STSJ Cataluña , 6 de Octubre de 2003

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2003:9778
Número de Recurso7456/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 6 de Octubre de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7456/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL J.A. ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Dª. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG En Barcelona a 6 de octubre de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6046/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por Gabriel y Otro frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº18 Barcelona de fecha uno de febrero de dos mil dos dictada en el procedimiento nº 142/2001 y siendo recurrido/a Red Nacional de Ferrocarriles Españoles (RENFE). Ha actuado como Ponente el/la Ilmo.

Sr. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 26.2.2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamaciones grandes empresas(TV,R, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha uno de febrero de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda interposada per Gabriel i Oscar contra la RED NACIONAL DE FERROCARRILES ESPAÑOLES. Per tant, absolc l'entitat demandada de les demandes formulades."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- Els actors, Gabriel , amb DNI núm NUM000 , i Oscar , amb DNI NUM001 , presten serveis per compte i dependència de l'empresa RED NACIONAL DE FERROCARRILES ESPAÑOLES (renfe) amb les circumstàncies laborals següents:

- Gabriel : antiguitat del 12.11.18?984, categoría professional de factor i un salari brut mensual de 228.000 pessetes, amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

- Oscar : antiguitat del 12.11.1984, categoría professional de factor i un salari brut mensual de 228.000 pessetes, amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

  1. Els actors exerceixen les seves funcions en la Gerència de Rodalies de Barcelona-Cabecera, en l'Estació de França (barcelona-Término).

  2. Els aactors han percebut fins al mes de maig de 1999 la quantitat de 45.000 pessetes mensuals en concepte de prima d'estacions (clau 470). Aquesta suma és superior a la que corresponia segons els criteris reguladors d'aquesta. A partir del mes esmentat l'empresa els abona una prima de rodalies amb imort variable.

  3. En data 29.12.1998 la direcció de RENFE i el Comitè de Vaga van arribar a un acord per a la desconvocatòria de vaga i es van comprometre entre altres punts a negociar un nou sistema d'incentius i primes. Aquest acord va ser desenvolupat pels adoptats en data 29.4.1999 per la direcció de RENFE i la representació dels treballadors, subscrit pel sindicat UGT, en els quals es van pactar els projectes de noves primes, relatives a les unitats de negoci de càrregues, rodalies, circulació i estacions comercials, i es van establir els criteris següents:

    "1. S'estableix un període de prova de sis mesos per als nous sistemes de primes, a computar des de l'1 de maig de 1999. Al final del període esmentat els nous sistemes s'elevaran a definitius tret de desacord d'alguna de les parts signants d'aquesta acta.

  4. Els nous sistemes de prima s'adequaran per al seu còmput horari.

  5. Els nous sistemes de prima seran d'aplicació exclusiva als treballadors de les Un de càrregues, rodalies, circulació i estacions comercials que desenvolupin funcions o tasques relacionades directament amb l'explotació: informació, venda, circulació i maniobres.

  6. Els nous sistemes de primes són incompatibles, per al col.lectiu que els percebi, amb les claus d'abonament: 410,427,430 i 470, amb caràcter general, així com amb la resta de claus especificades en cada projecte particular".

    En el mateix acord es va pactar que entraria en vigor el dia 1 d'abril de 1999, sense afectar amb això

    les condicions econòmiques del XIII Conveni col.lectiu.

  7. La descripció i normes que regulen la prima de personal d'estacions de rodalies consten en el document núm. 4 de la peça de prova de la part demandada, el contingut del qual es té aquí per reproduït.

  8. En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR