STSJ Cataluña 6253/2005, 18 de Julio de 2005

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2005:14668
Número de Recurso527/2004
Número de Resolución6253/2005
Fecha de Resolución18 de Julio de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

R.U.

IL·LMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 18 de juliol de 2005

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats

més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 6253/2005

En el recurs de suplicació interposat per SECRILIM S.A. a la sentència del Jutjat Social 1 Granollers de data 6 d'octubre de 2004 dictada en el procediment Demandes núm. 527/2004 en el

qual s'ha recorregut contra la part Esther , ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 14 de juny de 2004 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 6 d'octubre de 2004 , que contenia la decisió següent:

"Estimo parcialment la demanda presentada per Esther , contra l'empresa SECRILIM S.A., i declaro la improcedència de l'acomiadament esdevin gut amb efectes a data 31 de maig de 2004. Codemno l'empresa demandada perquè, a elecció de la treballadora, la readmeti o li aboni, en concepte d'indemnització, la quantitat de DIVUIT MIL VUIT- CENTS QUARANTA EUROS O NOU CÈNTIMS (18.840,09) i sigui quina sigui l'l'opció exercitada, a abonar-li els salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament i fins a la de la present resolució."Segon. En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"1.- L'actora, Esther , ha prestat els seus serveis per compte de l'empresa demandada, amb la categoria de netejadora, salari mensual brut amb inclusió de prorrata de pagues extres de 992,89 euros, i antiguitat del 7 d'octubre de 1991. (Fets no controvertits)

  1. - En data 27 d'abril de 2004 l'empresa li va notificar carta d'acomiadament, que deia literalment:

    "Granollers, a 28 de abril de 2.004:

    Distinguido Sr.:

    Lamentamos por la presente tener que comunicarle su despido de esta empresa con efectos del próximo día 31 de mayo.

    Ello se lo notificamos por la necesidad objetivamente acreditada que tiene esta empresa de proceder ala amortización de su puesto de trabajo, como consecuencia de los acontecimientos producidos en la factoria de La Garriga de PHILIPS IBERICA, S.A., en la que Vd. viene prestando sus servicios , y que son sobradamente conocidos por todos por cuanto durante mucho tiempo han venido siendo notici en los distintos medios de comunicación y que comportan, finalmente, el cierre de aquella empresa. Como consecuencia de ello, y como es de ver por la carta que se adjunta a la presente, por parte de la indicada PHILIPS IBERICA S.A. se nos ha notificado la rescisión del contrato mercantil que teníamos suscrito con ellos , con efectos del próxim o día 31 de mayo , fecha en la que deberemos dejar de prestar nuestors sericios en aquella empresa. En razón de ello su puesto de trabajo en aquella entidad dejará de existir y, no siéndonos posible, por el momento, ofrecerle un puesto de trabajo alternativo dado que actualmente el mismo no existe vacante en la normal actividad de nuestra empresa, es por lo que nos vemos en la necesidad de proceder a la extinción contractual al principio notificada.

    Consecuentemente, pues, la extinción de su contrato de trabajo se efectúa al amparo de lo previsto en el art. 52,c) del Estatuto de los Trabajadores , y conforme a lo dispuesto en al art. 53,1 ,b) del mismo texto legal, ponemos a su disposición la cantidad total de 8.686,44 euros, correspondiente a la indemnización legalmente prevista de 20 día de salario por año de servicio, con el tope de doce mensualidades.

    Le notificamos igualmente que a la indicada fecha de efectos de su despido, tendrá a su disposición la correspondiente liquidación de partes proporcionales por saldo y finiquito.

    Atentamente. "

  2. - La treballadora tenia subscrit un contracte de treball de caràcter indefinit i a jornada completa

  3. - EI lloc en el qual la treballadora prestava els seus serveis de neteja era el centre de treball de la Garriga de l'empresa PHILIPS IBERICA, S.A.

  4. - L'esmentada empresa tenia subcontractat els serveis de neteja amb l'empresa

    demandada des del 10 de desembre de 2003.

  5. - L'esmentat dins de treball va tancar, per la qual cosa el contracte que tenia subscrit aquella empresa amb la demandada es va resoldre en data 31 de maig de 2004,

  6. - Abans i coetàniament a l'acomiadament, han tingunt lloc successives contractacions per a determinats moments, com per vacances o suplències, de durada determinada o indefinida a temps parcial.

  7. - A l'actora se li va oferir la possibilitat de readmissió en el mes de setembre si no demandada demandada per acomiadament.

  8. - La part actora ha estat representant dels treballadors en l'últim any.

  9. - Presentada demanda de CONCILIACIÓ administrativa en data 14 de maig de 2004, va ser celebrat l'acte amb el resultat de sense avinença el 8 de juny de 2004."Tercer. Contra aquesta sentència la part demandada va interposar recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària qui ho va impugnar en forma. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

    FONAMENTS DE DRET

Primer

L'empresa demandada presenta recurs de suplicació contra la Sentència que estima la demanda i declara la improcedència de l'acomiadament per causes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 4489/2007, 15 de Junio de 2007
    • España
    • 15 Junio 2007
    ...activitat i constitueixen d'aquesta manera una dificultat greu que impedeix el bon funcionament de l'empresa en conjunt. ( STSJ de Catalunya de 18 de juliol de 2005 , Rotllo 3215-05, per En el cas present la Sala conclou que ha de confirmar la sentència de la instància tota vegada que de la......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR