STSJ Cataluña , 26 de Septiembre de 2002

PonenteANTONIO GARCIA RODRIGUEZ
ECLIES:TSJCAT:2002:10605
Número de Recurso4358/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución26 de Septiembre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 4358/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL AD ILMO. SR. D. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ ILMA. SRA. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ ILMO. SR. D. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO En Barcelona a 26 de septiembre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6051/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Sociedad Europea de Europa de Administración,Mantenimiento y Servicios, S.L., frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº33 Barcelona de fecha 4 de marzo de 2002 dictada en el procedimiento nº 905/2001 y siendo recurrida Silvia .

Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 18 de diciembre de 2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 4 de marzo de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar íntegrament la demanda presentada per Silvia contra SOCIEDAD EUROPEA DE ADMINISTRACIÓN, MANTENIMIENTO Y SERVICIOS, SL, declarar la improcedència de l'acomiadament de la demandant produït el 22.11.01 i condemnar a l'empresa demandada a que, segons opció que haurà de fer en els cinc dies següents a la notificación d'aquesta sentència, opti entre la readmissió de la treballadora amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o el pagament a la demandant de la indemnització de 2.565,27 euros mes una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la de notificació d'aquesta sentència.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La demandant ha treballat a l'empresa demandada des del 1.6.98, amb la categoria professional de i percebia un salari mensual de 81.300 pts. brutes al mes, inclosa la parte proporcional de les paques extraordinàries (fets conformes).

2on.- Va iniciar un procés d'incapacitat temporal derivada de malaltia comú el 30.9.99, amb el diagnòstic de "sobreinfección respiratoria". Esgotà el termini màxim de 18 mesos en data 29.3.01; en data 30.3.01 la demandada la donà de baixa de la Seg. Social i l'actora passà a percebre la prestació d'incapacitat directament de la mútua FREMAP, amb qui la demandada tenia concertada les contingències comunes.

3er.- L'INSS dictà resolució de data 9.8.01 que declarà a l'actora no afecta a cap grau d'incapacitat.

Aquesta resolució, que va comportar també el fí de l'abonament de la prestació d'incapacitat temporal a càrrec de la Mútua Fremap, fou notificada a l'actora el dia 22.8.01 (folis 219 i 222).

4rt.- A l'endemà dijous dia 23.8.02, l'actora es personà a l'empresa a fi de reincorporar-se al seu lloc de treball. Fou atesa per la seva encarregada, qui li indicà que a l'endemà es reincorporés al seu lloc de treball habitual. Posteriormente, i per teléfon, li digué que no es reincorporés encara atès que preferia que parlés el dilluns següent, 27.8.02, amb el Sr. Juan Luis . (declaracions de l'actora i del legal representant de la demandada, bàsicament coincidents).

5é.- Dilluns 27 d'agost, l'actora, acompanyada del seu marit es personà novament a l'empresa i es reuní amb el Sr. Juan Luis , a qui entregà còpia de la resolució del INSS ja esmentada. El Sr. Juan Luis li digué que tenia que consultar la seva situació, i que ja l'avisaria telefònicament. (Declaració de l'actora i del legal representant de la demandada, parcialmente coincidents).

6é.- El mateix dia 27 d'agost, a la tarda, l'actora es donada de baixa amb el diagnóstic de "Síndrome depressiu" (foli 29). Aquest procés d'incapacitat temporal s'ha extés fins el 22.11.01, data en la que ha estat donada d'alta (foli 30).

7é.- L'actora, a partir de primers de setembre, va portar el comunicat inicial de baixa i els ulteriors de confirmació a la Mútua Fremap i va demanar l'abonament de la prestació d'incapacitat temporal. El Sr. Casimiro , empleat de l'esmentada Mútua que l'atengué, va telefonar a l'empresa el mateix mes de setembre per aclarir la situació de l'actora. Des de l'empresa el remeteren a la seva gestoria, on l'informaren que l'actora no havia estat donada d'alta a la Seg. Social amb posterioritat a la resolució del INSS de 9.8.01, sense donar-li més explicació. Tot i que, a criteri d'aquest empleat, era la demandada l'obligada a l'abonament de la prestació d'incapacitat temporal (al tractar-se d'un nou procés), li va demanar a l'actora que li portés un certificat que acredités que no cobrava la prestació directament de l'empresa, a fin d'estudiar la possibilitat de procedir al seu abonament. Aquest certificat li fou efectivamente lliurat a l'actora per la demandada en data 11.10.01. La demandada no va arribar a percebre les prestacions al considerar la Mútua que no les hi podía abonar al no haver estat donada d'alta a la Seg. Social per part de l'empresa.

(declaració del testimoni Sr. Casimiro i de l'actora, coincidents, i foli 221).

8é.- En data 25.10.01 fou notificada a l'actora la resolució del INSS que desestimà la reclamació prèvia interposada contra la resolució anterior de 9.8.01. L'actora ha interposat demanda judicial contra ambdues resolucions (folis 39 a 44).

9é.- Un cop donada d'alta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR