STSJ Cataluña 8075/2010, 14 de Diciembre de 2010

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2010:9589
Número de Recurso5343/2009
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución8075/2010
Fecha de Resolución14 de Diciembre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2007 - 0027923

fc

ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

En Barcelona a 14 de diciembre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 8075/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por Leticia frente a la Sentencia del Juzgado Social 21 Barcelona de fecha 25 de Marzo de 2009 dictada en el procedimiento Demandas nº 663/2007 y siendo recurridos Mapfre Cia. Seguros, Ayuntamiento de Mollet del Vallès, Grupo BB Servicios Diversos, S.L. y Zurich España Compañía de Seguros y Reaseguros. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 19 de Septiembre de 2007 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 25 de Marzo de 2009 que contenía el siguiente Fallo:

"En la demanda interposada per Leticia contra Grupo BB Servicios Diversos, S.L., Mapfre Industrial Sociedad Anónima de Seguros, S.A., Ajuntament de Mollet del Vallés, i Zurich España Compañía de Seguros y Reaseguros, S.A.; refuso les excepcions de manca de legitimació passiva oposades per l'Ajuntament de Mollet i l'asseguradora Zurich, i refuso també la demanda interposada, per tant, declaro absolts els demandats de les pretensions aquí reclamades".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

La demandant Leticia, prestava serveis per la demandada empresa Grupo BB Servicios Diversos, S.L., des del 9/5/2005, amb categoria professional de Treballadora familiar, i cobrant un salari mensual de 952,85#.

Segon

L'empresa Grupo BB Servicios Diversos, S.L., te adjudicada per l'Ajuntament de Mollet del Valles el servei públic municipal d'Ajuda domiciliaria en virtut del Decret de l'Alcaldia de 4/5/2004, en el que presta serveis la treballadora demandant.

Tercer

Zurich España Compañia de Seguros y Reaseguros, S.A., assumeix la cobertura de responsabilitat civil general de l'Ajuntament de Mollet, mitjançant pòlissa d'assegurances que en la clàusula

  1. A.10 inclou com a riscs coberts les derivades dels treballs realitzats per l'Assegurat o per compte d'aquets per adjudicataris, concessionaris, contractistes o subcontractistes, en defecte, en excés o en forma mancomunada, solidaria o subsidiària a les cobertures de l'assegurança de responsabilitat civil subscrites per aquests. La cobertura assegurada es de 1.200.000# per sinistre i 2.400.000# per any d'assegurança per totes les garanties, amb un límit de 300.000# per víctima i una franquícia de 600# per sinistre.

Quart

Mapfre Industrial Sociedad Anonima de Seguros, S.A., assumeix la cobertura de responsabilitat civil general de Grupo BB Servicios Diversos, S.L., mitjançant pòlissa d'assegurances, que inclou la cobertura per accidents de treball amb un màxim de 300.506,05# per sinistre, un límit de 150.000# per víctima i una franquícia de 300# per sinistre..

Cinquè

El 12/7/2006 l'Ajuntament de Mollet va tramitar sol·licitud d'atenció domiciliaria a favor de Eulalia provinent del servei d'assistència social de l'Ajuntament, i l'empresa demandada en rebre l'encàrrec municipal va programar aquest servei encomanant-li a la demandant el dia 1/9/2006, fent-li saber un breu historial familiar, els objectius del servei i les tasques a realitzar, servei que s'havia d'iniciar el 4/9/2006, si be finalment es va iniciar el 6/9/2006 en horari de 11:15 a 12:15, i en un regim de dos dies setmanals els dilluns i dimecres.

Sisè

El dilluns 9/10/2006 sobre les 11:15 hores la demandant va patir una agressió per part de la destintaria de l'assistència Eulalia, a causa de la qual va caure al terra i es va produir esquinç en genoll i cama per entorsis del genoll esquerra, i a caus de la qual va causar baixa per incapacitat temporal el mateix dia 9/10/2006, essent alta per guariment el 16/2/2007.

Setè

La part actora ha intentat, sense èxit, la preceptiva conciliació administrativa prèvia, que finalitzà el dia 6/9/2007 amb el resultat de sense avinença.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia desestima la demanda de indemnización de perjuicios planteada por la parte actora. Frente a este pronunciamiento se alza la referida demandante que dedica el primer motivo del recurso con amparo procesal en el apartado b) del art. 191 de la LPL a la pretensión de modificación del relato fáctico concretamente del ordinal quinto y la adición de un nuevo hecho probado que sería el octavo. El recurso de suplicación es un recurso extraordinario en el cual la modificación de la declaración de probanza solo puede lograrse en base a documentos o pericias que demuestren de modo evidente, claro y manifiesto la equivocación del Juzgador sin que sean hábiles argumentaciones o razonamientos que lo único que pretende es la sustitución de la convicción del Juzgador por la opinión particular del recurrente. Es también imprescindible que las...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR