STSJ Cataluña 5437/2007, 18 de Julio de 2007

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2007:4669
Número de Recurso3188/2007
Número de Resolución5437/2007
Fecha de Resolución18 de Julio de 2007
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

MDT

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

Barcelona, 18 de juliol de 2007

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats

més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 5437/2007

En el recurs de suplicació interposat per Isabel a la sentència del Jutjat Social 4 Barcelona de data 14 de febrer de 2007 dictada en el procediment núm. 793/2006 en el qual s'ha

recorregut contra la part ALBECON SPAIN E.T.T., S.L., ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 08.11.06 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 14 de febrer de 2007, que contenia la decisió següent:

"Que DESESTIMANDO la demanda interpuesta por la Sra. Isabel contra ALBECON SPAIN E.T.T., S.L., DECLARO que no ha existido despido, sino extinción de contrato de trabajo en prácticas, absolviendo a la parte demandada de las pretensiones contra ella ejercitadas."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. -La Sra. Isabel , con D.N.I. n° NUM000 , prestaba servicios para la empresa ALBECON SPAIN E.T.T., S.L., desde el día 20-3-06 , mediante un contrato de trabajo en prácticas, a tiempo completo, con efectos de 20-3-06 a 19-9-06, percibiendo una retribución de 1.612,01 euros mensuales brutos, incIuída prórrata de pagas extraordinarias.

  2. -El título de Licenciada en Psicología, necesario para el contrato en prácticas, lo obtuvo la actora en junio de 2.005.

  3. -Las tareas desempeñadas han sido la de Técnico Selección.

  4. -El día 2-9-06 la Empresa comunicó a la actora la rescisión de su contrato de trabajo por expiración del plazo pactado, con efectos de 19-9-06, según carta que obra como doc. n° 1 del ramo de prueba de la actora y que se tiene por reproducido.

  5. -La Delegada de la Oficina de la demandada en Martorell certificó que la actora ha ejercido muy correctamente sus funciones como Técnico de Selección durante Ios seis meses de duración del contrato (doc. n° 2 de la actora).

  6. -El 19-9-06 firmó el correspondiente finiquito (doc. n° 16 de la demandada).

  7. -La empresa ocupa a más de 25 trabajadores.

  8. -La demandante no ejerció cargo sindical ni de representación de los trabajadores durante el año anterior a su despido.

  9. -En fecha 6-11-06 se celebró la conciliación ante el SCI del Departament do Treball, con el resultado de "sin avenencia".

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

La demandant planteja recurs de suplicació contra la Sentència que desestima la demanda d'acomiadament nul o en el seu cas improcedent per extinció del contracte temporal en pràctiques, amb absolució de l'empresa. L'objecte del recurs és revisar els fets declarats provats en la Sentència i examinar les infraccions de normes substantives en empara en l'article 191 b) i c) de la vigent Llei de Procediment Laboral, el Text Refós de la qual va ser aprovat pel Reial Decret legislatiu 2/1995 de 7 d'abril.

Segon

En el primer objecte del recurs planteja la modificació del fet provat sisè de la relació fàctica que es refereix a què el dia 19 de setembre de 2006 va signar la corresponent quitança. Proposa que es corregeixi en el sentit de que no va signar cap rebut per aquest concepte, tal com consta en el mateix document que cita la sentència. En el text alternatiu la part fa constar que aquest dia no va cobrar cap quantitat de parts proporcionals ni tampoc els dinou dies de desembre de 2006, raó per la qual no va signar el rebut de quitança.

El text alternatiu no el podem admetre perquè en aquest procediment no procedeix entrar a determinar els conceptes que te pendents de cobrar la treballadora, sobre tot perquè no consta que treballés dinou dies de desembre degut a que queda provat que el contracte va finalitzar el setembre de 2006. No consta cap fet provat que estableixi el deute dels últims dinou dies treballats.

També postula l'addició al fet provat tercer que es refereix a què les tasques dutes a cap van ser de Tècnica de Selecció. Proposa un text alternatiu que digui que el treball que va fer no va requerir cap tipus de coneixement perquè al quart dia, després d'explicar-li els paràmetres en què havia de treballar, el va dur a cap com ho hagués pogut fer qualsevol persona sense formació." Basa l'addició en el fet c) de la demanda i en el contracte de treball.

La doctrina jurisprudencial manté que la modificació de fets provats únicament pot ser conseqüència d'un error de fet evident i ha de derivar de la prova pericial o documental eficaç i eficient, sense haver de recórrer a deduccions lògiques o raonables, atès el caràcter extraordinari del recurs de suplicació i del fet que no es tracta d'una segona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Navarra 163/2019, 9 de Mayo de 2019
    • España
    • 9 Mayo 2019
    ...entre otras, la Sentencia dictada por el Tribunal Superior de Justicia de Canarias de 30 de julio de 2007 y la Sentencia del TSJ de Cataluña de 18 de julio de 2007 . El incumplimiento de la finalidad de este tipo de contratación es la determinante para que la magistrada de instancia establez......
  • SJS nº 1 355/2020, 17 de Noviembre de 2020, de Oviedo
    • España
    • 17 Noviembre 2020
    ...entre otras, la Sentencia dictada por el Tribunal Superior de Justicia de Canarias de 30 de julio de 2007 y la Sentencia del TSJ de Cataluña de 18 de julio de 2007". Y como recoge también la Sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Asturias de 22 marzo de 2.018 "En el contrato en prác......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR