STSJ Cataluña 7895/2000, 3 de Octubre de 2000

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2000:12148
Número de Recurso3439/2000
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución7895/2000
Fecha de Resolución 3 de Octubre de 2000
EmisorSala de lo Social

D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICERD. ADOLFO MATIAS COLINO REYD. FÉLIX V. AZÓN VILAS

Rollo núm. 3439/2000

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

DE CATALUNYA

SALA SOCIAL

gg

ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMO. SR. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY

ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS

------------------------------------------

En Barcelona a 3 de octubre de 2000

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A Nº 7895/2000

En el recurso de suplicación interpuesto por Dª. Laura frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 24 de noviembre de 1999 dictada en el procedimiento nº 758/1999 y siendo recurridos Movisan Sociedad Anónima, D. Juan María , Dª. Esther y FOGASA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 4 de agosto de 1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 24 de noviembre de 1999 que contenía el siguiente Fallo:

En el procedimient seguit a instàncies de Laura contra Movisan, S.A., Juan María , Esther i el Fons de Garantia Salarial, sobre acomiadament i estimar l'excepció de caducitat de l'acció oposada per Movisan, S.A. i absoldre a aquesta demandada en la instància.

Estimar en part la demanda seguida per Laura contra Movisan S.A., Juan María , i el Fons de Garantia Salarial, i declarar improcedent l'acomiadament acordat per les persones fisiques demandes en data 07.07.99, i condemnar-les, amb caràcter solidari, a què en un termini de 5 dies, des de la notificació d'aquesta sentència optin entre la readmisió de l'actora en el seu lloc de treball i el pagament de una indemnització per import de 180.438.- ptes., advertint-se als demandants que en cas de no efectuar l'opció expressa, mitjançant escrit o compareixença en aquest jutjat, s'entendrà realitzada a favor de la readmisió.

Sense perjudici de la responsabilitat subsidiària del Fons de Garantia Salarial, en els supòsits i amb els límits de l'article 33 de l'Estatut dels Treballadors.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- La part demandant Laura , va prestar serveis per compte de Movisan, S.A., des del dia 1 de gener de 1994, amb categoria professional de netejadora, amb jornada de 40 hores de treball i retribució de 85.0000.- ptes., al mes. Des del mes de juliol de 1998, l'empresali va reduir la jornada a 20 hores setmanals, quedant el seu salari en 46.667.- ptes. brutes al mes, amb inclusió de prorrata de pagues extres. La demandant, no tenia cap càrrec sindical ni de representació dels treballadors, ni l'han tingut durant l'ultim any.

  1. - Des de l'inici de la relació laboral, abans indicada, l'actora va prestar indistintament serveis per compte de la societat i en el domicili de la familia dels demandats Juan María i Esther , socis i directius de l'empresa familiar Movisan, S.A.

  2. - Movisan, S.A. va traslladar el seu domicili social i centre de treball des de Vilassar de Mar, a Teià, Pol. Industrial Bivisa, C/Nord, nau 18, en data 2.02.98.

  3. - En data 25.08.98, Movisan, S.A., va contractar els serveis de neteja de la nau industrial a una empresa de serveis exterior, "Eco-net, multiserveis".

  4. - Des del mes de febrer de 1998, Movisan, S.A., amb ocasió del trasllat de dependències, va indicar verbalment a l'actora que ja no realitzaria el servei de neteja de les dependències de l'empresa. Des d'aquesta data, la seva activitat va quedar limitada al treball per compte de la resta de demandants en el domicili particular, de Premià de Dalt.

  5. - La societat no havia donat mai d'alta a la seguretat social a l'actora, si é li lliurava rebuts per les quantitats entregades en efectiu, on es feia constar la quantia.

  6. - Juan María era president del consell d'administració de Movisan, S.A., i la seva esposa Esther éra vocal d'aquell, fins que en data 18.02.98, es va designar administrador únic de la societat en el fill dels demandants Esteban . El capital social de la compania va ser incrementat en data 24.11.95, amb 4.933.000.- ptes. elevant-se a 10 milions de ptes., suscribint les acciones emeses pels socies: SEALROSE, LTD, propietària del 810 accions i entre el demandat Juan María i el seu fill Esteban un total de 190 accions.

  7. - En data 07.07.99, la demandant va ser acomiadada pels demandats, Juan María i Esther , sense que al.leguessin una causa motivadora. Tampoc van posar a la seva disposició cap quantitat en concepte de indemnització.

  8. - L'acte preceptiu de conciliació a la SCI es va dur a terme el dia 15.09.99, amb el resultat d'intentat sense efecte respecte a Movisan, S.A. i sense avinença respecte als codemandats."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado que lo impugnó,excepto el Fondo de Garantía Salarial, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR