STSJ Cataluña 7531/2014, 13 de Noviembre de 2014

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2014:11569
Número de Recurso3873/2014
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución7531/2014
Fecha de Resolución13 de Noviembre de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

F.S.

Recurs de Suplicació: 3873/2014

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 13 de novembre de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 7531/2014

En el recurs de suplicació interposat per Lidia a la sentència del Jutjat Social 4 Barcelona de data 21 de febrer de 2014 dictada en el procediment núm. 322/2013, en el qual s'ha recorregut contra la part Instituto Nacional de la Seguridad Social, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 22-3-13 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 21 de febrer de 2014, que contenia la decisió següent:

Que DESESTIMANDO la demanda presentada por DOÑA Lidia, contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, sobre INCAPACIDAD PERMANENTE, en grado de ABSOLUTA, derivada de enfermedad común, DEBO ABSOLVER al INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL de las pretensiones deducidas de contrario, confirmando la resolución impugnada.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

PRIMERO

La parte demandante, DOÑA Lidia, nacida el NUM000 .1962, con DNI NUM001, consta afiliada a la Seguridad Social, estando en situación asimilada a la de alta, por percibir la prestación de desempleo, en el régimen general.

SEGUNDO

Su profesión habitual es la de AUXILIAR ADMINISTRATIVA-TELEOPERADORA.

TERCERO

Inicia la actora proceso de IT el 26.09.2012, y seguido expediente de incapacidad permanente, la Dirección Provincial del INSS dicta Resolución en fecha 15.01.2013 en la que se declara que no procede declarar a la actora en situación de incapacidad permanente al no reunir el requisito para ello, debiendo continuar con asistencia sanitaria. La citada Resolución se basa en el dictamen emitido por el ICAMS en fecha de 19.12.2012, en el que se reconocía a la parte actora las siguientes lesiones: "ARTROPATIA PSORIASICA CON AFECTACION PREDOMINANTE EN CADERAS, RODILLAS, CODOS, MUÑECAS Y MANOS. INICIO RECIENTE DE TRATAMIENTO BIOLOGICO, PENDIENTE DE CONTROL EVOLUTIVO; LIMITACION FUNCIONAL ACTUAL. Las posibilidades terapéuticas no están agotadas y necesita asistencia sanitaria".

CUARTO

La parte actora ha formulado reclamación previa contra la citada Resolución, al entender que se halla afecta a una incapacidad permanente en grado de absoluta, derivada de enfermedad común, que ha sido desestimada mediante Resolución de la Dirección Provincial del INSS de fecha de 19.02.2013.

QUINTO

La parte actora acredita las siguientes lesiones:

"ARTROPATIA PSORIASICA EN TRATAMIENTO CON CLINICA A BROTES DE PREDOMINIO EN CADERAS, RODILLAS, CODOS, MUÑECAS Y MANOS. NO SIGNOS INFLAMATORIOS ARTICULARES.

OBESIDAD, PSORIASIS CUTANEA, INSUFICIENCIA VENOSA CRONICA EN CONTROL Y/O TRATAMIENTO.

LIMITACION PARA TAREAS DE ESFUERZO FISICO INTENSO O CONTINUADO".

SEXTO

Para el caso de estimarse la demanda, la base reguladora de la prestación reclamada es de 858,47 # mensuales y la fecha de efectos es de 19.12.2012.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

L'objecte del recurs de la treballadora demandant contra la Sentència que desestima declararla en situació d'incapacitat permanent en el grau d'absoluta, és revisar els fets declarats provat de la Sentència i examinar la infracció de les normes substantives i de la jurisprudència en empara en l'article 193 b) i c) de la Llei 36/2011 Reguladora de la Jurisdicció Social de 10 d'octubre ( BOE 11 d'octubre).

Segon

Qui recorre postula la modificació del cinquè fet provat referit a les lesions i limitacions que pateix i proposa un text alternatiu que digui que pateix: " artropatia psoriàsica amb afectació predominant als malucs, genolls, colzes, canells i mans amb limitació funcional importants. Artritis psoriàsica cronificada tractada amb corticoides i immunosupressors ( Araba de 20mg) amb poca respost raó per la qual es va iniciar tractament biològic que va haver de suspendre per intolerància severa, iniciant tractament amb Embrel ( biològic) que va haver de ser retirat per presentar cada administració quadre catarral important, ansietat, palpitacions, calor, erupció cutània, parestèssies. Obesitat mòrbida per hipotiroïdisme i tractament corticoide. Trastorn depressiu major en tractament crònic. Pòlips nasals que dificulten la respiració i la parla de forma continuada. Insuficiència venosa crònica." Basa la modificació en els documents mèdics que cita, i conclou que segons la medició Das 28-5,22 l'activitat reumatoide és important ateses les 20 articulacions doloroses i 11 inflamades segons reumatòloga de l'Hospital de Sant Pau. Manté que necessita ajuda de familiars per als actes essencials de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 7082/2016, 29 de Noviembre de 2016
    • España
    • 29 November 2016
    ...respiratorias. Pendiente de valoración para nuevo tratamiento biológico" (folios 18 a 23). Séptimo Por sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 13-11-2014, resolvió confirmar la sentencia dictada por el Juzgado de la Social 4 de Barcelona, que desestimó anterior demanda in......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR