STSJ Cataluña , 25 de Julio de 2002

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2002:9353
Número de Recurso2570/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución25 de Julio de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 2570/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL s.a. ILMO. SR. D. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA ILMO. SR. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMO.SR. D. FRANCISCO ANDRÉS VALLE MUÑOZ En Barcelona a 25 de julio de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 5462/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Eduardo y Otros frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 26 de noviembre de 2001 dictada en el procedimiento nº 1217/2001 y siendo recurrida DIRECCION000 . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21/09/01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 26 de noviembre de 2001 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda de conflicte col.lectiu presentada per Eduardo , Luis Carlos , Gabino , Jesús Luis i Eugenia , en qualitat de membres del Comitè d'empresa, contra DIRECCION000) i absolc l'empresa de totes les peticions de la demanda."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.-El actors Eduardo , Luis Carlos , Gabino , Jesús Luis i Eugenia presten els seus serveis per compte de l'ocupadora. Actuen com a membres del Comitè d'empresa. La plantilla de l'empresa al centre de Parets del Vallès és d'aproximadament 93 treballadors.

(Fet no controvertit)

Segon

La relació laboral entre l'empresa i els treballadors es regeix el Conveni general de la indústria química. El XII Conveni va ser publicat al BOE D'11/06/1999, i el XIII va ser publicat al BOE DE 26/6/01. La revisió salarial de l'any 2000 va ser publicada al BOE de 22/02/01.

(Fet no controvertit i del foli 103 de les actuacions)

Tercer

Les parts han subscrit també diversos acords com a conseqüència de la implantació a l'empresa del Conveni general de químiques en lloc del Conveni del metall.

L'acord de data 29/10/98 indicava al punt primer el següent:

"La disparitat dels conceptes i quanties salarials existents en l'actualitat a l'Empresa han aconsellat la vertebració dels conceptes salarials a l'estructura del Conveni general per a la indústria química, per la qual cosa els conceptes retributius passaran a ésser com s'exposa a continuació, manifestant, en tot cas, que cap treballador veurà minvat cap dels drets que fins a la data hagi estat gaudint, per qualsevol concepte, indicant-se més que no podrà operar el concepte de compensació i/o absorció per l'aplicació del present acord. Serà d'aplicació del criteri general fixat, i pactat ara, que el salari base de cada treballador de Catelsa serà el fixat per a cada nivell en cada un dels mateixos fixats al conveni general.

El denominat "plus conveni" de l'esmentat Conveni serà el resultant d'aplicar l'ara pactat trenta-cinc per cent (35%) del salari base. En els esmentats conceptes, salari base i plus conveni, hi ha incloses les pagues extraordinàries, en tractar-se de salari anualitzat. La resta de remuneració que excedeixi la suma del salari base i el seu corresponent plus conveni (35%), és a dir salari amb pagues, passarà a engrossir un complement o plus personal a cada treballador en la quantia que el superi, complement no absorbible ni compensable amb futures pujades salarials, tal com s'ha assenyalat anteriorment.

Els plusos a meritar consistens, exclusivament, en nocturnitat, tòxic, cilindres i treball en diumenges i dies festius, és a dir els que cobraria un treballador nou en el cas de contractació, quedaran en la mateixa quantia i concepte que fin ara ha tingut.

El termini de plens efectes del present acord d'ordenació salarial serà a partir de primer de gener de mil nou-cents noranta-nou.

A la signatura del present acord, l'empresa confeccionarà una relació completa dels operaris de Catelsa Parets a l'objecte que, de manera individual, cada un d'ells pugui comprovar els conceptes i quanties retributives actuals i els resulants amb l'aplicació del repetit Conveni general per a la indústria química".

(No controvertit i folis 95 al 102 i 104 a 112 de les actuacions).

Quart

L'IPC establert per l'Institut d'Estadística va registrar a 31/12/00 un increment del 4% en relació amb el 31/12/99, és a dir un 2% per sobre de la referència de l'IPC previst. La revisió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR