STSJ Cataluña 2266/2008, 11 de Marzo de 2008

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2008:3319
Número de Recurso397/2008
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución2266/2008
Fecha de Resolución11 de Marzo de 2008
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

Barcelona, 11 de març de 2008

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2266/2008

En el recurs de suplicació interposat per Cristobal a la sentència del Jutjat Social 11 Barcelona de data 10 d'octubre de 2007 dictada en el procediment núm. 569/2007 en el qual s'ha recorregut contra la part MUTUA ASEPEYO, ha

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 1 d'agost de 2007 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament disciplinari, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 10 d'octubre de 2007, que contenia la decisió següent:

"Que desestimando la demanda formulada por don Cristobal, contra la empresa demandada MUTUA ASEPEYO sobre despido improcedente debo declarar y declaro válidamente extinguida la relación laboral que ligó a las partes al hacer uso la empresa, a la que absuelvo libremente, de la facultad extintiva por no superación de periodo de prueba. "

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. - El actor don Cristobal, titular de D.N.I. nº NUM000, con efectos de 02/04/2007, suscribió con la empresa MUTUA ASEPEYO, dedicada a la actividad de seguros, para prestar servicios, a tiempo parcial durante 1364 horas al año, como médico -Grupo I nivel 3-, contrato de trabajo indefinido.

    En el contrato no se hacía constar, expresamente, en su cláusula cuarta: "se establece un período de prueba de según convenio".

  2. - El Convenio Colectivo General de ámbito estatal para las entidades de seguros, reaseguros y mutuas de accidentes de trabajo, establece, establece en su artículo 16 como periood de prueba máximo para los trabajadores del grupo profesional I el de 6 meses.

  3. - El 24/07/2007, con iguales efectos y tras informe desfavorable sobre su rendimiento laboral emitido por el director de recursos humanos de la empresa, le fue participada al actor la extinción del contrato laboral que ligaba a las partes por no superación del periodo de prueba.

  4. - Aunque este día prestó servicios en la empresa, después de comunicarle la decisión extintiva, aportó a esta parte de baja por incapacidad temporal emitido el anterior 23/07/2007.

    Se ha cursado parte de alta con efectos de 29/07/2007.

  5. - No ostenta, ni ostentó, cualidad de representante legal de los trabajadores en le año inmediatamente anterior a la fecha de la extinción y, consta, venía percibiendo retribución fija de 2.666,67 euros mensuales, con inclusión de prorrata de pagas.

  6. - Formuló papeleta de conciliación ante organismo administrativo competente el 30/07/2007, cuyo acto resultó intentado sin efecto, el 14/09/2007, y demanda reproduciendo la pretensión, el 31/07/2007, que, en turno de reparto, correspondió a este Juzgado.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que el va impugnar en forma. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

El demandant planteja recurs de suplicació contra la Sentència que declara vàlidament extingida la relació laboral per la no superació del període de prova. L'objecte del recurs és revisar els fets declarats provats en la Sentència i examinar les infraccions de normes substantives en empara en l' article 191 b) i c) de la vigent Llei de Procediment Laboral, el Text Refós de la qual va ser aprovat pel Reial Decret legislatiu 2/1995 de 7 d'abril.

Segon

En el primer objecte del recurs planteja la modificació del fet provat segon que es refereix al que disposa el Conveni Col lectiu estatal per a les Entitats d'assegurances, Reassegurances i Mútues d'accidents de treball en l'article núm. 16 sobre el termini de sis mesos de període de prova per al Grup professional I. Proposa que s'addicioni una frase al final de text que digui: " El demandant es trobava en el nivel retributiu 3 del Grup Professional I, de forma que el període de prova és de tres mesos." Basa la modificació en el conveni col lectiu que obra aportat en el procediment.

També postula la modificació del fet provat tercer, que es refereix a què el dia 24 de juliol de 20078, se li va comunicar al recurrent l'extinció del contracte de treball per no superar el període de prova, després de l'informe desfavorable sobre el seu rendiment laboral emès pel director de recursos humans de l'empresa. Proposa un text alternatiu que digui: " El dia 24 de juliol de 2007 el demandant va comparèixer a la Mútua Asepeyo a fi de lliurar la butlleta de baixa mèdica, que es va negar a acceptar i se li va indicar que treballés encara que estigués en situació d'incapacitat temporal perquè ja estaven programades les visites. Quan van trobar un substitut li van lliurar la carta d'acomiadament per no superar el període de prova, si be el motiu real era la seva situació d'incapacitat temporal. Aquest dia es va veure obligat a treballar malgrat haver comunicat que es trobava en situació d'incapacitat temporal decidida per la Seguretat Social." Basa la modificació en la butlleta de baixa mèdica de 23 de juliol de 2007, en una valoració laboral favorable i en receptes mèdiques.

La doctrina jurisprudencial pacífica dels Tribunals laborals i d'aquesta Sala, manté que únicament de manera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 8174/2011, 19 de Diciembre de 2011
    • España
    • 19 Diciembre 2011
    ...considerar incloses, atèsa la gratuïtat de la instància que disposa la LPL ( STS 16-01-2008; 04-04-2007; STSJ Catalunya de 28-05-2008 RS 2266/2008 ). Per altra banda, respecte al dany moral, molt difícil d'avaluar certament, tampoc considera aquesta Sala que quedi justificada la quantia que......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR