STSJ Cataluña , 24 de Febrero de 2000

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2000:2568
Número de Recurso7132/1999
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución24 de Febrero de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7132/1999 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (mc)

ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMO. SR. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY En Barcelona a 24 de febrero de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 1777/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Ajuntament de Badia del Vallès frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 28 de abril de 1999 dictada en el procedimiento nº 44/1999 y siendo recurrido/a Paloma . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21.01.99 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28 de abril de 1999 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar en part la demanda presentada per Paloma contra Ajuntament de Badia del Vallès declarar la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament de la demandant realitzat amb efectes del dia 26.11.98 i condemnar a l'entitat demandanda a que opti entre readmetre a l'actora en el seu lloc de treball o, en cas contrari, la indemnitzi en la quantia de 82.434.-.ptes., amb pagament en els dos casos dels salaris de tramitació, opció que ha de realitzar la demandant en el termini de 5 dies des de la notificació de la sentència, i que si no es fa de forma expressa s'entendrà realitzada a favor de la readmissió".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La demandant Paloma , va treballar per compte de l'Ajuntament de Badia del Vallès, iniciant la prestació de serveis en data 13.06.98, data en la qual va ser nomenada funcionària interina amb contracte fins el 31.07.98. Posteriorment va ser contractada com a funcionària interina pels períodes de 10.08.98 a 10.09.98 i de 24.08.98 a 24.11.98. En els contractes s'indicava que l'objecte del contracte d'interinitat era la substitució de Augusto , en procés de incapacitat temporal. La categoria professional era de Conserge i el darrer salari reconegut de 175.881.- ptes. mensuals, amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries, equivalents a 5862,7 ptes. al dia. 2n.- Don. Augusto indicar que causaria baixa definitiva per jubilació anticipada als 64 anys amb efectes 24.11.98. Per aquest motiu, la tècnica de cultura va proposar en data 10.11.98. la contractació de una persona per un any fins a la creació de la plaça, mitjançant la selecció del personal de la llista de l'INEM. D'acord amb aquesta proposta, l'Ajuntament, mitjançant resolució de l'alcaldia de 18.11.98, va procedir a convocar la plaça a selecció, entre d'els que conformaven la llista, d'acord amb els mèrits i les proves que s'establien en l'informe de contractació, per termini de un any. 3r.- El dia 20.11.98, es va realitzar la prova de selecció de personal, consistent en una prova escrita de cultura general i dues preguntes practiques, a la qual van assitir la demandant i una altra aspirant. Per informe de 23.11.98, es va indicar que del resultat de la prova escrita es proposava la contractació de la Sra. Paloma com a conserge de la biblioteca Juan Francisco .

4t.- Per resolució de 24 de novembre de 1998 de l'Alcaldia, es va acordar la contractació de la demandant, "mitjançant un contracte d'obra o servei determinat, l'objecte del qual es realitzar les tasques de consergeria al servei de biblioteca, durant un any, a l'empara del RD 2546/1994 ...". S'acorda notificar aquesta resolució a l'interessada, al servei corresponent i a les seccions sindicals.

5è.- La demandant, que el mateix dia de la resolució encara prestava serveis a la plaça per la qual va ser nomenada, va ser informada de l'aprovació de la seva contractació i se li va indicar que portés tots els papers necessaris per a formalitzar-la, cosa que va ser al dia següent. El dia 24.11.98, va causar baixa com a funcionària interina.

6è.- El dia 26 d'octubre quan l'actora estava novament realitzant la seva feina de conserge a la biblioteca, li va ser notificat verbalment per l'encarregada, que de part de la Sra. María Consuelo , tècnica de Cultura, no podia reincorporar-se a la seva feina ja que la contractació no estava formalitzada.

7è.- Al no tenir més notícies sobre la seva contractació, la demandant va presentar un escrit al Registre municipal en data 4.12.98, indicant que sol.licitava que se li comuniqués quan signaria el contracte ja que estava pendent i fins el dia de la data no se li havia comunicat res, i que en el cas que fos possible voldria veure i tenir còpia de l'expedient de la referida selecció.

8è.- Per resolució de l'Alcalde de l'Ajuntament demandat, es va acordar en data 2 de desembre de 1998, deixar sense efecte la selecció de un conserge realitzada el 20.11.98, entre els que conformaven la llista de la bossa de contractació i "Aprovar la selecció per oferta genèrica a través de l'OTG, mitjançant un contracte d'interinitat per vacant per anticipació de la edat de jubilació Don. Augusto , a l'empara del RD 2546/1994 i l'Estatut dels Treballadors, no abans del 7.12.98 i pel període d'un any, a partir del qual, s'establirà el sistema de provisió de la plaça, de conformitat amb l'acompliment de tots els tràmits previs de contractació que s'escauen...". "Notificar per part de secretaria aquesta resolució a l'àrea interessada, comitè de personal i seccions sindicals".

9è.- El motiu de l'anul.lació del procés de selecció va ser "l'informe de la Directora de l'Àrea de serveis personals". Aquest informe tenia el contingut següent:

"Vist que el Sr. Alcalde, considera que la bossa de substitucions, aprovada en la Comissió de Govern del dia 24 d'octubre de 1995, per conserges i altres eventualitats en el servei, només es pot utilitzar per les substitucions de conserges de les escoles.- Vist que des del Servei de Cultura, s'havia realitzar una selecció a partir de l'esmentada bossa per cobrir la plaça del Sr. Augusto el dia 20 de noviembre d'aquest any.- A petició del Sr. Alcalde proposo, deixar sense efecte la selecció realitzada el 20/11/98 i sol.licita a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 22 de Abril de 2010
    • España
    • 22 Abril 2010
    ...demandada recurre en casación para la unificación de doctrina, seleccionando como contradictoria la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 24-02-00 (Rec. 7132/99 ). Dicha resolución declara la improcedencia del despido y calcula la indemnización correspondiente sin compu......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR