STSJ Islas Baleares 242/2020, 27 de Mayo de 2020

JurisdicciónEspaña
Número de resolución242/2020
Fecha27 Mayo 2020

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00242/2020

N.I.G: 07040 33 3 2014 0104910

Procedimiento: PO PROCEDIMIENTO ORDINARIO 0000224 /2014

Sobre FUNCION PUBLICA

De D/ña . Porfirio

Abogado: EMILIO SANTIAGO ORFILA CARDELUS

Procurador: SANTIAGO BARBER CARDONA

Contra D/ña. SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS IB-SALUT, Rosalia

Abogado: LETRADO DE LA COMUNIDAD, MERCEDES MORAGON PLANAS

Procurador :, ANTONIO CANALS MEDINA

SENTÈNCIA núm. 242

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 27 de maig de 2020

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 224 de 2014, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, el Sr. Porfirio, representat pel procurador dels Tribunals Sr. Barber Cardona i assistit per l'advocat Sr. Orfila Cardelús, i, d'altra, com a Administració demandada, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat. En la qualitat de part codemandada ha intervingut la Sra. Rosalia representada pel procurador Sr. Cardona Medina i dirigida per la lletrada Sra. Moragón Planas.

L'objecte del recurs són dues resolucions:

1era.- La dictada pel director general del Servei de Salut de les Illes Balears, el 10 de març de 2014, per delegació del conseller de Salut, Família i Benestar Social, desestimant la reposició articulada pel Sr. Porfirio contra

anterior de 22 de novembre de 2013, i publicada que fou en el BOIB núm. 169 de 7 de desembre de 2013, aprovant-se la llista d'aspirants que havien superat el concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria FEA de dermatologia medico quirúrgica i venereologia, corresponent al Sector sanitari de Menorca, hospital Mateu Orfila.

2na.- La de 4 de febrer de 2014 dels referits òrgans de l'Administració, publicada en el BOIB del dia 8 següent, en virtut de la qual es va nomenar personal estatutari fix de la categoria FEA i del Sector sanitari al·ludit a la Sra. Rosalia .

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit de l'ordinari previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol i Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es va posar de manifest en Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a les representacions de l'Administració demandada i de la part codemandada perquè la contestessin, així ho varen fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- A través del corresponent Acte es rebé el plet a prova que devia versà sobre els punts de fet interessats per les parts. Proposta i admesa que fou en forma, es practicà amb el resultat que és de veure a les actuacions.

5è.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita i el període probatori, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 21 de juny de 2016.

6è.- El dia 13 de juliol de 2016 vàrem dictar la sentència núm. 425. A la seva decisió acordàrem:

"PRIMER .- ESTIMAR el present recurs contenciós administratiu.

SEGON

DECLARAR nuls els actes administratius impugnats.

TERCER

DECLAREM el dret del Sr. Porfirio a figurar en 1r. lloc, únic en el cas, de la llista d'aspirants que van superar el concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria FEA de dermatologia medico quirúrgica i venereologia, corresponent al Sector sanitari de Menorca, hospital Mateu Orfila i al seu nomenament com a personal estatutari fix de la categoria facultatiu especialista de l'àrea de dermatologia medico quirúrgica i venereologia corresponent al referit Sector sanitari i hospital. Declaració que comporta, a més, la condemna a la demandada a estar i passar per ella i adoptar les resolucions i mesures oportunes per tal de dur a terme el contingut de la present.

QUART

Es fa una expressa imposició de costes processals a les parts demandada i codemandada que hauran d'abonar per meitat".

La fonamentació jurídica en la qual es va arribar a l'anterior decisió, prèvia cita de quines eren les resolucions recorregudes, fou la següent:

"Resolucions administratives que tenien el seu origen en la convocatòria general de 30 de desembre de 2009, publicada que fou en el BOIB de 14 de gener de 2010, acordada pel conseller de Salut, Família i Benestar Social on s'establien les bases comunes que en règim descentralitzat per sectors sanitaris havien de regir les proves selectives per cobrir places vacants de la categoria FEA, entre d'altres i en el que és aquí l'objecte de debat en el sector sanitari de Menorca, la de dermatologia medico quirúrgica i venereologia. En concret 1 plaça.

La convocatòria es va produir el dia 29 de setembre de 2011 sent publicada posteriorment en el BOIB.

El recurrent Sr. Porfirio va presentar la seva sol·licitud de participació i, després, el seu nom va aparèixer a la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos. Resolució de 21 de novembre de 2011 que es va publicar

en el BOIB de 29 següent. No hi apareixia la part avui codemandada Sra. Rosalia, és a dir, no hi figurava ni com a admesa ni com a exclosa.

Uns dies més tard de la referida resolució i abans de l'esmentada publicació, concretament el 25 de novembre, es va dictar altra resolució de la consellera de Salut, Família i Benestar Social nomenant als membres del tribunal qualificador. En concret i pel que fa al cas que analitzem, conformat per 7 persones, una presidenta i 6 vocals.

El següent 2 de desembre de 2011 la Sra. Rosalia va presentar un escrit, registre d'entrada núm. 2011/8079, on afirmava que havia efectuat la sol·licitud i abonat la corresponent taxa l'anterior 2 de novembre, dins el termini establert.

L'Administració, així ho reconeixen les resolucions administratives recorregudes, va acceptar que es tractava d'un error imputable a la pròpia Administració. El 16 de gener de 2012 es va aprovar la llista definitiva i en la qual ja hi figuraven els dos aspirants, el Sr. Porfirio i la Sra. Rosalia .

El primer exercici, de caràcter escrit, es va celebrar el dia 15 de febrer següent. A l'acta redactada no hi ha constància que la Sra. Rosalia s'hagués identificat o no de forma fefaent amb el DNI, tal i com reiteradament ha anat denunciant el recurrent al llarg de tot el debat. El resultat d'aquest exercici fou de 37 punts per a la Sra. Rosalia i 27,62 punts per al Sr. Porfirio . Puntuació que va ser objecte de reclamació i/o revisió per part del segon. El tribunal qualificador es va reunir el 22 de març de 2012 i va rebutjar l'anterior mantenint el resultat.

El 30 de març següent es va dur a terme el 2n exercici, de caràcter oral, i que tenia per objecte contestar una sèrie de preguntes sobre les matèries desenvolupades pel examinant al 1r. exercici tal i com es preveia a la base 6.2.b) i). Aquí, sobre aquest exercici també hi col·loca les seves queixes el recurrent i que ara per ara no és necessari analitzar amb l'excepció, clar està, que determinés el possible resultat del contenciós i sobre la qual cosa ens hi pronunciaríem més endavant. El 2n exercici, pel que ara ens importa, va determinar una puntuació per a la Sra. Rosalia de 26 punts i de 22 punts per al Sr. Porfirio .

També, a l'igual que va succeir en el 1r, fou interessada la revisió de la puntuació per part del Sr. Porfirio . La referida prova oral no fou modificada segons l'acord del tribunal del dia 30 d'abril de 2011. Sobre el contingut d'aquesta acta i altres anteriors incideix el recurrent en els nombrosos defectes que presenta, defectes que esmicola un per un. Ens remetem al que hem assenyalat al paràgraf anterior.

El 1r exercici, doncs, va concloure amb la puntuació total de 63 i 49,62 punts, respectivament, per a la Sra. Rosalia i per al Sr. Porfirio .

La valoració dels mèrits per a la fase de concurs es va dur a terme el dia 22 d'abril de 2013. El resultat fou de 8'121 per a la primera, la Sra. Rosalia, tots ells d'activitats formatives, i de 17,100 punts pel segon, el Sr. Porfirio, desglossats en 3 per a les activitats formatives, 1 de català i altres 13,100 d'experiència professional.

Disconforme el Sr. Porfirio, el dia 30 d'abril, va interessar la revisió de la valoració puntuació dels seus mèrits ja que no s'havia fet en relació a l'estada a l'Hospital geriàtric de Blackeberg, a l'Hospital del Comtat de Ljunby en dues ocasions, en el Centre de Medicina privada de Srtömsnäsbruk i a l'Europakliniken d'Estocolm. També va qüestionar els de la Sra. Rosalia . L'11 de juliol de 2011 el tribunal qualificador no va efectuar cap canvi. Va admetre els mèrits presentats tal i com ho havia resolt.

El 19 de novembre de 2011 el tribunal qualificador va remetre al conseller de Salut, Família i Benestar Social del Govern Balear, després de la seva aprovació, la llista d'aspirants que havien superat el procés selectiu. Hi figurava, pel que afecta al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS 471/2023, 13 de Abril de 2023
    • España
    • Tribunal Supremo, sala tercera, (Contencioso Administrativo)
    • 13 Abril 2023
    ...2020, de la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares en el procedimiento ordinario nº 224/2014, que estimó el Siendo parte recurrida DON Arsenio, representado por el procurador de los tribunales don Marcos Juan Calleja García y defendido ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR