STSJ Cataluña 3737/2012, 16 de Mayo de 2012

JurisdicciónEspaña
Número de resolución3737/2012
Fecha16 Mayo 2012

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2010 - 0021017

EL

ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

ILMA. SRA. JUANA VERA MARTINEZ

En Barcelona a 16 de mayo de 2012

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 3737/2012

En el recurso de suplicación interpuesto por Florentino frente a la Sentencia del Juzgado Social 9 Barcelona de fecha 23 de junio de 2011 dictada en el procedimiento Demandas nº 1139/2010 y siendo recurrido/a -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social), -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), Aintra, S.L. y Activa Mutua. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. JUANA VERA MARTINEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 16 de diciembre de 2010, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez grado, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 23 de junio de 2011, que contenía el siguiente Fallo:

Desestimar la demanda presentada pel Don. Florentino -DNI NUM000 en contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, la Tresoreria General de la Seguretat Social, Activa Mutua 2008 i contra l'empresa Aintra, SL, i absoldre l'Institut Nacional de la Seguretat Social, la Tresoreria General de la Seguretat Social, Activa Mutua 2008 i l'empresa Aintra, SL de les pretensions contingudes a la demanda i confirmar la resolució administrativa impugnada.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"I.- El demandant, nascut el NUM001 -63, va ser declarat per resolució de l'INSS de data 26-11-07 en situació d'incapacitat permanent total per a la seva professió habitual d'oficial de mosso de magatzem i derivada d'accident de treball, amb una base reguladora mensual de 16.571,04 #. En contra d'aquesta resolució el beneficiari va formular reclamació prèvia i, posteriorment, demanda jurisdiccional. En data 27-06-08 el Jutjat Social 7 de Barcelona va dictar sentència, a les actuacions 363/2008, per la qual va desestimar la demanda i va confirmar la resolució administrativa impugnada (expedient administratiu).

  1. El demandant va instar el 28-04-10 la revisió del grau d'invalidesa, petició que va ser desestimada per resolució de la Direcció Provincial de l'INSS de Barcelona del dia 03-06-10. En contra d'aquesta resolució es va interposar reclamació prèvia, la qual es va desestimar per nova resolució del mateix centre directiu de l'entitat gestora demandada de data 03-09-10 (expedient administratiu).

  2. Les lesions i seqüeles que van donar lloc al reconeixement d'incapacitat permanent total per a la professió habitual derivada d'accident de treball van ser les següents : "Hernia discal C6 C7 con compresión epidural. Cervicalgia residual. Prótesis en E.SS. Limitación funcional. Hernia discal L5-S1 y L4-S1 [sic]. Lumbalgia residual. Limitación funcional." La sentencia dictada el 27-06- 08 pel Jutjat Social 7 de Barcelona també declarava l'existència en aquell moment de declaració inicial de la invalidesa de les següents patologies derivades de contingència comuna : "Trastorno ansioso-depresivo de larga evolución y trastorno de personalidad obsesivo-compulsivo. VHC (hepatitis C) desde 1986

    (expedient administratiu i folis 140-144).

  3. La base reguladora de la pensió postulada d'incapacitat permanent absoluta derivada d'accident de treball és de 16.571,04 # anuals i la data d'efectes de 14-03-11, llevat que el beneficiari fos alta laboral, supòsit en el qual els efectes de la pensió es produirien des del cessament en la hipotètica activitat professional (conformitat explícita de les parts).

  4. Actualment el demandant pateix les següents malalties i lesions : Hèrnia discal C6-C7 i hèrnia discal lumbar. L'hèrnia lumbar va ser intervinguda l'abril/09, practicant-se artrodesi L4-L5 i L5-S1. El juny/09 es va practicar discectomia C6-C7. En l'actualitat resten com seqüeles cervicàlgies i lumbàlgies tractades i controlades per la clínica del dolor. Trastorn ansiós i depressiu de llarga evolució i Trastorn de la personalitat obsessiu/compulsiu (Cluster C). "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte demandada ACTIVA MUTUA 2008, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia del Juzgado de lo Social, dictada en el procedimiento de revisión de grado, desestimó la acción ejercitada por la parte actora relativa a que se le declarara en situación de incapacidad permanente absoluta, confirmando así la resolución administrativa impugnada.

La parte actora formula recurso de suplicación con objeto de proceder a la revisión fáctica y jurídica de la sentencia recurrida.

Al amparo del apartado b) del artículo 191 de la Ley de Procedimiento Laboral la parte actora pretende modificar el hecho probado 5º de la sentencia para el que propone la siguiente redacción: "ACTUALMENTE EL DEMANDANT PATEIX LES SEGÜENTS MALALTIES I LESIONS: HÈRNIA DISCAL C6-C7 I HERNIA DISCAL LUMBAR. L'HÈRNIA LUMBAR VA SER INTERVINGUDA L'ABRIL 09, PRACTICANT-SE ARTRODESIS L4-L5 I L5-S1. El JUNY 09 ES VA PRACTICAR DISCECTOMIA C6-C7 EN L'ACTUALITAT RESTEN COMO SECUÈLES CERVICÀLGIES I LUMBALGIES TRACTADES I CONTROLADES PER LA CLÍNICA DEL DOLOR AMB LA MÁXIMA MEDICACIÓ POSSIBLE, PARXES DE MORFINA, SENSE OBENIR REMETRE EL DOLOR. TRASTORN DEPRESSIU RECURRENT. ABUS DE SEDANTS, HIPNÒTICS O ANSIOLÍTICS, TRANSTORN DE LA PERSONALITAT CLUSTER B. TRASTORN DE LA PERSONALITAT CLUSTER C. EVOLUCIÓ TÒRPIDA I LARVADA AMB PERSISTÈNCIA DE LA SINTOMATOLOGÍA DISTIMOIDE AMB POCA RESPOSTA A LA PSICOTERÀPIA I ALS FARMACS INSTAURATS". Lo deduce informes obrantes a los folios núm. 41 a 43, 44 a 45, 47 a 48, 49, 50 a 51, 52 a 53, 54 a 58 y 59.

Es reiterada la doctrina de esta Sala que establece que, en la descripción del cuadro clínico que afecta a los beneficiarios de la seguridad social,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 15 de Julio de 2015
    • España
    • 15 Julio 2015
    ...elementos probatorios cuando el informe médico acogido es insuficiente), se aporta de referencia la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 16/05/2012 (rec. 6946/11 ) --tiene auto de aclaración respecto del fallo de la sentencia en el sentido de fijar la fecha a partir de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR