STSJ Cataluña , 24 de Noviembre de 2004

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2004:13387
Número de Recurso8796/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución24 de Noviembre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

sa ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS En Barcelona a 24 de noviembre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 8384/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por FIRA INTERNACIONAL DE BARCELONA frente a la Sentencia del Juzgado Social 4 Barcelona de fecha 10 de junio de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 202/2003 y siendo recurrido/a Winterthur Seguros Generales ,S.A. de Seguros y Reaseguros y Paloma . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 12 de marzo de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 10 de junio de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda formulada per Paloma i codemno FIRA INTERNACIONAL DE BARCELONA al pagament de la indemnització de 73.623,98 euros amb lliure absolució de WINTERTHUR ASISTENCIA, S.A."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- L'actora Paloma , va començar la prestació de serveis per FIRA INTERNACIONAL DE BARCELONA, en data 14.9.2000, amb contracte eventual i categoria professional d'auciliar de caixa, i en data 18.9.2000 va finalitzar la vigència d'aquest contracte.

  1. - En data 16.9.2000, quan es trobava al seu lloc de treball i desenvolupant la seva feina, va patir un accident vascular cerebral, que va donar lloc a l'inici d'un procés d'IT fins 30.5.2001, data en què va ser liurada l'alta amb proposta d'incapacitat permanent.

  2. - Per resolució d l'INSS de 11.10.2001, l'actora va ser declarada en situació de gran incapacitat, derivada de malaltia comuna; formulada reclamació prèvia, per considerar que la contingència determinant va ser l'accident laboral de 16.9.2000, va ser estimada per resolució definitiva de l'INSS de 13.3.2002, declarant expressament que la causa és accident laboral.

  3. - L'article 60 del Conveni Col.lectiu de la Fira, relatiu a l'assegurança col.lectiva d'accident, preveu que els treballadors de plantilla tenen cobert el risc d'accidents mitjançant una pòlissa subscrita per l'empresa amb una companyia d'assegurances que comprèn la contingència de mort per accident i la d'invalidesa permanent total, i la quantia de la indemnització és, respectivament, de 5.000.000 ptes. i 12.250.000 ptes., segons l'article 64 del Conveni vigent pels anys 2001 i 2001.

  4. - La Fira va subscriure amb Winterthur Asistència, S.A. una pòlissa d'assegurança d'accidents. grup per a convenis col.lectius, núm. 23/05139974, d'acord amb les previsions del Conveni d'Hospeleria i Turisme de l'any 1998, on s'assegura la mort er accident laboral, incapacitat permanent total i absoluta derivades d'accident laboral i gran invalidesa derivada d'accident laboral, aquesta última amb cobertura voluntària de 2.500.000.-ptes.; en aquesta pòlissa s'indica que tenen la condició d'assegurats "tots els empleats d'alta en Seguretat Social".

    A la definició de garanties assegurades s'inclou la gran invalidesa, derivada d'accident laboral o no laboral o malaltia professional, segons consti contractat.

  5. - Així mateix, la Fira va suscriure una altra pòlissa núm. 23-05116094, d'accident-grup i referida al personal eventual de la Fira, definitn-se els assegurats com les persones, les dades dels quals, figurin a la relació nominal adjunta al contracte d'asseguraça, llistat al qual va ser incorporada l'actora.

  6. - Aquesta pòlissa dòna cobertura a la mort per accident, a la mort per infart laboral, així com a la incapacitat permanent modalitat proporcional imodalitat progressiva.

    A l'aartat d'exclusions, el punt vuitè, indica que a exepció de pacte exprés en contra, no tenen la consideració d'accidents, les malalties de qualsevol tipus, inclós l'infart de miocardi i vessament cerebral, així com les lesions o d'altes conseqüències derivades d'intevencions, injeccions o tractaments mèdics, quan no siguin resultat d'un accident.

  7. - L'actora va sol.licitar a la Fira, bé el pagament de la indemnització prevista, bé dades de la companyia d'assegurances, sense obtenir cap resposata.

  8. - La Fira va comunicar a Winterthur la reclamació, i per escrit de 20.5.2003, l'asseguradora va indicar que l'actora quedava coberta per la pòlissa de personal eventual, que compren la situació d'invalidesa per accident vasular cerebral, raó per la qual rebutja el sinistre.

  9. - Presentada conciliació prèvia davant el SCI, en data 23.1.2003, l'acte va tenir lloc, sense avinença el dia 12.2.2003."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte codemandada Fira Internacional de Barcelona, que formalizó dentro de plazo, y que la parte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR