STSJ Cataluña 2260/2005, 14 de Marzo de 2005

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2005:3300
Número de Recurso6260/2004
Número de Resolución2260/2005
Fecha de Resolución14 de Marzo de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

R.U.

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 14 de març de 2005

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats

més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2260/2005

En el recurs de suplicació interposat per Penélope a la sentència del Jutjat Social 26 Barcelona de data 6 de maig de 2004 dictada en el procediment núm. 946/2003 en el qual s'ha

recorregut contra la part -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 15 de desembre de 2003 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 6 de maig de 2004 , que contenia la decisió següent:

Que desestimando íntegramente la demanda promovida por Penélope , contra el Instituto Nacional de la Seguridad Social ( I.N.S.S.) , debo absolver y absuelvo a la demandada de la pretensión deducida en su contra.

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"1.- Penélope , nacida el 26-1-1939, D.N.I. núm. NUM000 . por sentencia de 20-12-1984 fuedeclarada en situación de incapacidad permanente en grado de total por las siguientes dolencias: "Signos degenerativos en cervical y lumbar. Artrosis femoro-patelar en rodillas y epilepsia generalizada convulsiva secundaria a encefalopatía".

  1. - Promovió expediente por agravación en fecha 23-6-2003.

  2. - Por resolución del INSS de 9-9-2003 se declaró no haber lugar a revisar por agravación el grado de Incapacidad declarado el trabajador, por cuanto las secuelas que presentaba no habían sufrido agravación respecto a aquéllas que dieron lugar al reconocimiento dado en su día. Se valoraron las siguientes lesiones: "Prótesis total de rodilla derecha con limitación funcionalismo. Gonartrosis iz. avanzada con limitación funcionalismo. Artrosis severa de ambas manos con limitación funcionalismo"

  3. - Padece la actora: .

    -- Prótesis total en rodilla derecha. Gonartrosis izquierda severa. Cojera.

    -- Espondiloartrosis moderada. Discopatías L5-S1 y L4-L5. Discreta dismetría pélvica.

    -- Artrosis manos severa con afectación funcional (limitación flexión dedos)

    -- Epilepsia desde la infancia.

  4. - No se discute ni la base reguladora mensual de la prestación (408,32 euros) ni los efectos de la misma (10-9-2003).

  5. - -Consta el agotamiento de la vía administrativa mediante desestimación de reclamación previa por resolución expresa. "

Tercer

Contra aquesta sentència la part ACTORA va interposar recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, qui no ho va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, desestimatòria de la demanda interposada per la treballadora en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, per agreujament de les seves lesions, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte: revisar els fets declarats provats en la sentència recorreguda; i examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès. L'esmentat recurs no ha estat objecte d'impugnació per l'Institut demandat.

SEGON

Com a primer motiu del recurs i amb emparament processal en l' apartat b) de l'article 191 de la Llei de Procediment Laboral , interessa el recorrent la revisió del fet provat quart de la sentència, en el sentit de que s'afegeixi les lesions següents: Insuficiència circulatòria en extremitats inferiors; Obesitat.

Així mateix sol.licita s'inclogui un nou fet provat, que seria el setè, en el qual consti que el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha reconegut a l'actora un grau de disminució del 38%.

La naturalesa extraordinària del recurs de suplicació, a diferència d'un recurs ordinari, con el de l'apel.lació, es manifesta fonamentalment en la limitació de la impugnació de la resolució d'instància,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 8 de Septiembre de 2016
    • España
    • 8 Septiembre 2016
    ...éstas le impiden la realización de cualquier trabajo. Invoca la parte recurrente de contraste la sentencia del Tribunal Superior de Justicia Cataluña, de 14 de marzo de 2005 (Rec. 6260/2004 ), en la que consta que la actora fue declarada en situación de incapacidad permanente total, padecie......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR