STSJ Cataluña , 26 de Abril de 2004

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2004:5285
Número de Recurso8817/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución26 de Abril de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL sa ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 26 de abril de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 3264/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Unique Interim ETT, S.A. y Sociedad Española de Instalaciones Redes Telefonicas S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 32 Barcelona de fecha 08/05/2003 y posterior auto de aclaración de fecha 26 de mayo de 2003 dictados en el procedimiento Demandas nº 225/2003 y siendo recurridos Abelardo y Jesús Ángel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 24 de marzo de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 08/05/2003 y auto con fecha 26 de mayo de 2003 que contenía el siguiente Fallo y Parte Dispositiva respectivamente:

Decideixo per Abelardo i Jesús Ángel , contra UNIQUE INTERIM, ETT, S.A. i SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES Y REDES TELEFÓNICAS, SA., declarar la imporcedència de l'acomiadament dels demandants comunicat el 14.02.2003 i condemnar solidàriament dels demandants comunicat el 14.2.2003 i condemnar solidàriament ambdues empreses demandades a que en el termini de cinc dies des de la notificació d'aquesta sentència opti entre la readmissió del treballador amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva , o el pagament als demandants de les següents quantitats: al senyor Abelardo , 3.929 euros 12 cèntims i al senyor Jesús Ángel 4.917 euros, així com els salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la de notificació d'aquesta sentència.

Dispongo ACLARAR la sentencia dictada en este procedimiento en fecha 8 de mayo de 2003 en el sentido de sustituir las cantidades fijadas en concepto de indemnización correspondientes a los actores Abelardo y Jesús Ángel que constan en sentencia - 3929'12 euros y 4917 euros respectivamente - por las cantidades que realmente corresponen a las mencionadas indemnización y que son 3.806'33 euros y 4.763'34 euros, respectivamente.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.-Els demandant han treballat a l l'empresa demandada UNIQUE INTERIM, ETT, S.A., amb l'antiguitat, categoria i salaris (brut, mensual, en euros i amb prorrata de paques extres) que tot seguit es determina en forma individualitzada per cadascun d'ells:

ACTOR ANTIGUITAT CATEGORIA SALARI Abelardo 02.01.2001 Muntador de 3ª 982,28.- Jesús Ángel 02.01.2001 Muntador de 3ª 1.229,25.- Segon. Prèviament a la data esmentada, els actors varen treballar per compte d'OLSTEN TT, ETT des de l'01.08.2000.

Tercer

Des de la darrera data de les ementadas els actor han vingut treballant mitjançant els contractes d'obra o servei que després es diran posats a disposició de la codemandada SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES Y REDDES TELEFÓNICAS, SA en forma ininterropuda i fent tasques d'instal.lació i manteniment de BOT (mantenimet de xarxes interiors de telefónica, televisió i internet per cable) a empreses i particulars.

Quart

SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTACIONES Y REDDES TELEFÓNICAS SA, té com objecte social la construcció, intalció i conservació de xarxes i sistemas de telecomunicacions, electrònics i elèctrics i la fabricació i comercialització dels equips i accesoris realitzats amb els mateixos. Amb les dites fites la dita demandada té com activitat la instanlació del sistema de cablejat interior de MENTA- actualment, AUNA- Cinquè.- UNIQUE INTERIM, ETT, S.A.va passar la denominar-se així a finals de l'anys 2002, denominant-se prèviament -en la data de subscripció dels dits contractes- ENTIDAD DE COLABORACIÓN ADMINISTRATIVA EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, S.A Sisè.-El contracte incialment signat per senyor Abelardo amb OLSTEN, TT, ETT, ho fou per obra o servei, amb l'objecte de "realització d'instal.lació de fibra òptica en l'interior dels habitatges fins la fi del contracte de telecomunicacions MENTA". El contracte deposada a disposició signat amb ENTIDAD DE COLABORACION ADMINISTRATIVA EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, S.A. fou també per obra o servei amb l'objecte de "dur a terme l'execució CPD núm. 9179043 corresponent a serveis per dur a terme la instal.lació de cables de xarxa interior d'exterior del client segons contracte CTC Projecte MENTA".

Setè

El contracte incialment signat pel senyor Jesús Ángel amb OLSTEN, TT, ETT, ho fou per obra o servei, i amb l'objecte de "tasques d'instal.lació de calbejat de fibra òptica i configuració dels mitjans de telecomunicació (internet, TV i telefonica) a l'interior habitatges de la província de Barcelona" El contracte de posada a disposició signat amb ENTIDAD DE COLABORACION ADMINISTRATIVA EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, SA fou també per obra o servei amb l'objecte de "dur a terme l'execució CPD núm.

917900443corresponent a serveis per dur a terme la instal.lació de cables de xarxa interior i d'exterios del client segons contracte CTC Projecte MENTA".

Vuitè

CTC -posteriorment MENTA, actualment AUNA- i SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES Y REDES TELEFÓNICAS, SA. varen suscriure en data 31-3-1999 un conveni marc per a la instal.lació global de la xarxa de telecomunicacions. L'esmentat contracte tenia una durada de dos anys.

Posteriorment a la seva extinció la dita empresa he continuant els encàrrecs d'instal.lació que mensualment els formula MENTA-AUNA.

Novè

Les dites funcions d'instal.lació es realitzaven per part de SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES U REDES TELEFÓNICAS, S.A. mitjançant personal propi o contractat d'ETT.

Desè

Des de l'any 2002 el nombre d'encàrrecs de MENTA-AMENA a SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES Y REDDES TELEFÓNICAS, SA ha anat progressivament descendent, el que ha provocat una disminució de la plantilla d'aquesta. Les quantitats girades per l'esmentada empresa han passat 540.506 euros amb 44 cèntims al mes de gener de 2002 a 184.112 euros al març del 2003.

Onzè

En data 30.01.2003 SOCIEDAD ESPAÑOLA DE INSTALACIONES Y REDES TELEFÓNICAS, SA comunicà a l'ETT demandada la baixa de 10 treballadors, entre els què es trobaven els actors.

Dotzè

El dia 31.01. 2003 UNIQUE comunicà els demandants, mitjançant sengles escrits que es donen aquí per reproduïts, l'extinció del contracte temporal amb efectes del 14.02.2003.

Tretzè

Cap dels actors no és representant dels treballadors ni ho ha estat en el darrer any."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandadas, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurren en suplicación Sesa Stara España ETT, SA Unipersonal y Sociedad Española Instalación Redes Telefónicas (SEIRT SAU) la sentencia que estimó la demanda interpuesta contra las mismas por D. Abelardo y D. Jesús Ángel , y declaró la improcedencia de su despido, con las consecuencias legales inherentes a tal pronunciamiento, solicitando la primera de dichas empresas, como primer motivo del recurso, la revisión del hecho probado octavo, proponiendo la siguiente redacción: "CTC -posteriormente MENTA, actualmente AUNA- y Sociedad Española de Instalaciones y Redes Telefónicas S.A. suscribieron en fecha 31 de marzo de 1999 un convenio marco para la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR