STSJ Cataluña 203/2012, 13 de Abril de 2012

PonenteEDUARDO PARICIO RALLO
ECLIES:TSJCAT:2012:7636
Número de Recurso338/2009
ProcedimientoRECURSO ORDINARIO (LEY 1998)
Número de Resolución203/2012
Fecha de Resolución13 de Abril de 2012
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ CINQUENA

Recursos acumulats núm. 338/2009 i núm. 14/2010

SENTÈNCIA Nº 203/2012

Il·lms. Srs.:

President

D. EMILIO BERLANGA RIBELLES

Magistrats

D. JOAQUÍN JOSÉ ORTIZ BLASCO

D. ALBERTO ANDRÉS PEREIRA

D. JUAN FERNANDO HORCAJADA MOYA

D. EDUARD PARICIO RALLO

A la Ciutat de Barcelona, a 13 de abril de 2012.

LA SALA CONTENCIÓS ADMINISTRATIVA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA (SECCIÓ CINQUENA) ha pronunciat la següent SENTÈNCIA en el recurs contenciós administratiu núm. 338/2009, interposat per l'ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS ELABORADORS I COMERCIALITZADORS DE PRODUCTES AGROALIMENTARISECOLÒGICS, representat pel Procurador Sr. D CARLOS MONTERO REITER i dirigit pel Lletrat Sr. D. RAFAEL AUDIVERT I ARAU, contra .el DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ IMEDI NATURAL, representat per EL LLETRAT DE LA GENERALITAT. Ha estat Ponent el Magistrat Il·lm. Sr. EDUARD PARICIO RALLO, que expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 23 de abril de 2009 la representació de l'entitat l'ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS ELABORADORS I COMERCIALITZADORS DE PRODUCTES AGROALIMENTARIS ECOLÒGICS, va presentar en la Secretaria d'aquesta Sala escrit d'interposició del present recurs contra el DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL. Alhora, en data 11 de gener de 2010 l'actora va interposar recurs contra .el mateix Departament de la Generalitat. Mitjançant interlocutòria de data 31 de març de 2010 es va declarar l'acumulació de tots dos recursos de conformitat amb la petició efectuada per la recurrent.

SEGON

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, es va tramitar el recurs d'acord amb el procediment previst a la Llei Reguladora d'aquesta Jurisdicció. Arribat el seu moment, la part actora va presentar sengles escrits de demanda per cadascun dels recursos acumulats, escrits mitjançant els quals va demanar sentència que declari la nul·litat del Decret 180/2001 i requereixi al Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural per tal que procedeixi a la revisió del sistema de certificació de la producció agrícola ecològica, tot permetent l'actuació d'entitats de control degudament autoritzades i registrades. Hom fonamenta el recurs en els següents motius: A/ De la interpretació conjunta del Reglament europeu núm. 834/2007, el Reial Decret 1652/93, la Llei 14/2003 i el Decret 285/2006 es desprèn que el sistema de control i certificació de productes de l'agricultura ecològica ha de respondre a un model de certificació obert a les entitats privades degudament autoritzades i inscrites al registre d'entitats certificadores agroalimentàries; i B/ La discriminació i fallida del principi d'igualtat que es deriva del fet que el Decret 180/01 imposi unilateralment els serveis de certificació i els imports que han de liquidar els operadors, respecte la resta de comunitats autònomes i països comunitaris, així com la resta de distintius agroalimentaris que operen en un règim de concurrència d'entitats de certificació.

TERCER

Per la seva part, la representació de l'Administració demandada va formular contestació a la demanda en què, d'acord amb els fets i fonaments al·legats, va demanar la desestimació d'aquest recurs.

Continuat el procés mitjançant els tràmits que consten a les actuacions, es va assenyalar dia i hora per a la votació i resolució, diligència que va tenir lloc en la data fixada.

QUART

En la tramitació d'aquest plet s'han observat les prescripcions legals.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Aquest recurs es va interposar inicialment contra la desestimació presumpta de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 20 de Diciembre de 2012
    • España
    • 20 Diciembre 2012
    ...administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (Sección Quinta) de 13 de abril de 2012 dictada en los recursos acumulados nos. 338/2009 y 14/2010 en materia de agricultura, siendo parte recurrida en el presente procedimiento la Administración Autónoma de SEGUNDO .- Por Provide......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR