STSJ Cataluña 2598/2014, 4 de Abril de 2014

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2014:3885
Número de Recurso787/2014
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2598/2014
Fecha de Resolución 4 de Abril de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2013 - 8024807

EL

ILMO. SR. GREGORIO RUIZ RUIZ

ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY

ILMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA

En Barcelona a 4 de abril de 2014

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2598/2014

En el recurso de suplicación interpuesto por Fitmedic Dir, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social

8 Barcelona de fecha 13 de noviembre de 2013, dictada en el procedimiento Demandas nº 530/2013 y siendo recurrido/a Augusto . Ha actuado como Ponente ela Ilmo. Sr. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 16 de maig de 2013, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinari, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13 de noviembre de 2013, que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda interposada pel Sr. Augusto contra Fitmèdic DIR, SL, declaro la improcedència de l'acomiadament de 8 d'abril de 2013, i condemno a la referida mercantil a l'obligació, bé de readmetre'l en les condicions de treballs anteriors a l'acomiadament, inclòs l'abonament dels salaris de treball meritats des del dia de l'extinció del contracte a raó de 32,51# per dia, bé d'abonar-li la indemnització legal d'acomiadament improcedent d'acord amb les prescripcions de la DT 5èna de la L. 3/2012 i que suma la quantitat de sis mil cent vint-i-vuit euros amb catorze cèntim d'euro (6.128,14#). Opció que haurà de fer efectiva en aquest Jutjat en el termini de cinc dies a comptar des de la notificació d'aquesta resolució.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

" Primer. El Sr. Augusto, les dades personals de la qual consten en l'encapçalament de la demanda origen d'aquestes actuacions, prestava serveis per la mercantil demandada a temps parcial de 10 hores setmanals, amb la categoria professional de G3-2 T des del 10 de novembre de 2008, i per una retribució mensual de 975,34#, inclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries (pel que fa als salaris, 56 a 62).

Segon

El Sr. Augusto, malgrat ser contractat per Fitmedic DI, SL, prestava serveis com a fisioterapeuta i entrenador personal al gimnàs Up & Down prèvia cita amb els clients del gimnàs. Els clients d'aquest gimnàs abonaven una quota extra pel serveis de fisioteràpia o d'entrenador personal (no controvertit).

Tercer

La clàusula tretzena del contracte de treball signat pel Sr. Augusto deia, literalment, que "mentre estigui vigent aquest contracte el/la treballador/a no podrà realitzar per altres empreses i per compte propi, activitats professionals relacionades amb les tasques habituals que desenvolupa en l'empresa, sense autorització per escrit de l'empresa, excepte durant els 30 primers dies de contracte on sí podrà simultanejar el treball a DiR amb el treball en altres empreses de la competència" (foli 23).

Quart

El demandant ha rebut formació de fitness per part de l'empresa (no controvertit).

Cinquè

El 8 d'abril de 2013 l'empresa entregà al demandant comunicació escrita, que donem aquí per íntegrament reproduïda, en què li feia avinent la decisió de procedir a l'acomiadament disciplinari amb efectes del mateix dia. En concret deia la comunicació d'acomiadament que "l'empresa ha detectat que vostè realitza serveis de fisioteràpia pel seu compte, oferint els seus serveis com a entrenador personal i fisioterapeuta a diverses webs a internet, en competència directa amb els serveis que presta a DiR. En concret, vostè anuncia els seus serveis a les pàgines web d'aquests enllaços (....). Per comporvar que aquesta activitat competitiva era actual i es mantenia activa, un col·laborador de l'empresa va enviar un correu a la seva adreça e-mail de contacte, sol·licitant els seus serveis, contestant vostè un mail, en data 4 d'abril de 2013 (...). L'empresa no ha autoritzat a realitzar aquesta activitat mentre estigui vigent la seva relació laboral amb Fitmedic DiR, SL. Per tant, vostè, d'esquenes a Fimedic DiR, SL desenvolupa, presumptament, una activitat plenament competitiva amb DiR, venent serveis i realitzant tasques de fisioterapeuta, activitats totalment coincidents amb les funcions que desenvolupa a DiR. Aquesta activitat suposa una competència deslleial amb DiR, vulnera el deure laboral bàsic de no concórrer amb l'empresa i infringeix la prohibició expressa continguda al seu contracte de treball, amb perjudici als interessos de DiR i amb reiterada voluntat d'ocultació que revela una clara mala fe i menyspreu per aquesta empresa. La seva actuació deslleial encara és més greu per les següents circumstàncies: Vostè desenvolupa, presumptament, la seva activitat competitiva, segons anuncia a la seva pròpia web, a carrer Numància, 112- 116, entresol 1er esquerra a escassos 700 metres del club DiR UpDown, on vostè desenvolupa els seus serveis. Això implica, per una badna, que vostè, està captant clients potencials de DiR i, per altra banda que està aprofitant els coneixements i experiència adquirida a DiR en benefici d'un negoci propi i d'una empresa de la competència" (folis 27 i 28).

Sisè

El Sr. Augusto anuncià els seus serveis professionals com a fisioterapeuta a la web www.saludterapia.com/guia-de- terapautas/barcelona/barcelona/ivan-ron-miras 1616.html. A aquesta web s'anuncia indicant el següent "me podéis encontrar para cualquier consulta relacionada con la recuperación de lesiones o patologías, también desarrollo mi actividad a través del entrenamiento personal. Enfoco los tratamientos desde un punto de vista global aplicando la osteopatía y mi amplia experiencia con deportistas profesionales". El referit anunci indicava com a dades de contacte "C/Numància 112-116, esc. izqda. entresuelo 1ª, 08029 Barcelona. Teléfono de contacto 620848692" (folis 72 a 74).

Setè

El Sr. Rubén, responsable de seguretat de DiR, utilitzant la identitat falsa de Carlos Francisco

, es posà en contacte amb el demandant interessant-se pels seus serveis com a terapeuta. El Sr. Augusto contestà la demanda del suposat Sr. Carlos Francisco per correu electrònic, de 4 d'abril, en el què deia el següent: "Hola Carlos Francisco, Pues como en cualquier lesión o patología, en primer lugar, se ha de hacer una valoración lo más precisa posible para tener un buen diagnóstico, en tu caso parece que es una recaída lo cual indica que probablemente no has hecho una buena recuperación la primera vez que sufriste el problema. Te facilito mi teléfono y si te parece me llamas y te explico los por menores además de precios o lo que necesites saber" (foli 67).

Vuitè

És d'aplicació el II conveni col·lectiu estatal d'instal·lacions esportives i gimnasos (BOE de 6 de setembre de 2006).

Novè

L'actor no ha exercit cap representació legal o sindical dels treballadors el darrer any.

Desè

Presentada la papereta de conciliació obligatòria davant dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Barcelona, el 24 de juliol es celebrà l'acte de conciliació què finalitzà sense avinença." TERCERO.- Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 artículos doctrinales

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR