STSJ Cataluña 6737/2007, 9 de Octubre de 2007

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2007:11625
Número de Recurso2913/2006
Número de Resolución6737/2007
Fecha de Resolución 9 de Octubre de 2007
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 9 d'octubre de 2007

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 6737/2007

En el recurs de suplicació interposat per Fraternidad-Muprespa a la sentència del Jutjat Social 21 Barcelona de data 1 de desembre de 2005 dictada en el procediment núm. 203/2005 en el qual s'ha recorregut contra la part Cristobal , INSS, TGSS i Ediciones Cybermode, S.L., ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 22 de març de 2005 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Seguretat Social en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 1 de desembre de 2005, que contenia la decisió següent:

"Refusar la demanda interposada per FRATERNIDAD-MUPRESPA, MÚTUA D'ACCIDENTS DE TREBALL contra l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, la TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, el treballador Cristobal , i l'empresa EDICIONES CYBERMODE SL, per tant, absolc a tots els demandats de les pretensions que els hi eren deduïdes."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

Primer

El treballador codemandat, Cristobal , nascut el 7/10/1943, i afiliat a la seguretat social ambel n° NUM000 , prestava serveis per la codemandada empresa Ediciones Cybermode, S.L. des del 13/7/2001.

Segon

El treballador, desplaçat a València per raons de feina, el dijous dia 30/10/2003 a les 6 del matí, quan anava a una reunió del'empresa, va patir accident en relliscar al sortir de l'habitació de l'hotel on s'allotjava, i es va fracturar el turmell esquerra, per la qual cosa va causar baixa per incapacitat temporal el mateix dia.

Tercer

lniciat a instància del treballador procediment administratiu per la determinació de contingència, amb data de sortida del 25/10/2004 es dicta resolució per l'entitat gestora, que estableix la contingència d 'accident de treball pel procés de baixa del treballador demandat iniciat el 30/10/2003.

Quart

Disconforme amb l'anterior resolució, la Mútua demandant interposa reclamació prèvia que es desestimada per resolució sense data amb registre de sortida del 16/2/2005.

Cinquè

La Mutua demandant té la cobertura de la prestació d'incapacitat temporal tant per les contingències professionals corn per les contingències comuns.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que en el va iimpugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la Sentència d'instància, que desestimà la demanda presentada per la part actora, en la qual sol.licitava es revoqués la Resolució de l'INSS de data 25.10.2004 i es declarés que el procés d'Incapacitat Temporal iniciat pel codemandat Sr. Cristobal el dia 30.10.2003, deriva d'accident no laboral, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació que s'estructura en dos motius.

En el primer motiu del recurs, correctament emparat en l'apartat b) de la Llei de Procediment Laboral, es sol.licita la modificació del fet provat segon, únicament en el sentit de treure la frase "quan anava a una reunió de l'empresa". Fonamenta aquesta petició en que aquesta circumstància no consta en el document (declaració de l'accident) i declaració del Sr. Cristobal , en que es recolza el jutge per a donar per provat aquest fet.

Aquesta modificació ha de ser desestimada, atès que el legislador ha configurat el procés laboral com un procés al qual es consubstancial la regla de l'única instància, la qual cosa significa que no existeix un doble grau de jurisdicció, i ha construït el recurs de suplicació com un recurs extraordinari, que no constitueix una segona instància i que participa d'una certa naturalesa cassacional, tal com afirma la Sentència del Tribunal Constitucional 3/1983, de 25 de gener. Aquesta naturalesa es manifesta, fonamentalment, en la limitació de la impugnació de la resolució d'instància, en el sentit que aquesta només es pot impugnar per alguna de les causes establertes per la Llei.

Concretament, la Llei de Procediment Laboral, estableix els motius d'impugnació en l'article 191. L'apartat b) d'aquest article estableix que es podran revisar els fets declarats provats a la vista de les proves documentals i pericials practicades. En la interpretació d'aquest article, el Tribunal Suprem exigeix, perquè pugui tenir èxit la revisió, els següents requisits: a) La concreció exacta del que s'hagi de revisar, especificant la supressió, modificació o addició que es proposi, especificant la nova redacció que es proposa, sempre que no es demani la seva supressió total i b) Es requereix també que la revisió sigui transcendent per modificar la decisió.

Doncs bé, en el present supòsits aquests requisits no es compleixen, perquè el jutge d'instància, com bé indica la recurrent, ha basat l'esmentat fet no tan sols en la prova documental...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 16 de Junio de 2009
    • España
    • 16 Junio 2009
    ...del nexo causal y la aplicación del principio "in dubio pro operario". Invocan como contradictorias la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 09-10-07 (Rec. 2913/06 ) y la sentencia del Tribunal Supremo de 06-05-87 (Rec. 1545/86 1) La sentencia citada para el primer moti......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR