STSJ Cataluña , 16 de Noviembre de 2000

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2000:14657
Número de Recurso5737/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución16 de Noviembre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 5737/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMO. SR. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY En Barcelona a 16 de noviembre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 9494/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Jesús Ángel frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº1 Barcelona de fecha 28 de abril de 2000 dictada en el procedimiento nº 176/2000 y siendo recurridos Zurich España Cia de Seguros y Reaseguros, S.A., EAGLE STAR,SEGUROS GENERALES Y REASEGUROS SAE y LA SUIZA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22 de febrero de 2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28 de abril de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar l'excepció d'incompetència de jurisdicció per raó de la matèria en favor dels órgans de l'ordre jurisdiccional civil i rebutjar la demanda plantejada sense entrar a l'anàlisi de l'acció exercida.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- El demandant, arquitecte tècnic, treballa como a perit taxador d'assegurances, la seva especialitat és la taxació de sinistres domèstics.

2n.- Des de 1'abril de 1980 el demandant realitzava la seva activitat per a la companya d'assegurances La Suiza, a partir del gener de 1998, va seguir realitzant idèntica activitat per a la companya Eagle Star Seguros Generales y Reaseguros SAE. De fet Eagle Star Seguros Generales y Reaseguros SAE havia absorbit La Suiza.

3r.- El juny de 1999, Zurich España Compañía de Seguros y Reaseguros SA va absorbir Eagle Star Seguros Generales i Reaseguros SA de forma que aquesta quedà dissolta sense liquidació i integrada en aquella; La Suiza Compañía de Seguros SA havia estat absorbida prèviament per Eagle Star Seguros Generales i Reaseguros SA. 4t.- El demandant rebia els encàrrecs de la feina que havia de fer per fax a casa seva, rebuts els encàrrecs es dirigia al lloc del sinistre i realitzava un informe amb l'imprès subministrat per la companya, eventualment aixecava una acta d'acord amb el client també sobre un imprés subministrat per la companya; el demandant anava a les oficines de la companya dos o tres dies per setmana i lliurava la feina feta.

5è.- Els honoraris del demandant, i de la reta de perits, s'estableixen, a tant per unitat d'acte, d'acord a un barem prefixat en funció de l'import dels danys coberts per les pòlices. La retribució del demandant ha estat de 3.518.000.- PTA el 1999, de 3.522.000.- PTA el 1998 i de 5.206.000.- PTA el 1997. A part percebía també quantitats per compensació de despeses de desplaçament.

6è.- El demandant ha prestar serveis en exclusiva per a les codemandades, tot i que eventualment de forma molt esporàdica ha treballat també per a altres companyies.

7è.- El demandant ha mantingut alta al Règim Especial dels Treballadors Autònoms i al cens de l'Impost Sobre Activitats Econòmiques.

8è.- El 17.12.1999 la demandada va fer l'últim encàrrec al demandant, el qual va ser facturat per aquest el 24.1.000, el dia 1.2.2000 es va presentar a la companyia i en demanar como és que no li havien tramès més encàrrecs se li va comunicar que la tasca que ell realitzava ara s'encarregava a altres persones.

9è.- El demandant va presentar papereta de conciliació administrativa per acomiadament el 21.2.2000, i l'acte es va intentar el 10.3.2000."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, únicamente Zurich España Cia de Seguros y Reaseguros, S.A., elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia declara la incompetencia del orden jurisdiccional social para conocer de la acción por despido formulada por el demandante, por considerar que el vínculo jurídico que liga a las partes no puede calificarse como laboral. Frente a esta resolución, el demandante formula el presente recurso de suplicación, con amparo procesal en los apartados b) y c)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR