STSJ Cataluña 573/2005, 16 de Junio de 2005

PonenteMARIA LUISA PEREZ BORRAT
ECLIES:TSJCAT:2005:7499
Número de Recurso1695/2000
Número de Resolución573/2005
Fecha de Resolución16 de Junio de 2005
EmisorSala de lo Contencioso

D. EDUARDO BARRACHINA JUANDª. MARIA LUISA PEREZ BORRATD. FRANCISCO JOSE SOSPEDRA NAVAS

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA

SALA DE LO CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO

SECCIÓN CUARTA

Recurso nº 1695/2000

SENTENCIA nº 573/2005

Ilmos. Sres.:

PRESIDENTE

D. EDUARDO BARRACHINA JUAN

MAGISTRADOS

Dª. MARÍA LUISA PÉREZ BORRAT

D. FCO JOSÉ SOSPEDRA NAVAS

En Barcelona, a dieciséis de junio de dos mil cinco.

VISTO POR LA SALA DE LO CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA (SECCION CUARTA), constituida como figura al margen, ha pronunciado EN NOMBRE DE S.M. EL REY la siguiente sentencia para la resolución del presente recurso contencioso administrativo, interpuesto por la DELEGACION DEL GOBIERNO EN CATALUÑA representado y asistido por el Abogado del Estado, contra la Administración demandada S.A. MUNICIPAL DE GESTIO DE SANITAT I SERVEIS SOCIALS D'AMPOSTA, actuado en su representación el Procurador D. Albert Grasa Fabrega y asistida del Letrado D. José Mª. Plass Sanvicente.

Ha sido Ponente el Ilmo. Sr. Magistrado Dª. MARÍA LUISA PÉREZ BORRAT, quien expresa el parecer de la Sala.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Por la parte actora, a través de su representación en autos, se interpuso en tiempo y forma legal, recurso contencioso administrativo contra la resolución objeto de recurso dictada por la Administración demandada.

SEGUNDO

Acordada la incoación de los presentes autos, se les dio el cauce procesal previsto por la Ley de esta Jurisdicción, habiendo despachado las partes, llegado su momento y por su orden, los trámites conferidos de demanda y contestación, en cuyos escritos respectivos en virtud de los hechos y fundamentos de derecho que constan en ellos, suplicaron respectivamente la anulación de los actos objeto del recurso y la desestimación de éste, en los términos que aparecen en los mismos.

TERCERO

Se señaló para votación y fallo de este recurso, habiéndose observado y cumplido en este procedimiento las prescripciones legales correspondientes .

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La Delegación del Gobierno en Cataluña impugna en este proceso el art. 20.1 (por fijar los incrementos que deben experimentar las retribuciones recogidas en el mismo por remisión al IPC) y los art. 20.3, 21, 23, 24, 25 y 27 (por fijar un incremento para los conceptos retributivos en ellos previstos por remisión a la variación del IPC), del Acuerdo de la Sociedad Anónima Municipal de Gestió de Sanitat i Serveis Socials d'Amposta, publicado en el DOGC, de 18 de octubre de 2000 por el que se aprueba el convenio colectivo del personal a su servicio para los años 2000 y 2001.

SEGUNDO

El art. 20.1 del convenio impugnado determina que "Pel període comprès entre l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2000 es fixa un increment salarial equivalent a l'IPC real del conjunt nacional de l'Estat espanyol (estimant-se una previsió inicial a 1 de gener del 2%) dels següents conceptes salarials: salari conveni, plus ATS/DUI, complement categoria, complement regulació conveni sobre les taules salarials vigents a 31 de desembre de 1999.

En el supòsit que al final de l'exercici l'IPC real fora superior al previst, es procedirà a regularitzar la taula salarial annex 1 amb les possibles diferències.

A partir de l'entrada en vigor del present Conveni, tots els conceptes detallats en aquest punt 1, quedaran integrats en un únic concepte salarial que es denominarà salari conveni.

A partir de l'1 de gener de 2001, s'aplicarà un increment sobre el salari conveni contingut a la taula annex 1, equivalent a l'IPC real del conjunt nacional de l'Estat espanyol d'aquest mateix any 2001. No obstant, a partir de l'1 de gener de 2001, els conceptes salarials abans esmentats, s'actualitzaran amb l'IPC previst pel Govern central pel conjunt nacional, sens perjudici de la seva posterior regularització amb l'IPC real en el cas que aquest sigui superior al previst.

Les persones que percebin remuneracions en els conceptes de plus voluntari i complement personal, també els seran d'aplicació els increments establerts en aquest punt 1 del present article.".

El apartado 3 del art. 20 establece que "Als efectes d'aproximar les diferències salarials existents entre determinades categories professionals a les mitjanes del sector, amb efectes de l'1 de gener de 2000 i exclusivament durant la vigència del present Conveni, es crea un complement d'aproximació que s'estableix en els imports que figuren en la taula annex 2.

La Comissió Negociadora del present Conveni determinarà la referència sota la qual es calcularan les referides diferències.

A partir de l'1 de gener de 2001, aquest complement d'aproximació s'actualitzarà amb l'IPC previst pel Govern central pel conjunt nacional, sens perjudici de la seva posterior regularització amb l'IPC real, en el cas que aquest sigui superior a l'inicialment previst.

Al final del període de vigència del present Conveni, aquest complement quedarà suprimit, integrant- se en el salari conveni a partir de l'1 de gener de 2002, en l'import que es percebi a 31 de desembre de 2001, sens perjudici de la posterior regularització de l'IPC.

En tot cas, l'increment que s'ha d'aplicar en aquest concepte per a l'any 2001, així com les possibles regularitzacions derivades de l'IPC en el cas que el real sigui superior al previst, es calcularà d'acord amb les diferències reals que existeixin a cada moment entre els salaris de les respectives categories professionals d'acord amb la referència que les parts signants del present Conveni hagin determinat.".

El art. 21, del Convenio establece los complementos salariales de antigüedad así como la tabla de antigüedad, la cual "serà actualitzada en el supòsit que l'IPC real de l'any 2000 pel conjunt nacional de l'Estat espanyol fora superior al 2%. De produir-se aquesta situació, es procediria a la regularització de les diferències respecte al 2% amb efectes de l'1 de gener de 2000.

A partir de l'1 de gener de 2001, el complement d'antiguitat s'actualitzarà de forma provisional amb l'increment del percentatge de l'IPC previst per a l'any 2001 pel Govern central pel conjunt nacional, sens perjudici de la seva posterior regularització amb l'IPC real, en el cas que aquest sigui superior al previst inicialment.

El personal que a l'entrada en vigor del present Conveni percebi quantitat superior a les aquí reflectides, mantindrà el seu import congelat fins que aquest sigui superat pels imports que per aplicació de les respectives taules li corresponguessin.".

El art. 23 regula el plus de nocturnitat, siendo así que en el apartado 1 establece que "Pel període comprès entre l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2000 es fixa un increment del plus de nocturnitat equivalent a l'PC real del conjunt nacional de l'Estat espanyol (estimant-se una previsió inicial a 1 de gener del 2%) sobre les taules salarials vigents a 31 de desembre de 1999.

En el supòsit que al final de l'exercici l'IPC real fora superior al previst, es procedirà a regularitzar la taula de nocturnitat amb les possibles diferències.

Además respecto a la tabla del importe de las retribuciones por nocturnidad, establece que "A partir de l'1 de gener de 2001, l'import d'aquest plus s'actualitzarà de forma provisional amb l'increment del percentatge de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR