STSJ Cataluña 8589, 22 de Septiembre de 2005

PonenteSALVADOR VAZQUEZ DE PARGA Y CHUECA
ECLIES:TSJCAT:2005:8589
Número de Recurso3914/2005
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución8589
Fecha de Resolución22 de Septiembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

AD ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL ILMO. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA ILMO. SR. SALVADOR VÁZQUEZ DE PARGA Y CHUECA En Barcelona a 22 de septiembre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7109/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Pavinter S.R.L. y Parkestil, S.C.C.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 29 Barcelona de fecha 16 de julio de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº

222/2004 y siendo recurrida Filomena . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. SALVADOR VÁZQUEZ DE PARGA Y CHUECA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 3 de mayo de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 16 de julio de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo les excepcions de defecte en la manera de proposar la demanda i de falta de legitiamció passiva formulades per l'empresa Parkestil SCCL i estimo la demanda que ha originat aquestes actuacions, promoguda per Filomena , sobre acomiadament. Per tant, declaro nul l'acomiadament, condemno de manera solidària les empreses Pavinter SL i Parkestil SCCL, a atenir-se a aquesta declaració, i que, per tant, readmetin la demandant en el seu lloc de treball en les mateixes condicions que regien amb anterioritat a l'acomiadament. Condemno les empreses Pavinter SL i Parkestil SCCL, a més, que abonin a la treballadora els salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la de la notificació d'aquesta Sentència, a raó de 44,27 euros diaris de salari, amb prorrata de pagues extres.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER. Filomena va prestar serveis per a les empreses demandades des del 5 de juny de 1997, amb la categoria professional d'auxiliar administrativa (conformitat).

SEGON

La demandat percebia un salari mensual de 1.328,10 euros mensuales, amb inclusió de prorrata de pagues extres. D'aquesta quantitat només 1.019,87 es reflectien en lo nòmina. Les demandades satisfeien la resta en metàl.lic que lliuraven mensualment en un sobre.

TERCER

1. La demandada està formalment contractada per a l'empresa Pavinter SL. Prestava els seus serveis a les dependències del c/ Consell de Cent, 304, que coincideix amb la seu social de les codemandades Pavinter SL i Parkestil SCCL (interrogatori del representant legal de les demandades).

  1. Parkestil SCCL és una cooperativa formada per catorze socis-treballadors. Els mateixos catorze socis són els socis Pavinter SL. L'empresa Pavinter SL presta els seus serveis per al seu únic client que és Parkestil SCCL (interrogatori del representant legal de les dues codemandades).

  2. L'empresa Pavinter SL no té immobilitzat (doc. 5 de l'actora).

QUART

Amb data d'efectes 8 de març de 2004 va ser extingit el contracte de treball de l'actora, mitjançant carta que consta incorporada en actuaciones, per causes objectives de l' art 52,d) ET . El contingut de la carta és el següent: "Muy Sr nuestro: Por la presente le comunico que debido al alto número de faltas de asistencia en el último año, sin tener en cuenta la baja por maternidad, se procederá a darle de baja en la empresa el próximo 8 de marzo, por causas objetivas, según se dispone en el art. 52.d del Estatuto de los Trabajadores . Con el ruego de que acuse recibo de este escrito, le saluda muy atentamente" (doc. 22 de l'empresa Pavinter SL i adjunt a la demanda).

CINQUÈ

L'empresa ni ha posat a disposició ni ha fet lliurament a la treballadora de la indemnització corresponent a l'acomiadament objectiu (no controvertit).

SISÈ

El contracte de treball de l'actora va romandre suspès a causa de maternitat durant el període comprès entre el 15 de novembre de 2003 i el 5 de març de 2004 (conformitat entre les parts i doc. 4 de la demandant)

SETÈ

La part actora no exerceix ni ha exercit la condició de representant dels treballadors ni cap càrrec sindical, així com tampoc consta la seva afiliación sindical.

VUITÈ

El preceptiu acte de conciliació davant l'SMAC es va celebrar el 27 d'abril de 2004 i va concloure amb el resultat de sense avinença (doc. adjunt a la demanda)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunciaron recurso de suplicación las demandadas, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR