STSJ Cataluña , 29 de Octubre de 2004

PonenteMARIA NATIVIDAD BRACERAS PEÑA
ECLIES:TSJCAT:2004:12064
Número de Recurso7227/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución29 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL MG ILMA. SRA. ÁNGELES VIVAS LARRUY ILMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA ILMO. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

En Barcelona a 29 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7562/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por I.C.S. frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 16.5.2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 165/2003 y siendo recurrido/a Lidia y Margarita . Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6.3.2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 16.5.2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda presentada per Lidia contra l'INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT i Margarita i declaro el dret de l'actora a ocupar la plaça d'hostessa de relacions públiques a l'empara de la Circular 9/90, amb preferència a Margarita . Condemno les demandades a acatar aquesta resolució.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER. Lidia , amb DNI núm. NUM000 , presta serveis per a l'ICS a l'Hospital Josep Trueta des de l'1.06-1984, amb la categoria de NETEJADORA.

SEGON

En data 21.06-90 la Direcció General de l'ICS va dictar la denominada Circular 9/90, la finalitat del qual va ser establir les normes per al desenvolupament temporal de funcions de categoria superior, per part del personal amb plaça en propietat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social a Catalunya.

La Circular 9/90 fixa com a normes principals:

"TERCERA Per tal d'accedir al desenvolupament de les funcions esmentades en la norma anterior serà

preceptiva la concurrència en els interessats dels requisits següents:

  1. Nomenament corresponent de la Seguretat Social en propietat amb una antiguitat mínima de dos anys.

  2. Permanència en situación d'actiu durant el període d'un any immediatament anterior a la data de presentació de la sol.licitud.

  3. Titulació acadèmica oficial corresponent.

  4. Inscripció en el col.legi professional corresponent.

  5. Qualsevol altre requisit establert reglamentàriament que es consideri necessari per a la provisió definitiva de places vacants en les institucions sanitàries de la Seguretat Social.

SISENA El personal en el qual concorren els requisits fixats en les normes anteriors podrà sol.licitar l'autorització corresponent per desenvolupar funcions de categories superiors davant la COMISSIÓ DE VALORACIÓ que es crearà a l'efecte en l'àmbit de cadascuna de les àrees gestió. La sol.licitud haurà de ser adreçada per l'interessat a la Comissió de Valoració corresponent a l'Àrea de Gestió en la que presti els seus serveis mitjançant l'oportuna instància ajustada al model que s'acompanya com annex núm. 1, a la qual haurà d'acompanyar-se la documentació que acrediti l'acompliment dels requisits expressats en la instrucció tercera.

Les còpies dels documents esmentats caldrà que es presentin degudament compulsades i/o autenficades, o en el seu defecte, original a l'objecte de ser compulsades per la Comissió autoritzant.

La Comissió de Valoració estará formada pels següents membres:

President: El Gerent de l'Àrea de Gestió que podrà delegar en el Cap de Serveis Sanitaris de l'Àrea de Gestió.

Vocals: El Cap del Servei de Personal de l'Àrea de Gestió o un representat de l'esmentat Servei.

El cap de Serveis Sanitaris de l'Àrea de Gestió o persona en qui delegui en el supòsit de que actués com a President.

Dos representats dels treballadors que pertanyin a les dues organitzacions sindicals més representatives o en l'àmbit de l'Àrea de Gestió, tenint en consideració a l'efecte d'avaluar la representativitat el nombre majoritari de membres dels comitès d'empresa o juntes de personal.

La Comissió de Valoració, que es reunirà amb una periodicitat bimensual, autoritzarà quan es donin tres opinions favorables dels membres les sol.licituds formulades mitjançant model d'autorització que se acompanya com annex núm. 2 Un cop dictada l'autorització serà tramesa al Director del centre corresponent en el termini de set dies hàbils, als efectes de la seva deguda constància i ulterior tramitació a l'interessat i al Servei de Personal de l'Àrea de Gestió correspondent.

SETENA

La mera sol.licitud no obligarà en cap cas a la concessió d'autorització per part de la Comissió de Valoració de l'Àrea de Gestió que podrà valorar totes les circumstàncies que concorrin tant en els sol.licitants com en les places a proveir a l'objecte d'emetre la resolució corresponent.

Així mateix es determinaran els llocs de treball adscrits a un àrea o servei que per raó de les seves específiques característiques no podran ocupar-se pel procediment establert en aquesta Circular.

VUITENA Amb les autoritzacions lliurades per la Comissió de Valoració, es constituirà una borsa de treball en la qual s'incorporaran paulatinament totes les persones autoritzades, a l'objecte de fer efectiu el canvi temporal de plaça i categoria en el moment en el qual es produeixin les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR