STSJ Cataluña 2046/2015, 19 de Marzo de 2015

PonenteFELIPE SOLER FERRER
ECLIES:TSJCAT:2015:2137
Número de Recurso6911/2014
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2046/2015
Fecha de Resolución19 de Marzo de 2015
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2013 - 8028435

AF

Recurso de Suplicación: 6911/2014

ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. ENRIQUE JIMÉNEZ ASENJO GÓMEZ

En Barcelona a 19 de marzo de 2015

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2046/2015

En el recurso de suplicación interpuesto por Omniglas, S.A. y Omniglass Tempering, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Barcelona de fecha 24 de marzo de 2014 dictada en el procedimiento nº 498/2013 y siendo recurridos Juan, Siradior, S.A., Gesfinso, S.A., Fondo de Garantía Salarial, Ministerio Fiscal y Abrera de Inmuebles, S.A.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FELIPE SOLER FERRER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6 de junio de 2013 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 24 de marzo de 2014 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo en part la demanda presentada per Juan, contra OMNIGLASS, S.A., OMNIGLASS TEMPERING, S.L., SIRADIOR, S.A., GESFINSO, S.A., ABRERA DE INMUEBLES, S.A., i FONS DE GARANTIA SALARIAL, i MINISTERI FISCAL, sobre acomiadament, i declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament del demandant realitzat amb efectes del dia 06.05.13, i en conseqüència

1r.- Condemno solidàriament a OMNIGLASS, S.A., i OMNIGLASS TEMPERING, S.L., a que optin entre readmetre a l'actor en el seu lloc de treball o, en cas contrari, li abonin la indemnització de 66.672 euros, dels quals s'ha de descomptar la que hagi percebut. S'adverteix a la part demandada que l'opció l'ha de realitzar en el termini de cinc dies, i si així no ho fa s'entén que opta per la readmissió. 2n.- Cas que opti per la readmissió ha d'abonar al treballador una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins la data de la reincorporació al seu lloc de treball a raó del salari de 92,60 euros diaris.

3r.- Condemno, en tot cas, a l'empresa al pagament de la quantitat de 1.389 euros pel període de preavís no complert, havent de descomptar la que hagi percebut per aquest concepte.

4t.- Absolc SIRADIOR, S.A., GESFINSO, S.A., ABRERA DE INMUEBLES, S.A., i el FONS DE GARANTIA SALARIAL, sense perjudici de la responsabilitat subsidiària d'aquesta última entitat en cas d'insolvència empresarial. "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

La part demandant Don. Juan, amb DNI NUM000, ha prestat els seus serveis a l'empresa demandada OMNIGLASS, S.A., des del dia 05.06.96, amb la categoria professional de Comercial. El salari brut anual percebut era de 31.147,68 euros, amb inclusió de prorrata de pagues extres, a més cobrava mensualment en concepte de "plus de transport" la quantitat de 852,84 euros, i tenia l'ús privat d'un vehicle propietat de l'empresa, el valor del qual està fixat en 23.980 euros.

Segon

El dia 06.05.13 l'empresa va notificar al demandant una carta d'acomiadament objectiu de la mateixa data, basant-se en causes econòmiques i organitzatives, amb efectes del mateix dia, el contingut de la qual es dóna per reproduïda als efectes exclusivament expositius i que consta incorporada a les actuacions, en els folis 33-38. Es deia a la carta que se li posava a disposició la indemnització mitjançant lliurament d'un xec per import de 22.604,56 euros, havent descomptat d'aquesta quantitat 6.812,24 euros, que l'empresa manifestava que la podia reclamar al FGS. Així mateix es posava a la seva disposició, també mitjançant xec, la quantitat de 975,26 euros en concepte de preavís. No consta si el treballadors va percebre aquestes quantitats.

Tercer

Segons la declaració de l'Impost de Societats de l'empresa OMNIGLASS, S.A., l'empresa va tenir una xifra de negocis de 2.763.127,11 euros l'any 2011, i unes pèrdues de 60.925,11 euros, i segons aquesta mateixa declaració, l'any 2012 va tenir una xifra de negocis de 2.449.466,90 euros, i unes pèrdues de 254.644,93 euros.

Quart

OMNIGLASS, S.A., es dedica a la fabricació de vidres especials laminats, fonamentalment per a vehicles. OMNIGLASS TEMPERING, S.L., té la mateixa activitat de fabricació de vidres, si bé realitza la tècnica de fabricació és el laminat. El centre de treball on desenvolupen ambdues empreses l'activitat és el mateix -Pol. Ind. La Masia, c/ L'Alzina, s/n, de Sant Cugat de Sesgarrigues (Barcelona)-, inclosos els serveis materials com la màquina de cafè, la fotocopiadora i magatzem, utilitzen la mateixa maquinària per a la fabricació i utilitzen el mateix rellotge de marcar. El director de la fàbrica és el Sr. Pedro Enrique, que és comú a ambdues empreses. Tota la producció de OMNIGLASS TEMPERING, S.L., la compra OMNIGLASS, S.A., que la comercialitza, tret de les vendes que va a fabricants d'autobusos.

Cinquè

ABRERA DE INMUEBLES, S.A., té llogada a OMNIGLASS, S.A., les naus on està ubicada la fàbrica d'aquesta empresa i de OMNIGLASS TEMPERING, S.L., facturant OMNIGLASS, S.A., a OMNIGLASS TEMPERING, S.L., una renda mensual, si bé a partir del mes de juliol de 2012 paga el lloguer a ABRERA DE INMUEBLES, S.A. (factures que consten en el CD aportat per aquesta societat) .

Sisè

El Sr. Cornelio és Administrador únic de OMNIGLASS, S.A., i el Sr. Pedro Enrique és el Gerent (foli 722). Respecte de l'empresa OMNIGLASS TEMPERING, S.L., el Sr. Cornelio és Administrador únic i el Sr. Pedro Enrique és apoderat (foli 723). Ambdues empreses tenen el mateix domicili social al c/ Balmes, 66, ent. 4a, de Barcelona (foli 822 i 823).

Setè

L'administrador únic de GESFINSO, S.A., és el Sr. Manuel (foli 728). El domicili social és a Carr. Cornellà, 23, d'Esplugues de Llobregat. Aquesta societat factura a OMNIGLASS, S.A., unes determinades comissions sobre vendes realitzades per compte d'aquesta societat, així com les despeses de viatges realitzats per compte d'aquesta societat. Igualment factura a ABRERA DE INMUEBLES, S.A., en concepte de serveis administratius i de gestió.

Vuitè

Els Administradors solidaris de SIRADIOR, S.A., són el Sr. Cornelio i la Sra. Justa (foli 729). El domicili social és al c/ Balmes, 66, ent. 4a, de Barcelona (folis 731 i 824). L'objecte social és el lloguer de locals industrials i habitatges (foli 748). Hi ha donades d'alta dues persones que hi treballen, sense que consti qui són (foli 752). Aquesta companyia factura a OMNIGLASS, S.A., OMNIGLASS TEMPERING, S.L., i ABRERA DE INMUEBLES, S.A., per serveis administratius

Novè

Els Administradors solidaris de ABRERA DE INMUEBLES, S.A., són les Sres. Justa i María Inés . El domicili social és a Carr. Cornellà, 23, d'Esplugues de Llobregat (foli 756). L'objecte social és la compravenda de terrenys, edificis, solars i habitatges, la construcció, promoció o explotació d'edificis, així com l'explotació en arrendament (foli 774). Hi ha donades d'alta una persona que hi treballa, sense que consti qui són (foli 752).

Desè

El Sr. Juan va presentar un escrit davant la direcció de l'empresa en data 16.11.12 en el qual feia constar que patia una situació d'assetjament moral per part d'alguns treballadors, assenyalant concretament al Sr. Pedro Enrique . L'empresa va contestar per carta de data 10.01.13 fent constar que no tenia coneixement de la situació i que encarregava a un servei extern de prevenció de riscos laborals per analitzar la situació. Unipresalud va elaborar un informe, el qual concloïa que no hi havia cap situació d'assetjament moral i que tot derivava d'una visió diferent de l'empresa i el seu funcionament, tot recomanant que el president de la companyia fes de mediador a fi de determinar l'origen i les causes del problema i la solució.

Onzè

En data 22.01.13 el demandant va dirigir un correu electrònic al Sr. Cornelio demanant els llistats de vendes mensuals, i que va reiterar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 6 de Abril de 2016
    • España
    • 6 Abril 2016
    ...la inadmisión del recurso. RAZONAMIENTOS JURIDICOS PRIMERO 1.- Es objeto del actual recurso la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 19 de marzo de 2015, (Rec 6911/14 ), que con estimación parcial de la demanda declara la improcedencia del despido objetivo condenando so......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR