STSJ Cataluña 632/2013, 25 de Enero de 2013

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2013:427
Número de Recurso3622/2012
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución632/2013
Fecha de Resolución25 de Enero de 2013
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

EL

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 25 de gener de 2013

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 632/2013

En el recurs de suplicació interposat per Aerokrane, S.L. a la sentència del Jutjat Social 1 Terrassa de data 30 de desembre de 2011 dictada en el procediment núm. 940/2010, en el qual s'ha recorregut contra la part Fondo de Garantia Salarial i Roman, ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 19 d'octubre de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre reclamació quantitat, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 30 de desembre de 2011, que contenia la decisió següent:

Que estimo la demanda la demanda interpuesta por D. Roman contra la empresa AEROKRANE, S.L., sobre RECLAMACIÓN DE CANTIDAD y condeno a la demandada al pago al actor de la suma de ONCE MIL SETENTA Y CINCO EUROS CON TREINTA Y CUATRO CÉNTIMOS (11.075,34#).

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"Primero.- El actor fue contratado por la demandada el día 26-01-09 con la categoría profesional de conductor mecánico, percibía un salario de 2.279,40 # mensuales, incluida la parte proporcional de pagas extraordinarias, y despedido con efectos de 02-02-10 ( hecho no controvertido en lo que respecta a la fecha del despido).

Segundo

El despido se reconoció como improcedente por la propia empresa demandada.

Tercero

Una vez despedido, al actor se le adeudan las cantidades correspondientes a las horas extras realizadas tanto en jornada laboral como en festivas que ascienden a, .- 406 horas extras

.- 390 festivas

Siendo la cuantía por hora la de 12,39 euros la laboral y de 15,50 la festiva, resultando la cantidad total de 11.075,34 euros.

Cuarto

El demandado alega que las horas extra fueron abonadas mensualmente en la nómina del actor bajo el concepto de incentivos."

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada AEROKRANE, S.L. va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat i la part actora el va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Per la via de l'apartat b) de l' art. 193 LRJS postula la demandada en el motiu inicial de suplicació, la revisió de fets provats de la sentència. En concret, amb cita dels documents dels folis 251 a 273, se'ns demana la modificació de l'ordinal tercer, amb la següent proposta de redacció alternativa: "Una vez despedido, al actor no se le adeuda cantidad alguna siendo que las cantidades correspondientes a las horas extras realizadas han sido abonadas mensualmente en las nóminas del actor bajo el concepto de incentivos"

El motiu ha de ser desestimat. En primer lloc perquè conté valoracions jurídiques i es troba regulat en sentit negatiu, el què predetermina la part dispositiva. Però, en segon lloc i amb caràcter essencial, perquè la consideració atenyent a que les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR