STSJ Cataluña , 20 de Abril de 2001

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2001:5134
Número de Recurso811/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución20 de Abril de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 811/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL XTR ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Dª. Mª LOURDES ARASTEY SAHUN En Barcelona a 20 de abril de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 3393/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por INSTITUT MUNIC.DE PERSONES AMB DISMINUCIO DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº20 Barcelona de fecha 18.11.00 dictada en el procedimiento nº 681/2000 y siendo recurrido/a Yolanda y FONDO DE GARANTIA SALARIAL. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25.7.00 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 18.11.00 que contenía el siguiente Fallo:

Estimando la demanda de despido improcedente interpuesta por Yolanda contra INSTITUT MUNICIPAL DE PERSONES AMB DISMINUCIÓ DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA, debo declarar y declaro la improcedencia del despido de la parte actora, condenando al INSTITUT MUNICIPAL DE PERSONES AMB DISMINUCIÓ DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA a la readmisión de la actora en las mismas condiciones que regían con anterioridad o la indemnización prevista en el art. 56 del E.T. de

712.620 PTAS (SETECIENTAS DOCE MIL SEISCIENTAS VEINTE PESETAS). Asi como el abono de los salarios de tramitación desde la fecha del despido de 16 de junio de 2000.

Desestimando la demanda contra el Fondo de Garantía Salarial sin perjuicio de la responsabilidad prevista en el art. 33 del ET.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1º.- Yolanda , mayor de edad, con DNI nº NUM000 , profesión Técnica Auxiliar, con una antigüedad de 17 de Junio de 1998, y un salario diario de 7918 pesetas.

  1. - En un principio empezó a prestar sus servicios en el centro de trabajo de la Calle Llacuna, nº 161, desde el mes de marzo de el año en curso, lo hacia en la Avinguda Diagonal, 233, 1ª planta de Barcelona.

  2. - El dia 5 de mayo se le entregó una carta por la que se comunicaba que su contrato finalizaba con efectos desde el dia 16 de junio de 2000.

  3. - Formuló reclamación previa el 28 de junio de 2000.

  4. - La parte actora mediante escrito de 29 de septiembre de 2000 solicitaba la confesión judicial por via de informe.

  5. - La vista oral de 2 de octubre de 2000 se suspendió a instancia de la parte actora al aportar prueba documental con la finalidad de que los documentos serán objeto de absolver posiciones, y la parte demandada no se opuso.

  6. - La parte actora mediante escrito de 9 de octubre de 2000, aclaraba y ampliaba la demanda.

  7. - Escrito de la parte actora 29 de septiembre de 2000, aporta pliego de posiciones de la actora:

    "1.

    1. Confessi si és cert que l'actora va executar la tramesa de tota la correspondència que es detalla al document 1.1, més l'anotació a l'arxiu de tot allò enviat. Si, esto supone 4 horas de trabajo.

    2. Confessi si és cert que la Sra. Juana (DIRECCION002 del Departament de Comunicació), va donar les ordres manuscrites que consten al documents 1.2 al 1.4, i que aquestes van ser executades por la Sra. Yolanda .

    3. Digui si és cert que la tasca encomanada per la Sra. DIRECCION001 (Frida), mitjançant document manuscrit de data 11.5.00, i que s'acompanya com a document nº 1.5 va ser executada per l'actora.

      d)Digui si és cert que el document 1.6 correspon a una tasca realitzada per l'actora.

      1. Confessi si és cert que l'actora va realitzar el manteniment i alta de les adreces que consten als documents número 2.1 a 2.86, corresponents al directori d'adreces de tot l'Institut, incloses les dades de tota mena de càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona, que resa veure tenen amb el projecte europeu.

      2. Confessi si és cert que Yolanda va efectuar el trasllat de les bases de dades de l'anterior apartat d'una aplicació informàtica antiga a una de nova, i que el documents 3.1 (disquet), i 3.2 a 3.4, corresponen a l'esmentada tasca.

      3. a) Confessi si és cert que l'actora va treure els llistats d'aquests directoris corresponents a altres departaments que no eren el seu, i que el document 4.1 correspon a aquest llistat.

    4. Confessi si és cert que l'actora va executar les ordres que li va encomanar la Sra. Juana mitjançant el documents 4.2 a 4.8, manuscrits amb la seva pròpia lletra.

      1. a) Confessi si és cert que l'actora va realitzar la base de dades al programa informàtic "Acces" que s'exhibeix com a document 3.1 (disquet ja mencionat) i 5.1 a 5.5, corresponent a les biblioteques de la Diputació de Barcelona.

    5. Confessi si és cert que va elaborar les bass de dades dels mitjans de comunicació, que exhibim com a documents 3.1 (disquet) i 5.6 a 5.8.

      1. Confessi si és cert que l'actora va realitzar les traduccions de la correspondència català-anglès, o anglès-castellà, que s'adjunten com a documents 6.1 a 6.22 (inclòs el disquet doc. 6.7) sobre qüestions molt diverses, d'altres departaments i de qüestions relacionades amb altres entitats, que res tenen a veure amb el projecte, com per exemple pel departament de producció.

      2. Confessi si és cert que Yolanda va realitzar al mailing de les memòries del 97, que es menciona a la carta d'acompanyament, (carta exhibida com a document 7.1) i que el registre de sortida que consta a dita carta és la lletra de l'actora.

      3. Confessi si és cert que l'actora va realitzar l'elaboració i tramesa dels mailings d'acomiadament de l'antiga DIRECCION000 Maite , i de presentació de la nova DIRECCION000 , Pilar , a tots els càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona, tasques que consten al documents 8.1 (disquet) a 8.15 (alguns d'ells manuscrits per Juana) així com donar d'alta les adreces que la mateixa va escriure al document 8.16.

      4. Confessi si és cert que Yolanda va realitzar els mailings a que corresponen el document 9.1 i 9.2, per altres entitats col×laboradores amb l'Institut (que consten al document 9.3) però que no tenen res a veure amb el Projecte europeu "la ciutat i les persones amb disminució".

      5. Confessi si és cert que l'actora va realitzar tota la tramesa de fulls informatius que consten al documents 10.1 a 10.17 (en els que inclús consten instruccions manuscrites de la Sra. Juana), dirigides a les Biblioteques de la Diputació, oficines d'atenció al públic dels districtes de Barcelona, i a altres institucions.

      6. Confessi si és cert que Yolanda va realitzar la ordenació dels videos del departament de comunicació i elaboració del document de referència, corrsponent al document 11.1 (disquet) i 11.2 (paper).

      7. a) Confessi si és cert que l'actora va realitzar les trucades de telèfon, etiquets amb adreces, recollida de missatges, fotocopiat de documents passar faxos, i altres tasques que consten al documents 11.1 (disquet i documents 12.1 a 12.4 (paper).

    6. Confessi si és cert que la Sra. Yolanda va elaborar el recull de premsa corresponent al documents 12.5 a 12.12, que no té res a veure amb el Projecte europeu "la ciutat i les persones amb disminució".

      1. Confessi si és cert que l'actora va realitzar la substitució al servei de recepció, durant la guardia de Setmana Santa, fan les feines d'atencio al public, preparació de documentació de les targetes d'apartament per minusvalids, i tot l'enregistrament de corespondència, a que corresponen el documents 13.1 a 13.14.

      2. Confessi si és cert que l'actora va empaquetar tots els llibres i documentació pel trasllat del local antic a les noves dependencies de l'Avinguda Diagonal."

  8. - Confesión judicial de la parte demandada en cuanto al pliego de posiciones presentado por la parte actora:

    1. -a) Si, esto supone 4 horas de trabajo.

      b)NO, no son ordenes manuscritas, son anotaciones.

      1. Si d) Es la misma pregunta que la núm.7 2.-Si, lo hizo: se trata de introducir pequeñas modificaciones, cambios de direcciones, etc. de muy poca entidad dentro de la jornada de trabajo habitual. Si que tiene relación con el proyecto europeo, pues la información que se realizó del mismo se nutria de este fichero de direcciones.

    2. - Si, esto se hace en media hora.

    3. -A) Si, esto se imprime en diez minutos. El Instituto no se encuentra en departamentos.

      1. Si, esto se realiza en una hora.

    4. -a) no, ya estaba hecho, y añadido variaciones.

      1. Si, esto se hace en 4 horas. No es elaborar, pues requeriria conocimientos informàticos que la actora no posee, es introducir datos.

    5. -Si.

    6. -No, no repartió la correspondencia.

    7. -No, no repartió la correspondencia. Si introdujo direcciones, esto supone una hora de trabajo.

    8. - No, no repartio la correspondencia.

      10-Si, esto es media hora de trabajo.

    9. -Si, esto supone 1/2 hora de trabajo.

    10. -a)Si.

      1. Si, esto se fotocopia en cinco minutos.

    11. -Si, esto supone un trabajo real de 18 horas.

    12. -Si, como todo el resto del personal.

  9. - En resolución 4 julio de 2000, se desestimaba la reclamación previa.

  10. - "Valoració Final Global.folio 170 de la prueba de la dda. La valoración global del temps de Treball dedicat a altres tasques del Departament de Comunicació NO relacionades directament amb el Projecte Europeu "La Ciutat i les persones amb disminució" es pot valorar en conjunt: a)durant el primer any de contractació

    *un 90% de l'horari laboral dedicat al Projecte Europeu *un 10% de l'horari laboral dedicat a altres tasques complementaries del Departament.

    b)durant el segon any de contractació

    *un 85% de l'horari laboral dedicat al Projecte Europeu *un 15% de l'horari laboral dedicat a altres tasques complementaries del Departament.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR