de gener l'actor va arribar uns 20 minuts tard a la feina, sense justificació.

7è.- L'horari de treball del demandant era de:

Dilluns a dijous de 6 a 1 i Divendres a dissabte de 6 a 12.

8è.- El responsable de control de full d'entrada era el guarda de seguretat de l'empresa.

9è.- El demandant va escriure en el quadre horari del mes de desembre: "Si lo quieres al dia meta a gente". Abans, la direcció de l'empresa havia escrit "este cuadrante lo quiero al dia: espabila de una vez"

(Doc. 3 empresa).

10è.- El Guarda de Seguretat del local on treballava el demandant, Juan María . controlava l'accés dels treballadors de l'empresa, realitzant informe verbal, fins que el dia 3-03-00 es va establir el sistema quadre horari, amb signatura dels afectats.

11è.- L'esposa del demandant pateix STC bilateral sever i ha precisat intervenció. En dates 24 al 29 de febrer del present va estar ingressada i tè programada una intervenció quirúrgica per laparoscòpia (doc.

6-11, actor).

12è.- El 17-03-00 es va presentar papeleta de conciliació a la SCI, i el dia 4-04-00 es va realitzar l'acte de conciliació administativa sense avinença.

13è.- El demandant treballa per una altra empresa des del dia 14 d'abril del present, amb un sou similar."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, la empresa demandada, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Desestima la sentencia de instancia la demanda interpuesta por el actor, declarando la procedencia de su despido (24/0/00) con la consiguiente convalidación de la extinción de su contrato "sense que el demandant tingui dret a indemnització ni a salaris de tramitació". Desfavorable pronunciamiento que éste recurre en suplicación para dirigir su "único" motivo de censura a la denunciada infracción de los artículos 54 b ET, 105.2 de la LPL y 55 y 56 del Convenio Colectivo del Sector.

Sostiene...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR