STSJ Cataluña 7588/2012, 8 de Noviembre de 2012

JurisdicciónEspaña
Número de resolución7588/2012
Fecha08 Noviembre 2012

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 8 de novembre de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 7588/2012

En el recurs de suplicació interposat per Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a la sentència del Jutjat Social 3 Tarragona de data 1 de desembre de 2011 dictada en el procediment núm. 304/2011, en el qual s'ha recorregut contra la part Rosana i Tesorería General de la Seguridad Social, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA .

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 12 d'abril de 2011 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 1 de desembre de 2011, que contenia la decisió següent:

"Que ESTIMANDO la demanda interpuesta por DÑA. Rosana, con D.N.I. nº NUM000, contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL y la TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, debo declarar y declaro a la actora afecta de una INCAPACIDAD PERMANENTE ABSOLUTA, para todo tipo de trabajo, derivada de enfermedad común, con derecho a percibir el 100% de la base reguladora mensual establecida en 624,64 euros, con fecha de efectos de 10-3-2011, más las mejoras y revalorizaciones legales, condenando al INSS, a estar y pasar por tal declaración y condena".

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

PRIMERO

La actora Dña. Rosana, nacida el NUM001 -1961, con núm. NUM002 de afiliación a la Seguridad Social en el Régimen General, siendo su profesión habitual la de Ayudante de Cocina.

(expediente administrativo)

SEGUNDO

La parte actora inició el correspondiente expediente administrativo en solicitud de una declaración de incapacidad permanente derivada de enfermedad común, lo que motivó que fuera examinada por el ICAM en fecha 10-3-2011 que originó la propuesta de la misma la comisión de evaluación de incapacidades de fecha 17-3-2011, con el siguiente cuadro residual: "Poliartralgias funcionales mecánicas. Fibromialgia. Transtorno ansioso depresivo asociado en tratamiento".

(expediente administrativo)

TERCERO

La Dirección Provincial del INSS en fecha 22-3-2011, dictó resolución por la que se le declaraba a la actora no afecta de grado alguno de incapacidad.

(expediente administrativo)

CUARTO

Presentada por la actora reclamación previa en fecha 7-4-2011, fue desestimada por el INSS por resolución de 26-4- 2011.

QUINTO

Las lesiones, que presenta efectivamente la parte actora son las siguientes:

"Poliartralgias funcionales mecánicas. Fibromialgia grado IV (severo). Síndrome de fatiga crónica grado III (intenso). Neuropatía cubital izquierda. Transtorno ansioso depresivo asociado en tratamiento".

(docum. nº 1 a 16 de la parte actora, pericial Dr. Valentín )

SEXTO

La base reguladora mensual establecida para la Incapacidad Permanente Absoluta y Total es de 624,64 euros y la fecha de efectos para ambas del 10-3-2011.

(hecho no controvertido)

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que el va impugnar en forma Doña. Rosana . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que estimà la pretensió principal de la demanda interposada per la part actora en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, o subsidiàriament Total, s'interposa per l'Entitat Gestora Recurs de Suplicació, el qual té per objecte revisar els fets declarats provats i examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès.

Com a primer motiu del recurs i amb emparament processal correcte en l'apartat b) de l' article 191 de la Llei de Procediment Laboral, la part recorrent pretén la revisió del fet provat cinquè, pel qual proposa la redacció següent: "Polialtralgias funcionales mecánicas. Fibromialgia. Trastorno ansioso depresivo asociado en tratamiento" . Fonamenta aquesta petició en que el grau IV de Fibromiàlgia i el síndrome de fatiga crònica únicament apareixen en dos documents de l'actora, en el seu dictamen pericial i a l'informe del Dr. Camilo, però que aquestes malalties no estan reconegudes en la resta d'informes mèdics.

La pretensió han de ser desestimada perquè en realitat el que fa la recurrent és una crítica de la valoració dels documents abans citats que ha realitzat el magistrat d'instància, ja que precisament el citat fet provat es fonamenta en els citats documents, tal com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 3674/2015, 5 de Junio de 2015
    • España
    • 5 Junio 2015
    ...psíquic anterior, i hem dit que la Fibromiàlgia IV i SFC III comporta un grau sever de la patologia neurològica ( STSJ de Catalunya de 8 de novembre de 2012, rec. 1562/2012 ), no reconeixent aquest grau sever en cas de patir fibromiàlgia grau III i SFC II ( STSJ de Catalunya 5 de maig de 20......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR