STSJ Cataluña 3018/2012, 23 de Abril de 2012

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2012:4717
Número de Recurso2464/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución3018/2012
Fecha de Resolución23 de Abril de 2012
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

IL·LM. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

IL·LMA. SRA. JUANA VERA MARTINEZ

Barcelona, 23 d'abril de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 3018/2012

En el recurs de suplicació interposat per Victoria a la sentència del Jutjat Social 18 Barcelona de data 3 de febrer de 2011 dictada en el procediment núm. 388/2010, en el qual s'ha recorregut contra la part Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 21 d'abril de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre seguretat social en general, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 3 de febrer de 2011, que contenia la decició següent: " Que debo desestimar y desestimo la demanda interpuesta por Dª Victoria contra el INSTITUT CATALÀ D'ASSITÈNCIA I SERVEIS SOCIALS, absolviendo a la entidad demandada de los pedimentos formulados "

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

  1. - La actora, Dª Victoria, nacida el NUM000 -1.974, en fecha 17-10-2008 presentó ante el Institut Català d'Assistència i Serveis Socials solicitud de reconocimiento de grado de disminución, habiéndose dictado resolución de fecha 18- 12-2.009 por dicho organismo en la que se reconoció a la actora un grado de disminución del 22% con efectos del 17-10-2.008.

  2. - La actora formuló reclamación previa, que fue desestimada por resolución de 15-3-2.010.

  3. - El Institut Català d'Avaluacions Mèdiques reconoce a la actora un grado de disminución del 22%, al que no suma factores sociales por no alcanzar el 25%.

  4. - La actora padece las siguientes patologías: -Luxación congénita de cadera izquierda. Secuelas: displasia femoroacetabular izquierda, coxartrosis precoz con balance articular disminuido; talón de alza de 2 cm (dismetría de 2 cm.). Capítulo 2. Tabla 30. Valorable en un 7%.

    -Cervicoartrosis. Contractura, rigidez, movilidad disminuida, sin radiculopatía. Capítulo 2.Tabla 48. Valorable en 5%.

    -Escoliosis dorso-lumbar de 10-12º. Capítulo 2.Tabla 51. Valorable en 12%.

  5. - Según informe social aportado por el Instituta Català d'Assistència i Serveis Socials los factores sociales complementarios que corresponderían a la actora son de 0 puntos.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandant va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència que desestima la demanda que sol.licitava la declaració de grau de discapacitat o minusvalidesa del 40%, presenta recurs de suplicació la demandant, que no ha estat impugnat pel Lletrat de la Generalitat.

SEGON

El recurs es planteja, amb un primer motiu de revisió dels fets provats, per la via de l' article 191 b) de la LPL . Demana el recurrent la modificació del fet provat quart, en el qual demana que es digui que l'actora està afectada de les següents discapacitats o lesions:

- En maluc i EIE: limitació dolorosa en tots els moviments i arc del maluc esqurre en més d'un 50%, dismetria superior a 2 cm i alteració de la marxa amb coixera, atròfia glútia i EIE superior a 3 cm en 1/3 de la cuixa. Limitació de l'extremitat inferior en un 83% i de discapacitat moderada del 33%.

- Escoliosi dorso-lumbar, secundaria a marxa basculant, amb lumbàlgies mecàniques. Limitació discapacitat del 5%.

- Protusions discals amb clínica de cervicobraquiàlgies, limitació del 2%

Demana que el total de discapacitat es fixi en un 40%.

Basa la seva pretensió revisora en l'informe pericial, únic, practicat en l'acte del judici i també en els documents que consten als folis 8, Informe Hospital de Bellvitge; document 28, document 2 obrant al foli 25, i documents que consten en els folis 23 i 24 de les actuacions, consistents també en informes mèdics d'altres Hospitals i centres que es detallen.

La sentència indica que el relat dels fets provats es basa en la valoració de la prova i en especial de l'expedient administratiu, els informes i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 8 de Octubre de 2013
    • España
    • October 8, 2013
    ...Superior de Justicia de Cataluña de fecha 23 de abril de 2012 aclarada por auto de 7 de junio de 2012, en el recurso de suplicación número 2464/2011, interpuesto por Dª Frida , frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 18 de los de Barcelona de fecha 3 de febrero de 2011 ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR