STSJ Cataluña , 28 de Noviembre de 2001

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2001:14922
Número de Recurso4621/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución28 de Noviembre de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 4621/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MIF ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS En Barcelona a 28 de noviembre de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 9337/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por Isabel frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº.

25 de los de Barcelona de fecha 11 de diciembre de 2.000 dictada en el procedimiento nº. 685/2000 y siendo recurridos Tomás y FOGASA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 26 de julio de 2.000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 11 de diciembre de 2.000 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar en part la demanda presentada per Isabel contra Tomás i el Fons de Garantia Salarial, declarar la IMPROCEDENCIA de l'acomiadament de la demandant realitzat amb efectes del dia 19.6.00, i condemnar a l'empresa demandada a que opti entre readmetre a l'actora en el seu lloc de treball o, en cas contrari, els indemnitzi en la quantia de: 291.578,- ptes. (118 x 2471), amb pagament en els dos casos dels salaris de tramitació per valor de 150.731,- ptes. (61 x 2471), del 19.6.00 al 18.8.00. La opció ha de realitzada pel demandat de forma expressa en el termini de 5 dies des de la notificació de la sentència, i que si no es fa de forma expressa s'entendrà realitzada a favor de la readmissió.

Absoldre al Fons de Garantia Salarial sens perjudici de la seva responsabilitat subsidiària amb els límits de l'article 33 de l'E.T.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1r.- La demandant Isabel , ha treballat a l'empresa demandada Tomás , que gira amb el nom comercial de DIRECCION000 , domiciliada a la Rambla DIRECCION001 , NUM000 , 6è., F, de Barcelona, amb antiguitat des del dia 3.11.97, categoria professional d'auxiliar administrativa i salari mensual de 74.130,- ptes., amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

2n.- Les parts havien pactat un contracte temporal a temps parcial de 25 hores setmanals. No obstant això, l'actora havia demanat permís per realitzar solament 4 hores al dia, en horari de tardes, que era el seu habitual i des del mes de maig d'enguany, li havia estat autoritzat per l'empresa. L'horari de treball, a partir de la reducció de jornada va passar a ser de 2 a 6 de la tarda, de dilluns a divendres. L'empresa no portava un estricte control horari, que realitzava l'actora de forma flexible. La demandant no ostentava càrrecs sindicals ni de representació.

3r.- L'empresa tenia 3 treballadores en la seva plantilla. Amb anterioritat, había estat ubicada al Passeig DIRECCION002 , NUM001 , de Barcelona. Des del mes de juny de 2000 es va traslladar a la Rambla DIRECCION001 , oficina en la que prestava serveis darrerament la demandant.

4t.- En data 19 de maig, la gestoria de l'empresa va enviar un projecte de carta d'acomiadament per causa objectiva de crisi econòmica (doc. 2 actora que es dóna per reproduït), i un document de liquidació de parts proporcionals, sense firma del demandat. La senyora Mònica, auxiliar administrativa de l'empresa, va lliurar els documents a l'actora per ordres de l'empresa, a l'espera de parlar-ho el dilluns següent.

5è.- El demandat va comunicar-se telefònicament amb l'actora indicant que dilluns parlarien del tema, ja que ni la carta ni la liquidació estaven signades i es tractava de un projecte.

6è.- Isabel ja no va personar-se a l'empresa el dilluns següent en horari de treball, i solament va anar a retirar les seves pertinences personals, fora d'horari laboral i sense parlar amb l'empresari.

7è.- El dia 23.5.00, el demandat va remetre telegrama a l'actora indicant que davant la inexplicable absència del lloc de treball la requeria a reintegrar-se al mateix inmediatament o en cas contrari entendria que s'ha produït abandó voluntari.

8è.- El telegrama anterior no va ser lliurat a la demandant per indicar el servei de correus, "casa tancada-deixat avís". Va ser reiterat sense èxit per buro-fax, novament per l'empresa el dia 2.6.00.

9è.- La demandant va presentar demanda de conciliació per acomiadament el dia 23.5.00, i en data 8.6.00 es va arribar a un acord conciliatori en el sentit d'acceptar la reincorporació al treball oferta per l'empresa al dia següent, indicant la demandant que: "mantenint que se li va notificar l'acomiadament objectiu, sense...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR