STSJ Islas Baleares 7/2016, 25 de Enero de 2016

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2016:24
Número de Recurso364/2013
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución7/2016
Fecha de Resolución25 de Enero de 2016
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00007/2016

SENTÈNCIA núm. 7

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón. -------------------------Palma, a 18 de gener de 2016

L'VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 364 de 2013, dimanant del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, el Sr. Argimiro, representat pel procurador dels Tribunals Sr. Pascual Fiol i assistit per l'advocat Sr. Amengual ColomBennàsar Moyà, i, d'altra, com a Administració demandada, la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat. En la qualitat de part codemandada ha intervingut la mutualitat de funcionaris - MUFACE - representada i assistida per la direcció lletrada de l'Estat. objecte del recurs és la resolució dictada de forma presumpta per la ficció legal del silenci administratiu per part de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, desestimant el recurs de reposició aixecat pel Sr. Argimiro contra anterior de 9 d'abril de 2013 en què se li denegava la prestació de jubilació per incapacitat permanent.

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es va posar de manifest en Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats. 3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a les representacions de les Administracions demandada i codemandada perquè la contestessin, així ho varen fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- A través del corresponent Acte es rebé el plet a prova que devia versà sobre els punts de fet interessats per la part actora. Proposta i admesa que fou en forma, es practicà amb el resultat que és de veure en les actuacions.

5è.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita i el període probatori, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 12 de gener de 2016.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada de forma presumpta per la ficció legal del silenci administratiu, per part de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, desestimant el recurs de reposició aixecat pel Sr. Argimiro contra anterior de 9 d'abril de 2013 en què se li denegava la prestació de jubilació per incapacitat permanent.

Segons la referida resolució la denegació es feia d'acord amb el contingut del dictamen avaluador emès per l'equip de valoració d'incapacitats de l'INSS i al contingut de l'expedient de jubilació.

Diem ja que el recurrent és professor d'ensenyament secundari i que, en el moment de dictar-se aquella, estava desenvolupant les seves tasques laborals a l'IES Santa Margalida de Santa Margalida (Mallorca) i afiliat a l'entitat MUFACE.

Hi ha constància a l'expedient administratiu que l'inici fou a instància de la Inspecció metge de la Direcció General de Recursos humans. Inici que es produí el 12 de desembre de 2012.

L'Administració va atendre, com hem dit abans, al dictamen i a l'informe de síntesis, després d'una ampliació de perícia, que determinava un quadre clínic residual i limitacions orgàniques. En concret, afirmava:

"Poliposis colónica: Colectomia con anastomosis ileorrectat diarrea crónica.

Ap. Digestivo: G.G. II Limitación para altos-moderados requerimientos físicos,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Islas Baleares 168/2016, 5 de Abril de 2016
    • España
    • 5 Abril 2016
    ...de Son Ferriol. Dicho lo anterior, podemos señalar que recientemente, en concreto mediante la sentencia de la Sala nº 8/2016 -ROJ: STSJ BAL 17/2016 - ECLI: ES: TSJBAL: 2016:17-, hemos conocido -y desestimado- el contencioso promovido por la también ahora demandante, Iberdrola Inmobiliaria, ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR