STSJ Cataluña 6443/2016, 8 de Noviembre de 2016

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2016:10638
Número de Recurso3645/2016
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6443/2016
Fecha de Resolución 8 de Noviembre de 2016
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RM

Recurs de Suplicació: 3645/2016

IL·LM. SR. ANDREU ENFEDAQUE MARCO

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 8 de novembre de 2016

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 6443/2016

En el recurs de suplicació interposat per Delia a la sentència del Jutjat Social 32 Barcelona de data 12 de gener de 2016 dictada en el procediment núm. 865/2015, en el qual s'ha recorregut contra la part Instituto Nacional de la Seguridad Social, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 12 de gener de 2016, que contenia la decisió següent:

Que desestimo la demanda interpuesta por doña Delia contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, absolviendo a la demandada de las pretensiones en su contra deducidas.

SEGON

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

" PRIMERO.- La demandante, doña Delia, se encuentra afiliado a la Seguridad Social en el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos, en situación de alta y/o asimilada, y su profesión habitual es la de peluquería.

(Hecho pacífico entre las partes).

SEGUNDO

Iniciado expediente de incapacidad permanente, en fecha 18/05/2015 la Entidad Gestora dictó resolución por la que se declaraba a la parte actora en situación de incapacidad permanente en grado de total para su profesión habitual. Contra ella formuló reclamación previa entendiendo que procedía el grado de absoluta que fue desestimada por resolución del I.N.S.S. de fecha 21/08/2015. Y en fecha 06/10/2015, formuló la demanda directora de estas actuaciones.

(Folios 2 a 14, 22 a 28, 34 y 35)

TERCERO

En el indicado expediente administrativo se emitió el dictamen del I.C.A.M. en fecha 30/04/2015 que determina el siguiente juicio diagnóstico:

"Fractura troquíter i cap humeral dret (pacient dretana) tractada de forma conservadora amb seqüel.la funcional incapacitant constatada per biomecánica. Trastorn adaptatiu reactiu sense psicopatía activa incapacitant."

(Folios 32 y 33).

CUARTO

La demandante sufre a la actualidad las siguientes patologías y limitaciones:

  1. - Fractura del troquíter y de la cabeza del húmero del brazo derecho en paciente diestra tratada de forma conservadora y con limitación funcional actual.

  2. - Trastorno depresivo mayor, con episodio recurrente grave por intento autolítico en marzo de 2014 que requirió de hospitalización durante tres días. Sin síntomatología psicótica. Sensación disfórica, ansiedad, hiperactividad, irritabilidad e hiperemotividad.

  3. - Fibromialgia asociada a somatización y ansiedad.

(Folios 32, 33, 52, 59, 60, 61)

QUINTO

En caso de estimación de la demanda, las partes están conformes en que la base reguladora de la prestación solicitada asciende a 743,27-euros mensuales y la fecha de efectos es la del 20/05/2015."

TERCER

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària la qual no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda presentada per la part actora, en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès.

SEGON

En l'únic motiu del recurs i amb emparament processal correcte en l'apartat c) de l'article 193 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, la part recorrent denuncia la infracció de l'article 137.5 de la Llei General de la Seguretat Social i al.lega, en síntesi, que les lesions que pateix la incapaciten de manera absoluta per a tota professió u ofici, per les limitacions que li produeixen les lesions que reconeix la pròpia sentència, perquè s'han de valorar totes les patologies de forma conjunta i no separada i, a més, tal com ha posat de relleu el Tribunal Suprem, la valoració de la patologia s'ha de fer de forma individual.

La Disposició Transitòria 5ª bis del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 3679/2019, 10 de Julio de 2019
    • España
    • 10 Julio 2019
    ...por el que se desestimaba la reclamación de la actora de ser declarada en situación de IPA, sentencia que fue confirmada por STSJ de Cataluña de 8 de noviembre de 2016, en los hechos probados se recoge que doña Laura sufre las siguientes lesiones "fractura de troquíter y de cabeza humeral de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR