STSJ Cataluña 415/2014, 11 de Junio de 2014

PonenteMONTSERRAT FIGUERA LLUCH
ECLIES:TSJCAT:2014:6019
Número de Recurso418/2011
ProcedimientoRECURSO ORDINARIO (LEY 1998)
Número de Resolución415/2014
Fecha de Resolución11 de Junio de 2014
EmisorSala de lo Contencioso

Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Sala Contenciosa Administrativa

Secció Segona

Recurs ordinari (Llei 1998) núm. 418/2011

Parts: AIGÜES PINEDES DE L'ARMENGOL, S.A.

c/ JURAT D'EXPROPIACIO DE CATALUNYA. SECCIO BARCELONA i AJUNTAMENT DE LA TORRE DE CLARAMUNT

SENTÈNCIA Núm. 415

Magistrats:

Il·lm. Sr. Emilio Berlanga Ribelles

Il·lm. Sr. Javier Bonet Frigola

Il·lm. Sra. Montserrat Figuera Lluch

Barcelona, 11 de juny de 2014

La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha constituït per resoldre el recurs ordinari (llei 1998) núm. 418/2011, el qual va ser interposat per AIGÜES PINEDES DE L'ARMENGOL, S.A., representada pel procurador Sr. IVO RANERA CAHIS, i assistida de lletrat, contra JURAT D'EXPROPIACIO DE CATALUNYA. SECCIO BARCELONA, representat i defensat pel LLETRAT DE LA GENERALITAT, i contra l'AJUNTAMENT DE LA TORRE DE CLARAMUNT, representat pel procuraor Sr. DANIEL FONT BERKHEMER, i defensat per lletrat.

Aquesta Secció ha pronunciat la Sentència següent en nom de SM el Rei.

Hi ha actuat com a ponent l'il·lm. magistrada Sra. Montserrat Figuera Lluch, qui expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La representació de la part actora va interposar un recurs contenciós administratiu contra resolució de data 5-7-11 que fixa el preu just de la finca al carrer 49, parcel.la 1794, urbanització Pinedes de l'Armengol, municipi La Torre de Clarmunt. Administració expropiant: Ajuntament de la Torre de Claramunt. Expt: 040-11. Motiu: Expropiació del Servei d'Abastament d'aigua al nucli de Pinedes de l'Armengol.

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst per la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van despatxar els tràmits conferits de demanda i contestació, en el seu moment i per ordre, i d'acord amb els fets i fonaments de dret dels seus escrits, van sol·licitar, respectivament i en els termes que hi consten, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest es desestimés.

Tercer

Per interlocutòria es va obrir el procés a prova que es va fer d'acord amb el que es troba a les actuacions i tot seguit es va continuar pel tràmit de conclusions succintes, que les parts van evacuar fent-hi les al·legacions que van considerar aplicables, i finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 29 de maig de 2014.

Quart

En la substanciació d'aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals,

FONAMENTS DE DRET

Primer

La representació processal d'"AIGÜES PINEDES DE L'ARMENGOL S.A" formula aquest recurs contenciós administratiu contra la resolució del Jurat d'Expropiació de Catalunya, Secció de Barcelona, de data 5 de juliol de 2011, dictada en l'expedient núm. 9040-11 que fixa la indemnització relativa a les parcel·les 1.793 i 630 de la Urbanització Pinedes de l'Armengol, del terme municipal de la Torre de Claramunt, propietat de la recurrent, en un total de 39.759,49 euros.

L'actora sol·licita que es fixi la indemnització al seu favor en un total de 2.015.493,46 euros. En conclusions efectua també peticions indemnitzatòries de manera subsidiària a la vista de la prova practicada.

La lletrada de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Torre de Claramunt defensen la correcció i l'encert de la valoració efectuada pel Jurat.

A les actuacions s'ha practicat la prova pericial judicial.

Segon

Són antecedents que cal prendre en consideració pel tal de resoldre les qüestions que es plantegen en aquests recurs que Aigües Pinedes de l'Armengol, S.A. prestava el subministrament d'aigua a les parcel·les de la urbanització Pinedes de l'Armengol, inclosa en el terme municipal de La Torre de Claramunt. Que ateses les deficiències en la prestació del servei i el mal estat de les instal·lacions, el Ple de l'Ajuntament de La Torre de Claramunt va acordar en data 15 de maig de 2002, confirmant-ho en reposició en data 12 de juny de 2002, assumir la prestació del servei públic de distribució d'aigua potable a la urbanització Pinedes de l'Armengol, confiscar tots els elements de l'empresa afectats al servei per tal d'assegurar la prestació d'aquest i iniciar l'expedient de fixació de la indemnització que si s'escaigués pogués resultar procedent. Que Aigües Pinedes de l'Armengol, SA va impugnar en via jurisdiccional l'acord del Ple de l'Ajuntament de 15 de maig de 2002. Que en data 20 de juliol de 2005 la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 26 de Febrero de 2016
    • España
    • 26 Febrero 2016
    ...de resolución, interpuesto por Aigües Pinedes de l'Armengol, SA, contra Sentencia de fecha 11 de Junio de 2014 dictada en el recurso número 418/2011 por la Sección Segunda de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña . Siendo partes recurridas el......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR