STSJ Cataluña 3203/2012, 27 de Abril de 2012

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2012:4895
Número de Recurso4847/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución3203/2012
Fecha de Resolución27 de Abril de 2012
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 27 d'abril de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 3203/2012

En el recurs de suplicació interposat per Africa a la sentència del Jutjat Social 27 Barcelona de data 26 d'abril de 2011 dictada en el procediment núm. 602/2010, en el qual s'ha recorregut contra la part -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA .

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 22 de juny de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 26 d'abril de 2011, que contenia la decició següent:

"Que desestimando la demanda interpuesta por Africa frente al Instituto Nacional de la Seguridad Social, en materia de Invalidez Permanente absoluta derivada de enfermedad común debo absolver y absuelvo a la parte demandada de las pretensiones en su contra deducidas".

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

Primero

La demandante Africa, nacida el día NUM000 -59 se encuentra afiliada y en alta en el Régimen General de la Seguridad Social por servicios prestados como limpiadora .

Segundo

En fecha 12-1-09 inició proceso de incapacidad temporal y en 3-2-10 fue alta con propuesta de incapacidad permanente.

Tercero

Fue emitido dictamen médico por el Icam en 3-2-10, teniéndose su cotenido por reproducido.

Cuarto

En resolución de la D.P. del I.N.S.S. de 10-3-10 se le declaró en situación de Invalidez Permanente total para su profesión habitual por enfermedad común.

Quinto

Se agotó la vía administrativa ante la misma D.P. del I.N.S.S.por resolución de 11-5-10 que confirmó la resolución inicial.

Sexto

La base reguladora asciende para la incapacidad permanente absoluta a 900,80 euros mensuales.

Séptimo

Presenta las siguientes lesiones:

- Espondilolistesis degenerativa L4 con estenosis segmentaria en L5-S1 intervenida el 12-5-09 con artrodesis del segmento con limitación funcional significativa y clínica de lumbalgias. Protusiones discales L3 a L5.

- Rizartrosis y síndrome del tunel carpiano sin limitación funcional.

- Hallux valgus bilateral susceptible de tratamiento.

- Transtorno adaptativo mixto de grado leve moderado.

- Obesidad, anemia ferropénica, insuficiencia venosa, IQ varices y Dislipemia.

Tercer

Contra aquesta sentència la part ACTORA va interposar recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda interposada per la part actora, en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès.

En l'únic motiu del recurs, emparat correctament en l'apartat c) de l' article 191 de la Llei de Procediment Laboral, la part recorrent denuncia la infracció de l' article 137.5, de la Llei General de la Seguretat Social i al.lega, en síntesi, que les lesions que pateix l'incapaciten de manera absoluta per a tota professió u ofici i no només per a la seva professió habitual de netejadora.

SEGON

La Disposició Transitòria 5ª bis del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social, aprovat pel R.D.L. 1/1994, de 20 de juny, en la redacció que li va donar la Llei 24/1997, de consolidació i racionalització del Sistema de la Seguretat Social, estableix que el que disposa l'article 137 de la mateixa Llei només serà aplicable a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 7 de Mayo de 2013
    • España
    • 7 Mayo 2013
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 27 de abril de 2012, en el recurso de suplicación número 4847/11 , interpuesto por Dª Pilar , frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 27 de los de Barcelona de fecha 26 de abril de 2011 , en......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR