STSJ Cataluña , 1 de Diciembre de 2000

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2000:15399
Número de Recurso6265/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 1 de Diciembre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 6265/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMO. SR. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS En Barcelona a uno de diciembre de dos mil. La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 10.006/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Transportes Blindados S.A. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº19 Barcelona de fecha 13 de abril de 2000 dictada en el procedimiento nº 48/2000 y siendo recurridos Ausysegur Distribucion y Servicios, S.A., Ausysegur, Compañia Auxiliar de Seguridad S.A., Gustavo y Ángel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21 de enero de 2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13 de abril de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo parcialment la demanda presentada per Gustavo i Ángel contra TRANSPORTES BLINDADOS, S.A., AUSYSEGUR DISTRIBUCIÓN Y SERVICIOS, SA i AUSYSEGUR, COMPAÑIA AUXILIAR DE SEGURIDAD, SA en reclamació per acomiadament. Absolc les codemandades AUSYSEGUR DISTRIBUCIÓN Y SERVICIOS, SA i AUSYSEGUR, COMPAÑIA AUXILIAR SEGURIDAD SA de les pretensions verificades en contra seu. Declaro que s'ha produit un acomiadament improcedente dels treballadors i condemno l'empresa TRANSPORTES BLINDADOS, SA a optar, cosa que ha de fer en el termini de 5 dies en aquest Jutjat, entre readmetre la part actora o pagar a Gustavo , 601.425 ptes (135 dies a raó de 4.455 ptes/dia) i a Ángel , 528.150 ptes (131'25 a raó de 4.025 pessetes) en concepte d'indemnizació legal per acomiadament improcedent. En ambdós casos s'hi ha d'afegir el pagament dels salaris de tramitació deixats de percebre des del dia de l'acomiadament (31/12/99) fins al de la notificació de la present resolució, a raó de 4.455 ptes/dia a Gustavo i de 4.025 a Ángel .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- La part actora ha treballat per a l'empresa TRABLISA amb la categoría, antiguitat i salari mensual amb prorrates següents: Ángel , vigilant de seguretat, antiguitat des de 25/1/97, salari diari de 4.025 pessetes, prorrates incloses; Gustavo , vigilant de seguretat, antiguitat des de 19/12/96 i salari de 4.425 pessetes, prorrates incloses. (fets pacífics atès el reconeixement verificat per Trablisa en contestació a la demanda).

Segon

Els actor venien prestan els seus serveis professionals per a Trablisa a les instal.lacions de l'Institut i Trablisa, de data 10 de febrer de 1998, a conseqüència de la precedent adjudicació administrativa.

(doc. 4 de Trablisa). El plec de prescripcions tècniques per a l'adjudicación d'aquella prestació de serveis segons l'expedient 8/98 IMI determina com a serveis a ofertar "vigilància i protección de bens mobles i inmobles, així com la protecció de les persones que puguin trobar-se a l'objecte i abast d'aquestes prescripcions". El contingut de les tasques a realitzar consten al contracte esmentat i es donen per reprodüis. (mateix doc. 4 de Trablisa).

Tercer

El 31 de desembre de 1999 Trablisa va cessar en l'activitat a l'IMI. A partir de l'1 de gener de 2000, Ausysegur inicia les activitats de "serveis auxiliars d'informació i control de visites, consergería i altres serveis per l'Institut Municipal d'Informatica", arran del contracte celebrat entre ambues parts a conseqüència de l'adjudicació administrativa a l'expedient 2/2000 IMI. L'objecte de la dita adjudicació segons el plec de condicions tècniques és "la contractació del serveis auxiliars d'informació i control de visites, consergeria, telefonia i altres serveis aplicables a les oficines". El contingut de les tasques a realitzar consten al contracte esmentat i es donen per reproduïdes. (docs 1 a 32, i 44 a 66 d'Ausysegur). El personal d'Ausysegur que presta els serveis ostenta la categoría professional de zelador o controlador (docs. 33 a 43 d'Ausysegur).

Quart

El 31 de desembre de 1999, Trablisa va comunicar als treballadors que a partir de 1'1 de gener del 2000 hi havia una nova adjudicatària a l'IMI. Tanmateix, per telegrames de 4/1/00, Trablisa comunica als actors que l'empresa és Aysysegur, SA (Compañía Auxiliar de Seguridad o Distribución y Mantenimiento). (fets pacícifics, docs 25 a 29 actora).

Cinquè

Per conducte notarial, Trablisa va comunicar el 4/1/00 a Ausysegur, SA, Cia Auxiliar de Seguridad de subrogava els treballadors a aquella empresa confomre l'art. 14 de conveni col.lectiu del sector. (docs. 1 i 2 de Trablisa). Ausysegur, Distribución y Servicios va comunicar per carta de 15/1/00 a Trablisa que refusava absolutament la comunicació, atès que ni es tracta d'una empresa de seguretat ni el contracte adjudicat ho és en aquest sentit. (doc. 10 de Trablisa).

Sisè

Arran d'una denúncia interposada per Trablisa el 31/12/99, la Direcció General de Seguretat Ciutadana ha iniciat un expedient pe presumpta infracció en matèria de seguretat privada. Per informe de 9/2/00, el capt de la Unitat Central de Seguretat Privada es conclou que hi ha indicis de que Ausyegur, Distribución y Servicios han pogut cometre una infracció a la normativa vigent en matèria de seguretat privada. (informe incorporat a les actuaciones com a diligència per proveir millor, contingut íntegre el qual es dóna per reproduït).

Setè

Trablisa no ha impugnat el concurs de l'IMI de licitació de serveis per l'any 2000. (confessió

Trablisa).

Seté.- Les tasques que desenvolupaven els actors a I'IMI consistien en control d'accessos, paqueteria interna, vigilància, rondes de control, comprovació de DNI dels visitants, intervenir en cas 'dincidents a l'interior de l'edifici, control de càmeres cirtuit TV, alarmes. (confessió Gustavo , testifical Jose Pablo).

Vuitè

No consta que els treballadors actuals d'Ausysegur a l'IMI demanin el DNI per a autoritzar l'entrada de persones alienes a l'edifici, si bé en algunes ocasions, espontàniament els visitant han lliurat el document a aquests treballadors. (testifical Jose Pablo , "... vaig veure que la persona el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 5715/2007, 1 de Agosto de 2007
    • España
    • 1 Agosto 2007
    ...del Muelle Andalucia. Esta Sala ha tenido ya ocasión de pronunciarse en la resolución de casos similares, como en la Sentencia de 1/12/00 Recurso 6265/2000. Cuando en su fundamento segundo "La cuestión a resolver seguidamente se centra en determinar si el objeto del servicio sucesivamente a......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR